Η ελπίδα δεν πέθανε ακόμη για τον ΠΑΟΚ

Ούτε κατά διάνοια να επιτευχθεί αυτό το νούμερο, καθώς πέρα από τη φτώχεια, την οικονομική ανέχεια που υπάρχει στην πλειοψηφία των απλών οπαδών, διαπιστώνεται και μια διστακτικότητα των φιλάθλων να δώσουν το υστέρημά τους για να χρηματοδοτήσουν μια προσπάθεια που δεν φαίνεται σοβαρή και ελπιδοφόρα.

Έτσι, ο Κατσαρής (γνωστός στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ για τις στενές σχέσεις του με το νεοδημοκρατικό «στρατόπεδο») και οι λοιποί της συντροφιάς του κατέφυγαν στον Ορφανό, ζητώντας τη βοήθειά του, επικαλούμενοι πως σε αντίθετη περίπτωση η οργή του κόσμου θα ξεσπάσει κατά της κυβέρνησης, καθώς αυτή θεωρείται υπεύθυνη που δεν έλεγξε και δεν σταμάτησε εγκαίρως τον Γούμενο.

Θορυβημένος ο Ορφανός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στο Μαξίμου, θέλοντας από τώρα να προϊδεάσει τον πρωθυπουργό πως δεν αποκλείεται τον Σεπτέμβριο, οπότε θα ανεβεί στη Θεσσαλονίκη για να εγκαινιάσει τη ΔΕΘ, να τον περιμένουν «ασπρόμαυροι» διαδηλωτές που θα του χαλάσουν τη φιέστα.

Τα μηνύματα έπιασαν τόπο, τουλάχιστον εν μέρει.

Αποτέλεσμα, οι πρώτες αχτίδες φωτός να φανούν στην άκρη του τούνελ, με δύο αιφνιδιαστικές ρυθμίσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, που έντρομη προσπαθεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο να μείνει σε εκκρεμότητα ο ΠΑΟΚ μέχρι τα εγκαίνια της ΔΕΘ και τις δημοτικές εκλογές.

Πρώτη αιφνιδιαστική ρύθμιση η παράταση της προθεσμίας για καταβολή του ποσού των 4,2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εκδοθεί το νομότυπο πιστοποιητικό συμμετοχής της ιστορικής ομάδας στο πρωτάθλημα.

Δεύτερη ρύθμιση η νομοθετική ρύθμιση για απαλλαγή των μελών διορισμένων διοικήσεων εταιρειών από προσωπικές ευθύνες για εταιρικά χρέη.

Με την πρώτη διευκόλυνση δόθηκε πίστωση χρόνου για να μαζευτούν κάποια λεφτά. Με τη δεύτερη ανάβει το πράσινο φως για τη συγκρότηση διορισμένης διοίκησης από το Πρωτοδικείο, στην οποία το πάνω χέρι θα περάσει και τυπικά στους Κατσαρή και Ορφανό.

Ωστόσο, οι δύο αυτές «χάρες» δεν φαίνονται ικανές από μόνες τους να βγάλουν οριστικά τον ΠΑΟΚ από το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει εξαιτίας αφενός της κακοδιοίκησης του Γούμενου και αφετέρου της έλλειψης διάθεσης των κρατικών μηχανισμών να ελέγξουν την ΠΑΕ και να σταματήσουν εγκαίρως τον κατήφορο.

Γι’ αυτό και ο Ορφανός τις τελευταίες ημέρες δεν σταματά να ψάχνει να βρει κρατικά λεφτά για να σώσει τον ΠΑΟΚ -ουσιαστικά για να σώσει τους ανθρώπους του που βρίσκονται στο «τιμόνι» αυτή την περίοδο.

Πληροφορούμαι πως όλες οι κρατικές εταιρείες πιέζονται αφόρητα να δηλώσουν χορηγοί της ομάδας, προσφέροντας τον… οβολό τους για τη σωτηρία της (για την ακρίβεια, για την προσωρινή σωτηρία της, καθώς χωρίς σοβαρό επενδυτή οι όποιες ελπίδες θα είναι πρόσκαιρες. Αλλά μέχρι τότε θα έχουν παρέλθει οι δημοτικές εκλογές και θα έχει αναχωρήσει ο Καραμανλής από τη Θεσσαλονίκη, έχοντας εγκαινιάσει τη ΔΕΘ).

Με την ευκαιρία, να σημειώσω πως ο Βίκτωρας Μητρόπουλος τηλεφώνησε στην εφημερίδα μας, υποστηρίζοντας πως δεν έχει καμιά ανάμειξη στις εξελίξεις γύρω από τον ΠΑΟΚ και πως δεν μετέχει σε οποιαδήποτε προσπάθεια αναζήτησης αγοραστή- επενδυτή.


Σχολιάστε εδώ