Τα γκάλοπ της οργής οπλίζουν τους «Βρούτους» του Γιώργου

Κινήσεις σαν αυτή του περιβόητου… ανασχηματισμού του Γιώργου έχουν προκαλέσει μόνο αγανάκτηση και… γέλια. Όλοι κάνουν λόγο ή για υποταγή στους «εκσυγχρονιστές» (λόγω της αναβάθμισης της Α. Διαμαντοπούλου, της Μιλ. Αποστολάκη, του Πρωτόπαπα, του Ευθυμίου κ.λπ.) ή για υποταγή σε «νταβατζήδες» (όπως έγραψε «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» την περασμένη Κυριακή) ή για… συγκρότηση ομάδας ατάκτων!

«Είναι δυνατόν», αναρωτιούνται φωναχτά -και μάλλον ρητορικά…- στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «σε μια κρίσιμη για την Παιδεία περίοδο, με τους φοιτητές στους δρόμους, το ΠΑΣΟΚ να εκπροσωπείται απ’ τη… Μιλένα;»

Και να ‘ταν μόνο αυτό… Τα σχόλια και οι οργισμένες αντιδράσεις δίνουν και παίρνουν και για τις υπόλοιπες… μεγαλοφυείς επιλογές του Γιώργου. Το κλίμα δεν είναι απλώς κακό. Είναι εκρηκτικό!
Κι αν κάτι έχει προς το παρόν μπλοκάρει και άλλου τύπου αντιδράσεις ή και ακόμα την αμφισβήτηση του Γιώργου, είναι η εκλογική αναμέτρηση του Οχτώβρη. Κανείς δε θέλει να χρεωθεί τυχόν ήττα τότε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Βενιζέλος, ο οποίος έχει… αναστείλει μέχρι τότε κάθε «αντιπολιτευτική» δραστηριότητα, για να μη δώσει αφορμές και να μην προσφέρει άλλοθι. «Μετά τον Οχτώβρη, θα δείτε», λέει σε βουλευτές που του ζητάν να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Ωστόσο και έτσι τα μηνύματα στέλνονται. Το γεγονός ότι μόλις 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παρακολούθησαν στη Βουλή την αγόρευση του Γ. Παπανδρέου για τη συνταγματική αναθεώρηση και το άρθρο 16 (για τα μη κρατικά-μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ) λέει πολλά…

Ήρθε και η δημοσκόπηση της «φιλικής» Μέτρον Ανάλυσις και έδωσε τη χαριστική βολή για ένα εφιαλτικό καλοκαίρι. Χειρότερη δεν γινόταν να είναι! Και πώς να είναι καλύτερη, όταν το κόμμα που υποτίθεται ότι θέλει να ξανακυβερνήσει παρουσιάζει τέτοια εικόνα χάους, παρακμής και εμφανούς αδυναμίας να αρθρώσει κάποια έστω εναλλακτική πρόταση για την παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλιση και πάει λέγοντας;

Ψάχνουν πώς θα απαλλαγούν απ’ τον Γιώργο!

Ακόμα και βουλευτές που ορκίζονταν στο όνομα του Γιώργου, οι οποίοι είχαν επενδύσει τα πάντα σε αυτόν, ακόμα και αυτοί τώρα αναρωτιούνται σε γεύματα, συνάξεις, γιάφκες «πώς θα απαλλαγούμε απ’ τον Γιώργο μετά την ήττα στις επόμενες εκλογές, την οποία προβλέπουμε συντριπτική»!

Είναι δύσκολο να βρει κάποιος κάποιον που να αισιοδοξεί έστω λίγο, ότι μπορεί το κλίμα να αντιστραφεί, να βελτιωθεί έστω. Αυτή η άμετρη ηττοπάθεια σε συνδυασμό με την ακραία οργή κατά του Γιώργου έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα, που δεν αποκλείει ακόμα και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Το χειρότερο είναι πως ο Γιώργος δείχνει να μην καταλαβαίνει τίποτα!
Συνεχίζει να πορεύεται σαν να βρίσκεται σε κλίμα ευφορίας, στον δικό του κόσμο. Αρκείται στο ότι αυτή την περίοδο και για τους λόγους που προαναφέραμε ουδείς τον αμφισβητεί δημόσια.
Αρκείται επίσης στο ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Π», έχει συναντηθεί τρεις φορές την τελευταία περίοδο με τον Κ. Σημίτη και εξασφάλισε την άνευ όρων υποστήριξή του. Λες κι αυτό είναι το πρόβλημά του κι όχι το ότι η κοινωνία τον απορρίπτει διαρκώς…
Κι ο μοναδικός λόγος ανησυχίας του, όπως μας τόνισε στενός του συνεργάτης, είναι κάποια απειλητικά μηνύματα που του στέλνουν έντυπα πασοκικά, όπως «ΤΟ ΒΗΜΑ» και προσωπικά ο Στ. Ψυχάρης. Αυτή είναι η πρεμούρα του!
Ακριβώς ως απάντηση στο «ΒΗΜΑ» και τον εκδότη του μίλησε για εξαρτήσεις από συμφέροντα που πρέπει να σταματήσουν. Πάντως έχει ανησυχήσει απ’ την επίθεση αυτή καθώς και από ανάλογες -αν και μικρότερης έκτασης- από άλλα «φίλια» ΜΜΕ…


Σχολιάστε εδώ