Μη ζητάτε και τα ρέστα από την Κύπρο…

Παιδιά αμούστακα, ο Καραολής, ο Δημητρίου, ο Παλληκαρίδης βάδισαν στην αγχόνη ψέλνοντας τον εθνικό μας ύμνο…
Δεν θα πρέπει ακόμη να ξεχνούν όλοι αυτοί που είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα, για να έχουν την ησυχία τους και την καλοπέρασή τους, ότι για τα περισσότερα δεινά που έχει υποστεί η Κύπρος και τους ατελείωτους Γολγοθάδες και τα μαρτύρια που έχουν ζήσει οι Κύπριοι, που αρνούνται να τουρκέψουν, φταίει η Ελλάδα… και όλοι εμείς που ανεχθήκαμε τα παιγνίδια που έπαιζε η Αθήνα δι’ ΙΔΙΟΝ όφελος. Και το κόστος πλήρωνε η Κύπρος…

Ποιος τους επέβαλε τις προδοτικές συμφωνίες του Λονδίνου και της Ζυρίχης το 1958, όταν η νίκη της ΕΟΚΑ κατά των Άγγλων ρόδιζε στον ορίζοντα; Οι κατακτητές έβλεπαν ότι έρχεται η συντριβή και παγίδευσαν με τη συμμετοχή και των τότε πολιτικών ηγετών (Καραμανλή – Αβέρωφ) τον Μακάριο και τον Διγενή με την απειλή ότι είχαν ανακαλύψει το κρυσφήγετό του στη Λεμεσό και θα τον εκτελούσαν (κάτι που νομίζουμε έρχεται για πρώτη φορά στο φως…).

Πώς μπορεί να κυβερνηθεί ένα κράτος όταν η μειοψηφία, οι Τούρκοι, μπλοκάρει τα πάντα με βέτο; Ήταν, όπως αποδείχθηκε, αφελείς εκείνοι που νόμιζαν ότι οι Τούρκοι θα έμεναν σε ό,τι κέρδισαν στο Λονδίνο και τη Ζυρίχη. Ήταν μόνο η αρχή, όπως έδειξε η συνέχεια… Και τη ζούμε ως σήμερα.

Τότε όμως ο Γεώργιος Παπανδρέου δεν εγκατέλειψε την Κύπρο στο έλεος του Θεού. Δεν είπε εκείνο το τρομερό «Η Κύπρος είναι μακράν…», αλλά με απόλυτη μυστικότητα την οχύρωσε, την έκανε απρόσβλητο φρούριο, με τη Μεραρχία που έστειλε, με… κρουαζιερόπλοιο του Ανδρέα Ποταμιάνου… Και απόδειξη το πόσο υπολόγιζαν τη Μεραρχία ήταν ότι επέβαλαν στη δικτατορία του Παπαδόπουλου οι Αμερικανοί να την αποσύρει… Και δυστυχώς τότε στην Ελλάδα δεν έπεσε ούτε ένα σμπάρο, δεν βγήκε κανείς μας στους δρόμους για εκείνη τη ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ούτε μετά την πτώση της χούντας ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ οι πρωταίτιοι. Αν η Μεραρχία δεν είχε φύγει, η Κύπρος δεν θα έπεφτε ποτέ!

Να μη θυμηθούμε τις απόπειρες που έγιναν στη συνέχεια κατά του Μακαρίου, με αποκορύφωμα το ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ πραξικόπημα που άνοιξε την πόρτα στον «Αττίλα» και έστρωσε το χαλί στους Τούρκους…

Μήπως και τότε, κύριε Ψυχογιέ, έφταιγε η Κύπρος; Διακόσιες χιλιάδες ξεσπιτώθηκαν, χιλιάδες οι νεκροί, ανάμεσα στους οποίους και έλληνες στρατιώτες και αξιωματικοί, 1.600 αγνοούμενοι ακόμα, ερείπια, μια ζωή χαμένη. Ποιοι πλήρωσαν τον λογαριασμό, κύριε Ψυχογιέ; Οι Κύπριοι που έχασαν παιδιά, γονείς, περιουσίες κι έμειναν στον δρόμο… Εσείς, κύριε Ψυχογιέ, δεν χάσατε κανέναν…

Ξαναβρήκαμε τη δημοκρατία και την ελευθερία μας, με το αίμα της Κύπρου και τη Σταύρωσή της για άλλη μια φορά, που βέβαια δεν έφταιγε σε τίποτα, κύριε Ψυχογιέ και κύριε Μητσοτάκη κι όλοι εσείς που ακόπως και χωρίς κόστος γίνατε σημαιοφόροι του φιλοτουρκικού Σχεδίου Ανάν (,που αν είχε περάσει σήμερα Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα υπήρχε!

Δυστυχώς και οι συνωμοσίες και οι προδοσίες και τα πραξικοπήματα και τα ξεπουλήματα (πού ήταν η Ελλάδα τον Αύγουστο του 1974;) είναι υπαρκτά, αποτελούν ιστορικά γεγονότα, που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, αγαπητή συνάδελφε Άννυ Ποδηματά, που επειδή υπήρξατε υποψήφια ευρωβουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου, σας θυμίζω αυτό που έλεγε ο Ανδρέας, όπως το διηγήθηκε ο στενός συνεργάτης του Γιώργος Κίσονας στο αφιέρωμα για τον μεγάλο ηγέτη, που εδώ και μέρες δημοσίευσαν τα «Νέα»:

«Ήξερε ο Ανδρέας από την πρώτη στιγμή ότι η χούντα έγινε για να ξεπουληθεί η Κύπρος και για εξυπηρετηθούν καταστάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ευτυχώς προλάβαμε και αποκαλύψαμε τη νέα συνωμοσία που «ιδιώτες πολιτικοί στην Ελλάδα» και «μερικοί κύκλοι στην Αθήνα» προωθούσαν και αποτράπηκε μια νέα ΣΤΑΥΡΩΣΗ της Κύπρου…

Υ.Γ.: Την απάντηση στους «ανησυχούντες της Αθήνας» δίνει με τον πιο εύστοχο τρόπο ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας που δήλωσε, σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδό μας, ότι όσες φορές υπήρξαν παρεμβάσεις από οποιουσδήποτε παράγοντες από την Ελλάδα στα εσωτερικά της Κύπρου, «αυτές δεν έφεραν κανένα καλό στον τόπο».


Σχολιάστε εδώ