Στο πυρετο των δημοτικών εκλογών

Και το όνομα αυτής….

Συνάντηση με τους δημοσιογράφους, στη διάρκεια της οποίας θα ανακοινώσει το όνομα και θα παρουσιάσει το «λόγκο» του συνδυασμού της, οργανώνει για αύριο το μεσημέρι στις 12 η Χρύσα Αράπογλου στο ξενοδοχείο «Πόρτο». Με την ευκαιρία η υποψήφια δήμαρχος θα μιλήσει για τις εντυπώσεις της από τις συναντήσεις της με τους φορείς της πόλης, τις επισκέψεις της και τις περιοδείες της σε γειτονιές, ενώ πιθανότατα θα περιγράψει τον προγραμματισμό της εκστρατείας της για το επόμενο διάστημα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Χρύσα Αράπογλου δεν πρόκειται στην αυριανή της συνάντηση με τους δημοσιογράφους να δώσει ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξής της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτό θα το πράξει την ερχόμενη εβδομάδα μαζί με τη διακήρυξη του συνδυασμού της.

Μπερδέματα

Μπορεί ο Μπουτάρης να ψηφίζει Τρεμόπουλο στη νομαρχία και η Βούλα να στηρίζει τη Χρύσα στον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους τρεις επώνυμους ΠΑΣΟΚους που μετέχουν στην κίνηση Μπουτάρη να επισκεφθούν την Πατουλίδου και να δηλώσουν την υποστήριξή τους στην Ολυμπιονίκη. Οι Αβραμόπουλος, Ζαχαριάδης και Αγγελόπουλος λοιπόν πήγαν στη Βούλα και ξεκαθάρισαν πως ψηφίζουν Μπουτάρη για τον δήμο και Βούλα για τη νομαρχία, θέλοντας να δείξουν με αυτόν τον τρόπο πως παραμένουν ΠΑΣΟΚ.

Άλλοι εκτιμούν ότι η πρωτοβουλία τους αυτή, να εκφράσουν δηλαδή δημοσίως την… ΠΑΣΟΚοφροσύνη τους, φανερώνει την πρόθεσή τους να κάνουν και το επόμενο βήμα, αποχωρώντας από τον συνδυασμό του Μπουτάρη.

Άλλοι, πάλι, σχολίασαν πως με την πρωτοβουλία τους αυτή θέλησαν να δείξουν ότι το ΠΑΣΟΚ στη νομαρχία είναι ενωμένο υπό τη Βούλα, ενώ στον δήμο είναι κομμένο στα δύο ανάμεσα στον Μπουτάρη και την Αράπογλου.

Όποιο από τα δύο και αν ισχύει, σημασία έχει πως ο καιρός περνάει και ο κόμπος σιγά σιγά φτάνει στο χτένι, οπότε έρχεται η στιγμή να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις, που τραγουδά και ο χαρισματικός Σαλονικιός Διονύσης Σαββόπουλος.
Πρόσκληση σε γεύμα

Δεν ξέρω ποιος από τους δύο είχε την πρωτοβουλία, αλλά έμαθα πως το μεσημέρι της Πέμπτης ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η Χρύσα Αράπογλου γευμάτιζαν στον έκτο όροφο του «Ηλέκτρα Παλλάς» με θέα την πλατεία Αριστοτέλους και τον Θερμαϊκό.

Δεν μπόρεσα να… κρυφακούσω για να σας πληροφορήσω τι περιελάμβανε το πολιτικό μενού της κουβέντας τους. Όσο για το κανονικό μενού, διέκρινα πράσινες σαλάτες και ψάρι με συνοδεία κόκκινου κρασιού. Διέκρινα επίσης πως το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φιλικό και ευχάριστο.

Σε Άνθιμο, δικηγόρους και TV 100 η Αράπογλου

Επισκέψεις σε θεσμούς και φορείς της Θεσσαλονίκης, καθώς και περιοδείες σε διάφορες περιοχές της πόλης, περιελάμβανε το πρόγραμμα της Χρύσας Αράπογλου τις προηγούμενες ημέρες. Παράλληλα, σε δύο «κατεβασιές» της στην Αθήνα η Αράπογλου μίλησε στη Βουλή για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, το πλαίσιο των δράσεών του και τη σχέση που θα πρέπει να έχει με τη Θεσσαλονίκη, ενώ μίλησε και στην ημερίδα που διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ με θέμα «Νεολαία και αυτοδιοίκηση». Ο κύκλος των επισκέψεων της υποψηφίας δημάρχου του ΠΑΣΟΚ ανάμεσα σε άλλα περιλάμβανε τα εξής:

• Τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, στον οποίο ξεκαθάρισε τις θέσεις της ενάντια στην κλειστοφοβική και υπέρ της ανοιχτής και κοσμοπολίτισσας Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα και -όπως υποστήριζαν άνθρωποι του περιβάλλοντος της Χ. Αράπογλου- έλαβε τη διαβεβαίωση του μητροπολίτη πως η Εκκλησία δεν πρόκειται να αναμειχθεί με κανέναν τρόπο στην εκλογική αντιπαράθεση.

• Τη διοίκηση του δικηγορικού συλλόγου, του οποίου ο πρόεδρος Δημήτρης Γαρούφας την ενημέρωσε για τα θέματα που απασχολούν τον σύλλογο και ζήτησε τη συνεισφορά της στην προώθησή τους.

• Τη διοίκηση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης (Σταμάτης Καραμανλής και διευθυντικά στελέχη), προς την οποία υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν, ενώ έχουμε μπει και επισήμως στην προεκλογική περίοδο, η TV-100 να είναι προσωπικό εργαλείο του δημάρχου, να τρέχει συνεχώς από πίσω του ακόμη και στα γενέθλιά του, στις προπονήσεις του και αλλού».


Σχολιάστε εδώ