Απονομή δικαιοσύνης

Η Γιουβέντους οριστικά υποβιβάσθηκε στη Βʼ Κατηγορία καθώς τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα για τους ιταλούς δικαστές από τη στιγμή που ηγετικά στελέχη των «μπιανκονέρι» ζήτησαν τον υποβιβασμό της ομάδας στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Οι Γιουβεντίνοι ζήτησαν αυτή τη ποινή, διότι πολλά από τα συμβόλαια πρωτοκλασάτων παικτών προβλέπουν την παραμονή αυτών ακόμη και στην περίπτωση υποβιβασμού στη δεύτερη κατηγορία, αλλά τα δεδομένα θα ήταν εντελώς διαφορετικά εάν επρόκειτο για την τρίτη.

Το κακό για τη Γιουβέντους είναι ότι θα πρέπει να υπερκαλύψει και την ποινή αφαίρεσης βαθμών (20), προφανώς όμως θα τύχει διαφορετικής μεταχείρισης, κάτι άλλωστε που συνέβη στο παρελθόν με άλλες ομάδες που επίσης υποχρεώθηκαν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κακής συνήθειας των στημένων αγώνων. Στη Βʼ΄ Εθνική -σύμφωνα πάντα με τον ιταλικό Τύπο- υποβιβάσθηκαν και οι Λάτσιο, Φιορεντίνα και θα ξεκινήσουν το νέο πρωτάθλημα με -12 και -6 βαθμούς αντίστοιχα, ωστόσο ουδείς ασχολήθηκε με τις δύο συγκεκριμένες ομάδες.

Το ενδιαφέρον μάλλον επικεντρώθηκε στη Μίλαν, η οποία διατηρείται στη μεγάλη κατηγορία, της αφαιρέθηκε όμως το δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς της επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών. Πάντως, η Μίλαν έχει να αντιμετωπίσει πλέον και τις τάσεις φυγής αρκετών παικτών και κυρίως του Κακά, για τον οποίο έχει κατατεθεί άλλωστε επίσημη πρόταση από τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τις πιθανότητες αποδοχής της να είναι αρκετές. Από εκεί και πέρα, τις θέσεις των Γιουβέντους, Λάτσιο και Φιορεντίνα στη μεγάλη κατηγορία θα τις πάρουν οι Λέτσε, Μεσίνα και Τρεβίζο, που δέχθηκαν με μεγάλη ικανοποίηση αυτά τα αναπάντεχα δώρα.


Σχολιάστε εδώ