«Φουντώνει» η μάχη!

Ο υπουργός κατέβηκε την περασμένη Τετάρτη στον Πειραιά και μίλησε σε συγκέντρωση συμβούλων του δημάρχου και σε τοπικά στελέχη της ΝΔ στο ξενοδοχείο «Σαβόι». Τον Μεϊμαράκη τον συνόδευαν ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του κόμματος, Δάνης Τζαμτζής, και οι Κώστας Δάλογλου και Κώστας Ζωντανός από τον τομέα Οργανωτικού.

Στην ομιλία του ο Β. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η μάχη του Οκτώβρη πρέπει να κερδηθεί, γιατί είναι θέμα γοήτρου για τη ΝΔ να διατηρήσει και τους τρεις μεγάλους δήμους. Είπε επίσης ότι όλο αυτό το διάστημα τόσο ο ίδιος όσο και το επιτελείο του θα είναι στο πλευρό του Χρήστου Αγραπίδη για να βοηθήσουν αποφασιστικά τον αγώνα του. Ο υπουργός Άμυνας είπε ακόμα ότι η νίκη δεν… χάνεται με τίποτα, αλλά χρειάζεται αγώνας για να αλλάξει η ψυχολογία. Ο Φασούλας, είπε χαρακτηριστικά, χωρίς καμία παρουσία στον Πειραιά έχει ψυχολογία νίκης και δεν έχουν οι Νεοδημοκράτες που έχουν επιτυχημένο δήμαρχο επί 7,5 χρόνια και μάλιστα με σημαντικό έργο! Ο μόνος μας αντίπαλος, κατέληξε ο υπουργός, είναι ο… εαυτός μας. Η ΝΔ μόνο από τη ΝΔ μπορεί να χάσει. Από κανέναν άλλον!

Να σημειώσουμε ότι ο Μεϊμαράκης κατέβηκε στον Πειραιά με προσωπική εντολή του Κ. Καραμανλή, κάτι που δείχνει πόσο μεγάλη σημασία αποδίδει η Ρηγίλλης στο να κερδηθεί η «μάχη» του Οκτώβρη από τον Χ. Αγραπίδη.

Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι ο δήμαρχος σε συνεργασία με τον υπουργό Άμυνας ετοιμάζει μια σειρά εκπλήξεων, με τις οποίες πιστεύει ότι θα αλλάξει ριζικά το κλίμα και θα το προσανατολίσει υπέρ του. Οι εκπλήξεις αυτές αφορούν την ανακοίνωση σημαντικών έργων και τον προγραμματισμό δράσεων που θα είναι πραγματική «ανάσα» για τους δημότες.

– Από την πλευρά του, ο Π. Φασούλας δεν φαίνεται έτοιμος να κάνει την… έκπληξη. Οι πρώτες παρεμβάσεις του είναι τουλάχιστον απογοητευτικές, καθώς αποκαλύπτουν την πλήρη άγνοια που έχει για τα διαδραματιζόμενα στην πόλη και αυτά που λέει είναι… βούτυρο στο ψωμί του Αγραπίδη! Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα κατήγγειλε ότι ο δήμαρχος άλλαξε το όνομα της πλατείας Γεννηματά σε πλατεία Μάρη! Όμως κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί! Απλώς, στις προσκλήσεις για τα εγκαίνια της ανακαινισμένης πλατείας δίπλα στο όνομα πλατεία Γεννηματά υπήρχε παρένθεση και αναγραφόταν το όνομα Μάρη, μια που είναι η παλιά ονομασία της και ενδεχομένως έτσι θα τη γνώριζε ο πολύς κόσμος.

Εξάλλου, την προηγούμενη Τετάρτη ο Π. Φασούλας ανακοίνωσε ότι, αν εκλεγεί, θα βάλει τους δημοτικούς αστυνομικούς να κάνουν πεζή περιπολίες στα σχολεία. Τη στιγμή που όποιος έχει βρεθεί έστω και μισή ώρα στον Πειραιά θα έχει διαπιστώσει ότι οι περιπολίες πεζή των δημοτικών αστυνομικών είναι συνεχείς, ενώ ειδικά στα σχολεία περιπολίες πεζή γίνονται εδώ και ενάμισι χρόνο περίπου! Εξάλλου, σε όλα τα σχολεία έχουν τοποθετηθεί εκτός από τους σχολικούς τροχονόμους και σχολικοί φύλακες από την αρχή του 2006! Όλα αυτά επισημαίνει στην απάντησή του στους ισχυρισμούς του ψηλού, ο επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας, αντιδήμαρχος Γιώργος Δαβάκης, στην οποία τονίζεται επίσης πως είναι απορίας άξιο να θέλει κάποιος να προσφέρει σε μια πόλη, χωρίς να γνωρίζει τις πιο απλές δραστηριότητες που καθορίζουν την καθημερινότητά της. Αυτά τα δύο «ατοπήματα» του Π. Φασούλα -και ειδικά το δεύτερο- έχουν προκαλέσει απογοήτευση στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος βλέπει τον μοναδικό υποψήφιο που θα μπορούσε να κοντράρει τον Αγραπίδη να… ξεφουσκώνει, πριν καλά καλά αρχίσει η προεκλογική περίοδος.

