Διαπλοκή με τη βούλα

Με δωρεά Αλαφούζου κατασκευάστηκε ο θάλαμος χημειοθεραπείας στο «Σωτηρία» για χρήση από τον κ. Ρούσσο, που με τρόπους όχι και τόσο καθαρούς διευθύνει την πανεπιστημιακή πνευμονολογική κλινική.

Ο κ. Ρούσσος ίδρυσε το ίδρυμα «Θώραξ» με αρχικό κατατεθέν κεφάλαιο 3.000.000 δρχ. το 1993, για το οποίο η ελληνική Βουλή, διά νόμου, έδωσε ατέλεια (!) και σήμερα έχει ένα αποθεματικό που πλησιάζει, αν δεν έχει υπερβεί, το 1,5 εκατ. ευρώ (οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είναι ενήμερες για τις δραστηριότητες του ιδρύματος;).

Ο εν λόγω κύριος επιχειρεί τώρα να εγκαταστήσει στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» το ίδρυμα «Θώραξ», δηλαδή να του προσφερθεί οικόπεδο/οίκημα δωρεάν, για να εγκαταστήσει μια ιδιωτική δραστηριότητα αμφιβόλου προσφοράς ή προσφοράς κατ’ ουσίαν προς τον ίδιο και τους περί αυτόν.

Μια τέτοια ενέργεια θα εξασφάλιζε ισοβιότητα παραμονής του κ. Ρούσσου στο «Σωτηρία» (κάτι που έγινε και με τον έτερο καθηγητή κ. Ράπτη στο «Αττικόν» με το ίδρυμα για τον διαβήτη). Αυτό επιδιώκει η πολιτεία; Να πριμοδοτήσει αμφιβόλου προσφοράς ιδρύματα και άτομα;

Συνεργοί σε αυτό το εγχείρημα είναι οι δύο δημοσιογραφικοί οργανισμοί στα ΔΣ των οποίων μετέχει, η ανοχή του πανεπιστημίου στις πραξικοπηματικές ενέργειές του και, βεβαίως, η ανοχή του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που ευνοούν τη δημιουργία ενός «Γολιάθ» που θα διαταράξει τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες της χώρας.

Αν αυτό δεν λέγεται διαπλοκή (δημοσιογραφικοί όμιλοι, πανεπιστήμιο, διοίκηση νοσοκομείων, χειραγώγηση/έλεγχος επιτροπών κρίσεων σε πανεπιστήμιο και ΕΣΥ), τότε ας ονοματίσει κάποιος τι είναι διαπλοκή!


Σχολιάστε εδώ