Ονόματα και συλλήψεις για την κατασκοπία

Αυτήν ακριβώς τη λαϊκή απαίτηση, που είχε εκφράσει και το «Π» την περασμένη βδομάδα, ενστερνίσθηκε και η Βουλή, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της οποίας αποφάσισε να ζητήσει από την ΑΔΑΕ να καταθέσει όλα τα ονόματα και όσα στοιχεία έχει. Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Καραμάριος έστειλε επιστολή στην οποία διατυπώνει τα αιτήματα που προαναφέραμε.

Επίσης, με άλλη επιστολή του ο κ. Καραμάριος ζήτησε από την ΕΥΠ να καταθέσει στη Βουλή το πόρισμα που έχει συντάξει για το θέμα, αλλά αρνείται! Πάντως, η επιτροπή επιμένει πως πρέπει να της κατατεθεί το πόρισμα και να συζητηθεί σε ειδική «κλειστή» συνεδρίασή της.

Ευχή όλων, πάντως, είναι να μην… κολλήσει η υπόθεση και να μην οδηγηθεί στις… ελληνικές καλένδες μετά τον ορισμό εφέτη-ανακριτή, όπως γίνεται συνήθως, όταν αρχίζουν οι παραγγελίες για ανακρίσεις επί ανακρίσεων οι οποίες -συνήθως- δεν καταλήγουν πουθενά.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες μας, η ΑΔΑΕ, μετά την επιστολή Καραμάριου θα καταθέσει μέχρι την Τετάρτη στη Βουλή τη λίστα με τα 82 ονόματα των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Αν και κάποιοι κύκλοι της ΑΔΑΕ εκφράζουν επιφυλάξεις, ισχυριζόμενοι ότι θα γίνουν «διαρροές» από το Κοινοβούλιο και θα αρχίσουν αγωγές από πλευράς εκείνων που αναφέρονται τα ονόματά τους στη λίστα των… κατασκόπων, για παράβαση του νόμου περί προσωπικών στοιχείων.

Άλλοι κύκλοι, πάντως, τονίζουν ότι έχει υποχρέωση να φθάσει κάπου η έρευνα για το θέμα των υποκλοπών, καθώς η υπόθεση αυτή έχει ήδη αφήσει πίσω της έναν νεκρό: τον Τσαλικίδη, ο οποίος είναι περίπου βέβαιο ότι οδηγήθηκε στην αυτοκτονία εξαιτίας της. Γι’ αυτό και μόνο η έρευνα πρέπει να έχει αποτέλεσμα.

Να μη θαφτεί. Γιατί είναι αδιανόητο να ασχολούνται όλοι εδώ και 5 μήνες με τον μικρό Άλεξ στη Βέροια και να έχουν ξεχάσει τον Τσαλικίδη.

Στο μεταξύ, άρχισαν τα όργανα για τον Κορωνιά, ο οποίος θα κληθεί σε απολογία την Τετάρτη για πέντε σοβαρές κατηγορίες, όπως η παραβίαση απορρήτου, η δυσχέρεια του έργου της επιτροπής και η ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας για διαφύλαξη των τηλεπικοινωνιακών συνομιλιών.

Πάντως, στη μέχρι τώρα εξέτασή του από τις δικαστικές αρχές έχει περιπέσει σε αντιφάσεις, ενώ έχει παραδεχθεί ότι υπάρχει θέμα καμένων βιβλίων. Ωστόσο, η ΑΔΑΕ μόνο χρηματικά πρόστιμα μπορεί να επιβάλει για κάθε κατηγορία ξεχωριστά. Ενώ η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών έχει το δικαίωμα να προχωρήσει ακόμα και σε αναστολή άδειας της Vodafone.

Με βάση το πόρισμα των τεχνικών, ο νομικός σύμβουλος της ΑΔΑΕ κ. Θεοδωράτος έχει ολοκληρώσει τις προτάσεις του και θα τις καταθέσει στο διοικητικό συμβούλιο της Αρχής.


Σχολιάστε εδώ