Γι’ αυτό και κάποιοι Νεοδημοκράτες, όπως ο Π. Αλμυράντης, στη συγκέντρωση του Μεϊμαράκη στο «Σαβόι» έκαναν λόγο για «αποψίλωση» του… ψηλού.

– Τη… σκυτάλη της προεκλογικής αντιπαράθεσης την πήρε στη συνέχεια ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης είπε πως ο Π. Φασούλας εκλέγεται επί δύο συνεχόμενες τετραετίες πρώτος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Πειραιά. Ποιο έργο όμως έφερε στην πόλη; αναρωτήθηκε. Με τέτοιο λαϊκό έρεισμα δεν είχε την υποχρέωση να κάνει κάτι, να πετύχει μια θεσμική έστω παρέμβαση υπέρ του Πειραιά; Μπορεί, λοιπόν, κατέληξε παραστατικότατα ο δήμαρχος, να πήρε το τζάμπολ στην αρχή ο ψηλός, αλλά νικητής είναι εκείνος που θα πάρει στο τέλος του ματς το ροζ φύλλο. Κι αυτό θα το πάρουμε εμείς τον Οκτώβρη, είπε ο Αγραπίδης καταχειροκροτούμενος από τους συμβούλους του.

– Για αποκατάσταση της αλήθειας -όπως αναφέρουν- ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 29ού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά και η διευθύντριά του, σε επιστολή που μας έστειλαν υποστηρίζουν ότι έχουν άριστη συνεργασία για τα θέματα του σχολείου με την αντιδήμαρχο Παιδείας, Ασπασία Αλυγιζάκη. Ωστόσο, την περασμένη Πέμπτη η κ. Αλυγιζάκη είπε στον υπογράφοντα ότι αρμόδιος για τεχνικά και κτιριακά προβλήματα των σχολείων είναι ο κ. Μπουγάς, και ότι η ίδια ασχολείται μόνο με τις εκδηλώσεις και διάφορα άλλα παρεμφερή θέματα.

Όποιος βγάλει… άκρη ας μας πει και εμάς. Πάντως, ευχαριστούμε τη διευθύντρια και τους γονείς για την άμεση και αυθόρμητη απάντησή τους.

– Ανοιχτό μένει και τα απογεύματα τις τελευταίες ημέρες το Β’΄ Διαμέρισμα. Αυτό γίνεται, όπως είπε ο πρόεδρός του Γ. Μαστρονικόλας, για να συγκεντρώνονται όσο το δυνατόν περισσότερα αιτήματα κατοίκων. Και το μέτρο απέδωσε, αφού διευθετήθηκε το θέμα της λαϊκής. Συγκεκριμένα, το πρόβλημα ανέκυψε, όταν δόθηκαν από τον αρμόδιο κρατικό φορέα 63 νέες άδειες σε παραγωγούς οι οποίοι όμως δεν είχαν πού να στήσουν τους πάγκους τους, γιατί τα όρια της λαϊκής είναι περιορισμένα. Απευθύνθηκαν στο Διαμέρισμα, ο πρόεδρος έκανε σχετική εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο και την περασμένη Πέμπτη ψηφίστηκε η επέκταση της λαϊκής για να χωράνε και οι 63 πρόσθετοι πάγκοι.

Εκτός από αυτό ο πρόεδρος του Διαμερίσματος έχει συγκεντρώσει κι άλλα αιτήματα τα οποία αφορούν κυρίως προβλήματα σε σχολεία της περιοχής που θα πρέπει να επιλυθούν. Όλα αυτά τα έχει διαβιβάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες εργασίες. Άλλωστε, και ο δήμαρχος έχει δώσει εντολή τα προβλήματα των σχολείων να προωθούνται κατά προτεραιότητα. Κι εδώ πρέπει να τονίσουμε πως, όταν διαπιστώνονται τόσα προβλήματα, τα χλιδάτα πάρτι μόνο… θυμηδία προκαλούν και απέχθεια. Γιατί ο καθένας σκέφτεται πως με τα χρήματα αυτά όλο και κάποια… τρύπα θα έκλεινε.

