Αντιδράει η «σύγκλητος»

Ο άνθρωπος που ουσιαστικά συνέβαλε τα μέγιστα για να βρει τηλεοπτική στέγη ο «Δικέφαλος του Βορρά» έμαθε το μέλλον του από τις εφημερίδες. «Τι πρωτότυπο», θα αναρωτηθεί κανείς, για τα ελληνικά δεδομένα. Και για να εξασφαλίσει ο ΠΑΟΚ γύρω στο μισό εκατομμύριο ευρώ αυτό το πρόσωπο μέσω των γνωριμιών του έκανε πολλά. Το δεύτερο πρόσωπο, που έκλεισε τη δουλειά με τη Marfin, είχε επίσης την ίδια τύχη. Μπορεί να μην του άνοιξε την πόρτα ο μεγαλομέτοχος, με τον τρόπο του όμως τον ανάγκασε σε παραίτηση. Ο τρίτος παράγοντας ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος. Βρήκε μία ομάδα διαλυμένη από κάθε άποψη και την οδήγησε στην οκτάδα. Αντ’ αυτού εισέπραξε την απόλυση, επειδή δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για τον συνεργάτη του (που σε τελική ανάλυση είναι καθαρά δικό του θέμα και όχι της διοίκησης), αλλά και γιατί, όταν άκουσε τους στόχους και τον οικονομικό προϋπολογισμό, κοίταξε την πραγματικότητα. Του είπαν ότι το μπάτζετ δεν θα ξεπερνάει τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να του διευκρινίσουν αν σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται και οι μετακινήσεις της ομάδας ή αν πρόκειται για τα χρήματα που θα του δοθούν για να φτιάξει ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, είχε την ευθύτητα να πει ότι ο στόχος της τετράδας με αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να υλοποιηθεί, διότι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, ο Άρης, ο Πανελλήνιος, ο Πανιώνιος και το Μαρούσι θα έχουν τουλάχιστον διπλάσιο μπάτζετ, πέραν του ότι ο ΠΑΟΚ παίζει σε άδειο γήπεδο. Αυτομάτως έγινε το «κόκκινο πανί». Έπρεπε λοιπόν να βρεθεί η κατάλληλη αφορμή για να απομακρυνθεί. Αυτή που τελικά ανακαλύφθηκε δεν ήταν η καταλληλότερη, αλλά αυτό είχε μικρή σημασία. Ο Μαρκόπουλος έχασε τον ύπνο του για πέντε μήνες ώστε να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη, εισέπραξε ελάχιστα βάσει της συμφωνίας που είχε γίνει και έτυχε της χειρότερης αντιμετώπισης.

Τα χειρότερα θα έρθουν όμως από τους παίκτες που έχουν να λαμβάνουν χρήματα και οι οποίοι είναι κατά μία έννοια πιο ανεξάρτητοι. Τα… ραντεβού που έγιναν υπό τις καλύτερες των συνθηκών είναι… παραμύθια της Χαλιμάς. Ο πιστωτής προειδοποίησε ότι… τέρμα η πίστωση. Την ιδέα εμπνεύστηκε παίκτης που έφυγε φέτος από την ομάδα και κινήθηκαν ήδη οι διαδικασίες, από τη στιγμή που έγκριτος νομικός έβαλε την υπογραφή του ότι ο στόχος είναι εφικτός. Επειδή λοιπόν αυτοί οι παίκτες ξέρουν ότι θα πάρουν (;) τα χρήματά τους μετά από πολύ καιρό και λόγω του ότι δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση να διευκολύνουν κάποια κατάσταση, από τη στιγμή που δεν υπάρχει αλλαγή φιλοσοφίας στις τάξεις της διοίκησης, κινήθηκαν νομικά και περιμένουν τις εντολές πλέον για να προχωρήσουν σε κατασχέσεις. Ποια είναι λοιπόν τα δεδομένα έσοδα της ΚΑΕ και για την επόμενη χρονιά; Τα 550 χιλιάρικα από το συνδρομητικό κανάλι, στα οποία βασίζεται ο οικονομικός προϋπολογισμός της ομάδας, αφού καλύπτει κάτι λιγότερο από τον μισό στο σύνολό του. Και τα λεφτά που έχουν να παίρνουν οι παίκτες είναι πολλά. Δεν αποκλείεται λοιπόν το ενδεχόμενο αντί για 550 χιλιάρικα η ΚΑΕ να εισπράξει… 50 χιλιάρικα και τότε θα σφίξουν τα λουριά…

Το επιπλέον πρόβλημα θα είναι ότι η διοίκηση σκόπευε να χρησιμοποιήσει αυτά τα λεφτά προκειμένου να δώσει εγγυήσεις σε παίκτες. Πλέον όμως θα στερηθεί αυτής της διευκόλυνσης και οι αθλητές, που γνωρίζουν ότι η ΚΑΕ δεν είναι και τόσο συνεπής στις πληρωμές, θα σκεφτούν πάρα πολύ να ανηφορίσουν στη Θεσσαλονίκη.


Σχολιάστε εδώ