«Ντίλερ» ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας το Ταχ. Ταμιευτήριο

Σε… παραμάγαζο ασφαλιστικής εταιρείας έχει μετατρέψει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ο… πολυπράγμων κ. Τσουπίδης. Και δεν θα το έπαιρνε κανένας… χαμπάρι, αν δεν καλούσαν τους υπαλλήλους του Ταμιευτηρίου κάποιες κυρίες από το τηλέφωνο 6244… οι οποίες τους έλεγαν ότι είναι… συνάδελφοί τους και θέλουν να τους ενημερώσουν για κάποιες επιπλέον ασφαλιστικές καλύψεις που μπορούν να αποκτήσουν! Οι υπάλληλοι βέβαια του Ταμιευτηρίου τούς είπαν ότι δεν τις γνωρίζουν και έτσι αποκαλύφθηκε ότι οι κυρίες είναι υπάλληλοι της First Data Corporation, που διαχειρίζεται την έκδοση και διαχείριση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, και διενεργούσαν άγρα πελατών για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας Alico!

Δηλαδή κάποιοι προσποιούνται τους υπαλλήλους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για να πουλάνε ασφαλιστικά προϊόντα της Alico!

Όμως αυτά δεν έγιναν ούτε αποσπασματικά ούτε τυχαία. Στις 2 Νοέμβρη 2005 η υπεύθυνη μάρκετινγκ Φωτεινή Χατζηθεοδώρου με υπηρεσιακό σημείωμα προς τον α΄ αντιπρόεδρο του ΔΣ, Αντώνη Καμινάρη, ανέφερε:

«Στο πλαίσιο της αναθεώρησης των ασφαλιστικών καλύψεων οι οποίες παρέχονται στους κατόχους των πιστωτικών καρτών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και κατόπιν παραλαβής των σχετικών προσφορών, προτείνουμε να ανατεθεί η παροχή των καλύψεων στην εταιρεία ALICO AIG LIFE μετά την 19/11/2005, ημερομηνία κατά την οποία ανανεωνόταν αυτόματα κάθε χρόνο (από 19/11/2002) το ισχύον ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την εταιρεία MONDIAL ASSISTANCE».

Αυτή ήταν η αρχή για την εμπλοκή της Alico στο πελατολόγιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Γιατί ακολούθησε νέα επιστολή της κ. Χατζηθεοδώρου, που ανέφερε το ποσό που έπρεπε να καταβληθεί στην Alico και, τέλος, στις 27/1/06 η διευθύντρια Γενικών Υπηρεσιών προσδιορίζει την προκαταβολή των ετήσιων ασφαλίστρων που θα έπρεπε να εισπράξει η Alico στα 28.736,72 ευρώ.

Έκτοτε η Alico χρησιμοποιεί το πελατολόγιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ακόμα και τους υπαλλήλους του για να λανσάρει τα προϊόντα της, ενώ στο ειδικό έντυπο που εξέδωσε για τα προϊόντα αυτά (όπως εκείνο με την ονομασία «Φροντίδα») δεν αναφέρεται πουθενά η διεύθυνση και το τηλέφωνο του Ταμιευτηρίου, αλλά προβάλλονται μόνο εκείνα της Alico.

Δηλαδή η ασφαλιστική εταιρεία χρησιμοποιεί τον τίτλο του Ταμιευτηρίου, εκμεταλλεύεται τους πελάτες και τους υπαλλήλους του, στο έντυπο για το προϊόν «Φροντίδα» αξιοποιεί ακόμα και το λογότυπό του και ουσιαστικά του αποδίδει… ψίχουλα! Γιατί όσα και να του δώσει, αν του παίρνει τα πάντα, μόνο… ψίχουλα μπορούν αυτά να χαρακτηριστούν.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως όλα αυτά υπολογίζονται και αποδίδονται χωρίς παραστατικά με αποτέλεσμα τα διαφυγόντα κέρδη του Ταμιευτηρίου να υπολογίζονται σε 15.000.000 ευρώ! Αυτό γίνεται γιατί δεν υπάρχει απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για την παραχώρηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων επί κερδών και χωρίς την έγκριση εισαγωγής νέων προϊόντων από την Επιτροπή Διαχείρισης Ενεργητικού-Παθητικού από την Alico.

Δηλαδή γίνεται μια δουλειά εκατομμυρίων ευρώ χωρίς απόφαση ΔΣ, χωρίς τις απαιτούμενες εγκρίσεις και χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες! Πρόκειται αναμφίβολα για καραμπινάτη παρανομία, για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Π. Τσουπίδης.

Το ερώτημα εν προκειμένω είναι: Ο εποπτεύων υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν πληροφορείται τι γίνεται στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο; Γιατί αφήνει τον κ. Τσουπίδη ασύδοτο να παραδίδει «τα άγια τοις κυσί»; Είναι δυνατόν να γίνονται αλισβερίσια εκατομμυρίων ευρώ χωρίς αποφάσεις ΔΣ, χωρίς νόμιμες διαδικασίες και να… σφυρίζουν όλοι αδιάφορα; Ο κάθε υγιώς σκεπτόμενος πολίτης έχει πολλές απορίες για όλα αυτά και σίγουρα περιμένει απαντήσεις. Θα βρεθεί άραγε κάποιος να τις δώσει;


Σχολιάστε εδώ