– Πάνω που είπαν κάποιοι στον Πειραιά «δόξα σοι ο Θεός» που παύθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΚΟ ο γνωστός «πολυπράγμων» στρατηγός που είχε αναστατώσει το λιμάνι, άρχισαν πάλι να… σταυροκοπιούνται όταν έμαθαν ότι ο αποπεμφθείς τοποθετήθηκε σε άλλο νευραλγικό πόστο του χώρου των πετρελαίων! Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας…

– Σε πλήρη εξέλιξη είναι το πρόγραμμα συντήρησης των ολυμπιακών ακινήτων στην παραλία. Οι περισσότερες παρεμβάσεις γίνονται στα γήπεδα του μπιτς βόλεϊ που μετατρέπονται σε… στολίδια. Τα έργα επιβλέπει καθημερινά ο διευθυντής των ολυμπιακών ακινήτων, κ. Κάρναβος, ο οποίος στο διάστημα που βρίσκεται σε αυτή τη θέση έχει καταφέρει να μάθει τα πάντα γύρω από τις εγκαταστάσεις. Γι’ αυτό και όσες παρεμβάσεις αποφασίσει να κάνει είναι ουσιαστικές και χρήσιμες.

– Στο μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός, τον εορτασμό της 21ης Ιουνίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, συμμετείχε και ο δήμος Κορυδαλλού, γιορτάζοντας μαζί με εκατοντάδες πόλεις απ’ ολόκληρη την Ευρώπη: από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο…

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου το κέντρο της πόλης, η οδός Ταξιαρχών, πλημμύρισε από ήχους και μελωδίες. Άλλη μια πρωτοβουλία του Στ. Χρήστου που σχολιάστηκε με τα καλύτερα λόγια από τους δημότες.

– Τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της οδού Φίλωνος, τουλάχιστον στο κομμάτι από Β’ Μεραρχίας μέχρι Β. Γεωργίου, ζητούν κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής. Σε υπόμνημα που έστειλαν στον δήμαρχο Χ. Αγραπίδη αναφέρουν σχετικά:

«Όπως γνωρίζετε, κύριε δήμαρχε, η Φίλωνος είναι ο πιο παραδοσιακός δρόμος του Πειραιά και το κομμάτι που προαναφέραμε είναι γεμάτο από παραδοσιακά οικήματα. Τα πεζοδρόμια είναι πάρα πολύ στενά (πολλές φορές οι πόρτες των καταστημάτων χτυπούν τους διαβάτες) και δεδομένου ότι το πάρκινγκ επιτρέπεται και στις δύο μεριές του δρόμου, η κατάληξη είναι να γίνονται μόνιμα τριπλοπαρκαρίσματα που δημιουργούν κυκλοφοριακό χάος. Πιστεύουμε ότι πρέπει να διαπλατυνθούν άμεσα και τα δύο πεζοδρόμια, έτσι ώστε να υπάρχει μία σειρά για πάρκινγκ».

Ο ίδιος ο δήμαρχος έχει υποσχεθεί ότι θα αντιμετωπίσει το θέμα, όμως ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα και οι δημότες αναζητούν κάποια εξήγηση για την καθυστέρηση αυτή.

Μήπως θα πρέπει κάποιος αρμόδιος, και γιατί όχι ο δήμαρχος, να τους δώσει ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της υπόσχεσής του;

– Στη δημιουργία θεματικών επιτροπών οι οποίες θα επεξεργάζονται τις επιμέρους εξειδικευμένες θέσεις του προγράμματος που θα θέσει στην κρίση του κερατσινιώτικου λαού τον Οκτώβρη, προχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος, Χρήστος Σαλαλές.

Οι επιτροπές αφορούν την ανάπτυξη και το περιβάλλον, τις νέες τεχνολογίες, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την κοινωνική πολιτική κ.ά. Η συμμετοχή στις επιτροπές είναι ελεύθερη. Υπεύθυνοι από τη γραμματεία για τον συντονισμό αυτών των επιτροπών και το πρόγραμμα είναι οι Κανέλλος Λάλος, Ζαχαρίας Ζούπης και Ιωσήφ Σαββόπουλος. Στις επιτροπές συμμετέχουν ενεργά σημαντικά κοινωνικά στελέχη όπως οι Παντελής Καμάς, Γιάννης Τσούτσας, Γιώργος Χάσκας, Φώτης Φωτίου, Ρένα Μόσχου, Χρύσα Μυργιαλή, Μαρία Μαράκου, Ανδρέας Κρεμμύδας, Νικήτας Μάγγουρας, Στέφανος Λαρόζας, Κλαίρη Πάστρα, Σάρα Ξενιτίδου, Αντώνης Τρέχας, Αγαπητός Παχωπός, Κώστας Νικολάου, Δόμνα Καϊλίδου, Κώστας Σκανδάλης, Στράτος Σωτρίνης κ.ά. Οι επιτροπές έχουν ήδη κλείσει έναν πρώτο κύκλο συναντήσεων και έχουν βάλει στόχο να παραδώσουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Εκείνες τις στιγμές θα ολοκληρωθεί και η συγγραφή του προγράμματος, ενώ θα ξεκινήσει μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων, που θα κορυφωθούν τον Σεπτέμβριο.


Σχολιάστε εδώ