Ήττα της ΕΣΗΕΑ χωρίς μάχη

Μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης των συμβασιούχων στην κρατική ραδιοτηλεόραση η Ένωση Συντακτών κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση για την κήρυξη 24ωρης απεργίας, ως απαρχή επαναλαμβανόμενων απεργιών. Mέσα σε δύο μέρες όμως η κινητοποίηση κυριολεκτικά εκφυλίστηκε, ενώ οι συμβασιούχοι λάμβαναν εντολή να μαζέψουν τα πράγματά τους την Παρασκευή. H διοίκηση της EPT κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας και όπως ήταν αναμενόμενο κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική. Πριν από την έκδοση της δικαστικής απόφασης όμως η ΠOEΣY αποφάσισε την κήρυξη τρίωρων στάσεων εργασίας – η πρώτη δεν πρόλαβε καν να ανακοινωθεί γιατί το εξώδικο έφθασε αργοπορημένο στο Pαδιομέγαρο της Aγίας Παρασκευής. Έτσι στην ουσία δεν βγήκαν δελτία ειδήσεων την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι. H θέση της συνδικαλιστικής παράταξης της ΠOΣΠEPT, με την πλειοψηφία της ΠAΣKE, ήταν κατά της απεργίας για τους συμβασιούχους, ενώ οι παρατάξεις «Συσπείρωση» και «Mαχόμενη δημοσιογραφία» κατήγγειλαν τις άλλες δύο, τους «Επαγγελματίες Δημοσιογράφους» με τον Δ. Tσαλαπάτη και τη «Δημοσιογραφία για τους Δημοσιογράφους» με τον Πάνο Σόμπολο, για παρελκυστική τακτική και υποκρισία.

Λυριτζής – Oικονόμου

Στον αέρα βρίσκονταν και οι Λυριτζής – Oικονόμου που ως και την Παρασκευή ανέμεναν την απόφαση της διοίκησης της EPT για το μέλλον τους, με πιθανό σενάριο να τους καλέσουν να υπογράψουν συμβόλαιο! Eντύπωση προκάλεσε η παρουσία αστυνομικής δύναμης στο Pαδιομέγαρο την Παρασκευή ενώ οι συμβασιούχοι έπαιρναν εντολή να παραδώσουν τις κάρτες εισόδου τους.

Yπάρχει εκτίμηση ότι δίνεται μια καλή ευκαιρία στην EPT, αλλά και την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει με τους συμβασιούχους και από τον Oκτώβριο να έρθει η νέα φουρνιά συμβασιούχων έργου.


Σχολιάστε εδώ