Οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ, το Μαγγανάρι, ο (φίλος μας) Μπαρόζο και οι πρόωρες εκλογές που δεν θα είναι πρόωρες…

• Το πρόβλημα με τους συμβασιούχους της ΕΡΤ (αρχίζω από το τελευταίο ερώτημα του κουίζ) τείνει, απ΄ ό,τι μαθαίνω, να λάβει σοβαρότατες πολιτικές διαστάσεις για την κυβέρνηση και να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Πληροφορούμαι πως οι νομικοί του υπουργείου Επικρατείας σε συνεργασία με αυτούς της ΕΡΤ και κάποιους συμβούλους του Προκόπη Παυλόπουλου «έσπασαν τα κεφάλια τους» να βρουν λύση. Επί ματαίω, διότι η λύση είναι μία και αφορά στην προώθηση νομοθετικής ρύθμισης. Κάτι τέτοιο, όμως, είναι μαθηματικώς βέβαιο πως θα οδηγήσει σε εξέγερση τους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ και θα προκαλέσει την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

• Κι αυτό ασχέτως εάν περίπου οι 250 από τους συμβασιούχους που έχουν πρόβλημα έχουν διοριστεί κατά την τελευταία περίοδο της κυβέρνησης Σημίτη. Διότι η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί πως η υπόθεση της ΕΡΤ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δημιουργήσει ζήτημα με «γαλάζια παιδιά».

• Η άλλη λύση που έχει προταθεί είναι να τροποποιηθούν οι συμβάσεις με αλλαγή του περιεχομένου εργασίας. Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να το αποδέχεται ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος -και δικαίως- διότι σε μια πιθανότατη προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας θα βρεθεί ο ίδιος προσωπικά εκτεθειμένος, αφού ο νόμος είναι σαφής και προσωποποιεί τις ευθύνες.

• Το θέμα είναι πως εξαιτίας αυτής της υπόθεσης που στηρίζεται στην εφαρμογή του νόμου Παυλόπουλου, του 2005, έχει ανακύψει και κόντρα μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και του Θόδωρου Ρουσόπουλου. Ποιος έχει δίκιο; Θα εκπλαγείτε αλλά και οι δύο, διότι και οι δύο είναι αναγκασμένοι να εφαρμόσουν τον νόμο.

• Πάμε στο θέμα της Ντόρας. Όπως έχει επισημάνει η στήλη, το υπόγειο ρήγμα μεταξύ Μαξίμου και Βασιλίσσης Σοφίας βαθαίνει. Η Ντόρα θέλει να προωθήσει λύσεις στο Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά, ενώ ο Καραμανλής έχει πεισθεί πως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, δεδομένης της πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία και των συσχετισμών στη Λευκωσία. Θυμηθείτε το. Ισχυρότερη άποψη αυτή τη στιγμή στο περιβάλλον Καραμανλή είναι αυτή που εκπορεύεται από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια (λεπτομέρειες στην… αδελφή στήλη «tabula rasa»).

• Για το ποιος θα κερδίσει στον Πειραιά δεν έχω να σας πω πολλά. Πρόκειται για «σίγουρο», όπως λένε οι στοιχηματζήδες. Ο Φασούλας σαρώνει, παρά το γεγονός ότι ο Μεϊμαράκης έβαλε τον Μαντούβαλο στο παιχνίδι υποστήριξης του Αγραπίδη. Ό,τι κι αν κάνει ο Πέτρος στα Μανιάτικα του Πειραιά (αν πράγματι κάνει κάτι, γιατί κάποιο πουλάκι μου είπε πως θα λέει ότι κάνει αλλά στην πραγματικότητα… από πίτα που δεν τρως), ο Παναγιώτης δεν χάνει. Κάποιοι στη ΝΔ πήγαν μάλιστα να διακινήσουν ότι δήθεν ο Φασούλας δεν διαθέτει και τις καλύτερες σχέσεις, πλέον, με τον Κόκκαλη, άρα, λένε, ο Ολυμπιακός δεν θα στηρίξει την «Αράχνη». Μπούρδες! Οι πληροφορίες μου λένε πως δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, αλλά κι αν υπάρχει μάλλον υπέρ του Φασούλα είναι που πάντοτε δήλωνε πως δεν είναι ενεργούμενο του Κόκκαλη και κανενός άλλου. Οι «γαύροι» γουστάρουν τον Φασούλα, έτσι απλά…

• Βεβαίως, ο Αγραπίδης είναι κι αυτός παλιά καραβάνα. Και πληροφορούμαι πως προσπαθεί να πείσει τον (πρώην Magic) Τσουκαλά, αρχιερέα των «γαύρων», να μπει στο ψηφοδέλτιό του. Αν, λέω αν, πεισθεί ο Τσουκαλάς (που υποτίθεται κάνει ό,τι του πει ο Κόκκαλης), τότε υπάρχει ένα θέμα…

• Για τις εκλογές, τέλος, σας προτρέπω να μην επηρεάζεστε από κατευθυνόμενα ρεπορτάζ που βλέπουν πρόωρες. Κατ’ αρχάς τι σημαίνει πρόωρες εάν οι εκλογές γίνουν το φθινόπωρο του 2007; Είναι πρόωρες οι εκλογές τέσσερις πέντε μήνες πριν από τη λήξη της κοινοβουλευτικής θητείας; Φυσικά όχι. Πάντως, κορυφαίος υπουργός που ξέρει και τι λέει και τι σκέπτεται ο Καραμανλής μού έλεγε πως οι εκλογές θα γίνουν τον Φεβρουάριο του 2008. Διότι ο Καραμανλής θέλει να κλείσει και τον προϋπολογισμό με την ψήφισή του τον Δεκέμβριο του 2007. Θυμηθείτε το. Ίσως έχουμε προκήρυξη εκλογών από τη Βουλή, αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

• Όσο για το πού θα πάει διακοπές ο Καραμανλής, δύο επιλογές υπάρχουν: Μαγγανάρι Ίου (αφού τα δίδυμα μεγάλωσαν κι αντέχουν τις… κακουχίες) ή Τήνος. Αυτά…


Σχολιάστε εδώ