Κίνηση ανατροπής του φοβάται ο Γιώργος

Μάλιστα είναι τόσο άσχημο το συνολικό κλίμα που σηματοδοτεί για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυρίως για τον αρχηγό του η δημοσκόπηση, ώστε η εφημερίδα αποφάσισε να μην τη δημοσιεύσει τελικά (επρόκειτο να τη δημοσιεύσει στο σημερινό της φύλλο)!

Απομένει να δούμε αν και πώς η συγκεκριμένη εφημερίδα θα προσπαθήσει να «εξαργυρώσει» αυτήν την εκδούλευση προς τη Χαρ. Τρικούπη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πάντως το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται χολωμένος μαζί της. Σε κάθε περίπτωση, και μόνο το γεγονός ότι αποφάσισε να «πνίξει» την έρευνα που η ίδια παρήγγειλε λέει πολλά…

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», η έρευνα δείχνει τη ΝΔ να προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 1,5%, ενώ στην προηγούμενη έρευνά της η εταιρεία έφερνε το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της ΝΔ μισή μονάδα. Αλλά ακόμα σημαντικότερα είναι τα ευρήματά της για τον Γιώργο. Εκεί, κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, προκύπτει πλήρης αποδόμηση έως και κατάρρευση τόσο του ηγετικού του προφίλ όσο και των άλλων ποιοτικών του χαρακτηριστικών και «αυτόνομα» και σε σύγκριση με τον Κώστα Καραμανλή. Εάν δηλαδή δημοσιευόταν, θα δημιουργούσε πελώριο πρόβλημα στον Γιώργο και όχι τόσο στο ΠΑΣΟΚ!

Έρχεται στην ουσία η προαναφερθείσα δημοσκόπηση αφενός να επιβεβαιώσει τις τάσεις και το κλίμα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και άλλων εταιρειών και αφετέρου να αποτυπώσει (και αυτή) το γενικότερο εξαιρετικά αρνητικό για τον Γ. Παπανδρέου κλίμα. Το οποίο, σημειώνουμε, είναι ιδιαίτερα έντονο και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, για πρώτη φορά μετά την ανάδειξη του Γιώργου στην ηγεσία του Κινήματος. Ήδη βουλευτές και στελέχη βρίσκονται σε κλίμα «εξέγερσης» και το μόνο που αποτρέπει ανεξέλεγκτες καταστάσεις είναι οι επικείμενες δημοτικές εκλογές του Οχτώβρη. Ωστόσο και ο ίδιος ο Γιώργος φοβάται ανοιχτή αμφισβήτησή του, αν τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά για το ΠΑΣΟΚ, ενώ επιχειρεί να κατευνάσει τα πνεύματα με ασκήσεις εκλογικής ετοιμότητας και… θερινής εργασιοθεραπείας. Ωστόσο, παραμένει ζητούμενο για πόσο ακόμα θα μπορεί να ελέγχει τις αντιδράσεις πριν πάρουν ανεξέλεγκτη μορφή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, απ’ την «πνιγμένη» έρευνα προκύπτουν επίσης και τα εξής:

· Επιδείνωση της εικόνας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλα τα επίπεδα (τομείς και ικανότητα διακυβέρνησης, ποιοτικά στοιχεία, σύγκριση με την κυβέρνηση κ.λπ.).

· Όχι απλώς μεγάλη υπεροχή της κυβέρνησης και διεύρυνση της διαφοράς στην παράσταση νίκης, αλλά και κάτι άλλο σημαντικό. Απ’ τις απαντήσεις σε σχετική ερώτηση προκύπτει ότι η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει πως η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές όποτε κι αν γίνουν…


Σχολιάστε εδώ