Πατρινά Και Άλλα…

+ Ισοπαλία στο Επιμελητήριο. Άκαρπες απέβησαν οι δυο ψηφοφορίες την προηγούμενη Πέμπτη και ο νέος πρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί σε πέντε περίπου μέρες και έπειτα από νέα ψηφοφορία και φυσικά κατόπιν εντόνων διαβουλεύσεων. Το ζήτημα είναι εάν η παράταξη Φωτόπουλου θα υποστηρίξει τελικά μια από τις δυο πλευρές (Αντζουλάτο ή Ψωμιάδη). Πάντως αυτό που όλοι ξέρουν είναι ότι ο κ. Αντζουλάτος έχει στενές σχέσεις με τον Μιχάλη Κίτρου, πρώην γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας. Θα δούμε λοιπόν εάν ο κ. Κίτρου καταφέρει να επηρεάσει τον κ. Φωτόπουλο.

+ Το μέχρι τώρα συμπέρασμα από την εκλογική αυτή αναμέτρηση είναι ότι ο κ. Ψωμιάδης έδωσε ένα καλό μάθημα στον κ. Αντζουλάτο. Και μάλιστα το μάθημα το έδωσε μόνος του, χωρίς καμία βοήθεια από τον Τύπο. Ακόμα και οι μεγάλες εφημερίδες που πρόσκεινται στη ΝΔ δεν τον στήριξαν όσο θα έπρεπε. Αλλά βλέπετε ο κόσμος έχει άλλη άποψη!

+ Και κάτι τελευταίο. Εάν τελικά δεχθεί ο Τρύφωνας Φωτόπουλος να υποστηρίξει τον κ. Αντζουλάτο -δηλαδή την παράταξη Δούρου- θα μιλάμε για μεγάλο ξεπούλημα! Κάνουμε μήπως λάθος;

+ Ο Ανδρέας Φούρας ανακοίνωσε μια σειρά ονομάτων υποψηφίων για το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πατρέων. Μεταξύ αυτών διακρίναμε τους και τις: Αλέξη Σκαρμέα, Βίκυ Τσιμάρα, Ε. Βασιλοπούλου, Π. Αντωνόπουλο, Ελένη Δάσιου, Π. Γκόβα, Ανδρέα Μάζη, Δήμο Ντάγκα, Π. Παπανδρέου, Μαργαρίτα Μπιτσάκου και Μ. Παπαχριστοπούλου. Νικολάρα μήπως θα δούμε;

+ Για το μέλλον του Δικαστικού Μεγάρου θα έχουν συνάντηση οι εκπρόσωποι των φορέων με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρα. Οι πληροφορίες λένε ότι ο κορίνθιος πολιτικός είναι έτοιμος να ικανοποιήσει κάθε αίτημα σχετικά με το θέμα αυτό. Περιμένουμε. Υπάρχει, πάντως, αντίδραση ότι το έργο θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με ιδιώτες, που σημαίνει ότι στο Δικαστικό Μέγαρο θα υπάρχουν μαγαζιά κ.λπ.

+ Μνημόσυνο τελέστηκε από την Αναπλαστική Σχολή Πατρών για τον αείμνηστο πατέρα Γερβάσιο. Ο πατήρ Γερβάσιος είναι μια από τις σύγχρονες προσωπικότητες της Ελλαδικής Εκκλησίας. Ιδρυτής των κατηχητικών σχολείων αλλά και των κατασκηνώσεων. Θα λέγαμε ότι ο προηγούμενος Μητροπολίτης δεν τον είχε τιμήσει όπως θα έπρεπε. Ο σημερινός όμως βλέπουμε να κρατάει διαφορετική στάση και αυτό είναι καλό για το μέλλον της τοπικής Εκκλησίας.

+ Στην Πάρο ο κ. Κατσικόπουλος! Όχι για διακοπές αλλά για δουλειά. Βλέπετε, η σύνοδος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων…

+ Το ΠΑΣΟΚ θα διαγράψει και τους «αντάρτες» Δημαρά – Γκίκα; Για να δούμε ποιος θα έχει τα κότσια να το κάνει. Θα γίνει πόλεμος πραγματικός έτσι και κάποιοι το τολμήσουν… Όσο για την επιστολή που έστειλε ο κ. Ανωμερίτης στον κ. Δημαρά, προκειμένου να τον επαναφέρει στην… τάξη, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τη σχολιάσουμε. Ο μόνος τρόπος οι Δημαράς και Γκίκας να κάνουν πίσω είναι να τους το ζητήσει προσωπικά ο κ. Παπανδρέου.


Σχολιάστε εδώ