Ηχηρό παρών

O Κώστας Λαλιώτης θεωρείται και είναι αυθεντικό πολιτικό ον, καθώς και άριστος γνώστης της πολιτικής τέχνης. Αποτελεί μοναδικό παράδειγμα πολιτικού που με τη θέλησή του έθεσε εαυτόν εκτός αξιωμάτων, αποποιήθηκε ακόμα και το βουλευτικό αξίωμα, το οποίο του απένειμε με την ψήφο του το εκλογικό σώμα της Β’΄ Πειραιά. Έτσι, απέδειξε πως μπορεί να ζήσει στην πολιτική σκηνή εκτός αξιωμάτων, την ώρα που κάποιοι άλλοι διαγκωνίζονται για ρόλους και αξιώματα. Το ηχηρό παρών του Κ. Λαλιώτη στην εκδήλωση του Ζαππείου, για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ενδεχομένως να σηματοδοτεί την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική.

•Το μήνυμα συσπείρωσης, ενότητας και συμπαράταξης που εξέπεμψε ο Κώστας Λαλιώτης, με την ομιλία του στην εκδήλωση του Ζαππείου, πρέπει να το εισπράξει όλο το πολιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και εκείνα τα στελέχη που βρίσκονται εκτός οργάνων και δείχνουν να δυσφορούν και να καλλιεργούν την εσωστρέφεια. Το μήνυμα Λαλιώτη οφείλει να το εισπράξει και να το αξιολογήσει και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να στρώσει τον δρόμο της επιστροφής στον κ. Λαλιώτη. Μια παλιά ρώσικη παροιμία λέει: «Δεν αρκεί να κάνεις ένα δώρο σε κάποιον, πρέπει να το κάνεις με τέτοιον τρόπο ώστε ο άλλος να το πάρει…». Κι ακριβώς ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πρέπει με τους κατάλληλους χειρισμούς να επαναφέρει τον Κ. Λαλιώτη στην ενεργό πολιτική, άλλωστε από «τότε» έχει κυλήσει αρκετό νερό στ’ αυλάκι…

• Όμως ηχηρό παρών είχαμε και από ένα άλλο μέλος της ιστορικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Μόνο που το μήνυμα του κ. Τσοχατζόπουλου ήταν σε διαφορετική κατεύθυνση από εκείνο του Κώστα Λαλιώτη. Τα περί συλλογικής ηγεσίας που εκτόξευσε ο κ. Τσοχατζόπουλος σαφώς κινούνται και τροφοδοτούν τον κύκλο της εσωστρέφειας. Ενδεχομένως να αισθάνεται αδικημένος, επειδή βρίσκεται εκτός των κορυφαίων οργάνων του κόμματος, ωστόσο, στέλνοντας μηνύματα εσωστρέφειας, μάλλον νομιμοποιεί τον αποκλεισμό του. Καλό θα είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος να παραδειγματιστεί από την πολιτική στάση του Κώστα Λαλιώτη, ομοίως και ο Γιάννος Παπαντωνίου.


Σχολιάστε εδώ