Μια διάταξη ήταν η αιτία της κόντρας Ορφανού – Γκαγκάτση

Το νομικό επιτελείο που πλαισιώνει τον πρόεδρο της ΕΠΟ εντόπισε πριν από 10 μέρες μία διάταξη που προέβλεπε ότι όποιος παράγοντας διωκόταν ποινικά έμπαινε αυτόματα σε αργία. Στην ομοσπονδία θεώρησαν τη διάταξη φωτογραφική για τον Γκαγκάτση και αποφάσισαν να χοντρύνουν το παιχνίδι. Εκεί ουσιαστικά είχε χάσει ο Γιώργος Ορφανός κάθε πιθανότητα να περάσει το νομοσχέδιο όπως το ήθελε, καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να μην αντιδράσει ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Επειδή, όμως, δεν ήθελε ο Γκαγκάτσης να ομολογήσει ότι το πρόβλημά του ήταν προσωπικό, θα πήγαινε την υπόθεση στη ΦΙΦΑ με αιχμή τις διαφορές που ούτως ή άλλως υπήρχαν στο νομοσχέδιο και στο καταστατικό της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Ο Ορφανός ήξερε τι τον χώριζε από τον Γκαγκάτση. Μπορούσε να διαγράψει τη συγκεκριμένη διάταξη από την περασμένη Τετάρτη, όταν συναντήθηκε με στελέχη της Σούπερ Λίγκας. Αλλά δεν το έκανε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ έγινε έξαλλος. Τράβηξε το σχοινί στα άκρα και την πάτησε.

Η εύλογη απορία όλων αφορά στους λόγους που ο υφυπουργός Αθλητισμού θέλησε να πάει σε μετωπική σύγκρουση. Ο σημαντικός λόγος εξ αυτών ήταν ότι επηρεάστηκε από ανθρώπους του αθλητισμού γενικότερα και του ποδοσφαίρου ειδικότερα.

Τον παρέσυραν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάει κόντρα η ΦΙΦΑ με το επιχείρημα ότι «πάντα απειλεί, αλλά ποτέ δεν ολοκληρώνει έναν αποκλεισμό» και του ανέφεραν μια σειρά χωρών με παρόμοια προβλήματα όπου τελικά δεν εφαρμόστηκαν οι ποινές που τους επιβλήθηκαν. Έτσι, τον πήραν στον λαιμό τους και τον οδήγησαν ουσιαστικά στο πολιτικό ναυάγιο.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο Ορφανός έπαιξε την Πέμπτη το τελευταίο χαρτί του με την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης. Αλλά ήταν πλέον αργά. Εκεί φάνηκε απλώς ότι στην ΕΠΟ δεν είχαν άλλο πρόβλημα, όμως το παιχνίδι βρισκόταν πλέον στη ΦΙΦΑ που διαμαρτυρόταν για άλλα πράγματα.

Συμμαχία…

Μπορούν να συμμαχήσουν οι οπαδοί δύο ομάδων; Στην περίπτωση του ΟΦΗ και του ΠΑΟΚ μπορεί να συμβεί και αυτό. Η κόντρα των Κρητικών με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ, Φανούρη Βατσινά, και τα επεισόδια που προκάλεσαν στην πρεμιέρα της ομάδας οδήγησαν τον παράγοντα στη Δικαιοσύνη. Κάτι που είχε κάνει πολλές φορές και ο Γιάννης Γούμενος για όσους απαιτούσαν με δυναμικούς τρόπους την απομάκρυνσή του από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Οι πληροφορίες, λοιπόν, θέλουν κάποιους συνδεσμίτες του ΟΦΗ να έχουν επικοινωνία με φίλους του «δικέφαλου» για να πληροφορηθούν πώς απέφυγαν αυτοί τους μπελάδες με τη Δικαιοσύνη. Το συμπέρασμα που βγήκε από την πρώτη επαφή μάλλον ευχάριστο πρέπει να ήταν για τους Κρητικούς.

«Εμείς τον αναγκάσαμε να βγει στη γύρα για να πουλήσει τις μετοχές του», φέρεται να είπε ένας φίλος του ΠΑΟΚ, από τους σκληρούς πολέμιους του Γούμενου. Αυτός είναι και ο στόχος των οπαδών του ΟΦΗ που απαιτούν την απομάκρυνση του Βατσινά.


Σχολιάστε εδώ