Τέλος ο Οικονομέας από τον Alpha

Παρότι υπήρχαν οι σχετικές πληροφορίες εδώ και μέρες, αιφνιδιαστικά την Πέμπτη το απόγευμα ο πρόεδρος του Alpha Νίκος Χατζηνικολάου ανακοίνωσε στον Γιώργο Οικονομέα ότι κόβεται η εκπομπή του «Πρωινές Σελίδες» και ότι χθες, Σάββατο 8 Ιουλίου, δεν θα γίνει η τελευταία εκπομπή της περιόδου, όπως ήταν προγραμματισμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Alpha αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιο του γνωστού δημοσιογράφου, που ζητούσε αύξηση των αποδοχών του και τρία χρόνια διάρκεια του νέου συμβολαίου. Ορισμένες πληροφορίες λένε ότι ο Γιώργος Οικονομέας έκλεισε στον ΑΝΤ1, όμως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

Στον Alpha πάντως από τον Σεπτέμβριο, το Σαββατοκύριακο αναλαμβάνει ο Νίκος Μάνεσης, που ως γνωστόν έφυγε από τον ΑΝΤ1, ενώ στο κανάλι της Κάντζας καταλήγει και ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδόπουλος, που στον ΑΝΤ1 έκανε τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Σαββατοκύριακου και είναι σήμερα ο αντικαταστάτης της Έλλης Στάη.

Κι άλλες απομακρύνσεις από τον Alpha. Εκτός ο γενικός διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών Αντώνης Μπάκας, η οικονομική διευθύντρια Νάνσυ Δαμάκου και η επικεφαλής των νομικών υπηρεσιών Βάσω Χρηστίδου.

Τηρείται η εγκύκλιος Ρουσόπουλου για την κρατική διαφήμιση; Το ερώτημα τίθεται διαρκώς από τις μικρότερες εφημερίδες, βλέποντας πως παρά τις καλές προθέσεις του υπουργού Επικρατείας ο κάθε υπουργός κάνει του κεφαλιού του και βάζει τις διαφημίσεις όπου θέλει. Το φαινόμενο έχει επεκταθεί και στους διοικητές ΔΕΚΟ και ορισμένων κρατικών τραπεζών, καθώς νομίζουν πως τα χρήματα της κρατικής διαφήμισης είναι δικά τους. Άραγε γιατί δεν υπάρχουν κυρώσεις;

Τι γίνεται με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο; Ο δημοσιογράφος και συνεκδότης του «Θέματος» έχει διετές συμβόλαιο με τον Alpha και ήδη πέρασε ο πρώτος χρόνος. Φαίνεται όμως πως η τηλεόραση του ΑΝΤ1 θέλει να τον προσθέσει στο δυναμικό της και, όπως αναφέρουν πηγές, υπάρχει βολιδοσκόπηση. Θα έχουμε νέα μετεγγραφή;

Ο Νίκος Μαστοράκης του Alpha εναντίον του Λάκη Λαζόπουλου, επίσης του Alpha, μέσω του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Συνέβη κι αυτό. Ο πρώτος προσέφυγε στο ΕΣΡ εναντίον του δεύτερου, ζητώντας από το ΕΣΡ τις κασέτες του «Αλ Τσαντίρι Νιους», γιατί θεωρεί πως ο λόγος του Λ. Λαζόπουλου στην εκπομπή περιείχε προσβλητικές εκφράσεις για το πρόσωπο του. Με το συγκεκριμένο θέμα ασχολήθηκε και η νομική υπηρεσία του Alpha!


Σχολιάστε εδώ