607.385 ευρώ παίρνει ο Αράπογλου!

Πάρτε λοιπόν βαθιά ανάσα και απολαύστε τι αποφασίζουν δι’ εαυτούς ο διοικητής της Εθνικής, Τ. Αράπογλου, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και οι γενικοί διευθυντές:

• Το σύνολο των ετήσιων αμοιβών του Τ. Αράπογλου και μάλιστα μετά τους φόρους ανέρχεται στο ποσό των 607.385 ευρώ! Καθαρά, έτσι; Σε δραχμούλες διακόσια επτά εκατομμύρια, μετά από φόρους, επαναλαμβάνουμε!

• Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος

Ι. Πεχλιβανίδης περιορίζεται στα… 587.630 ευρώ! Ήτοι μόλις… διακόσια εκατομμύρια δραχμούλες και κάτι ψιλά, πάντα καθαρά!

• Τα αντίστοιχα ποσά για τον γενικό διευθυντή Ανθ. Θωμόπουλο ανέρχονται στα 471.361 ευρώ, ήτοι εκατόν εξήντα και βάλε εκατομμύρια δραχμές!

• Για έτερο γενικό διευθυντή, τον Αλ. Τουρκολιά, το ποσό είναι 398.733 ευρώ, δηλαδή… μόλις εκατόν τριάντα έξι εκατομμύρια δραχμές!

• Άλλος γενικός διευθυντής, ο Αγ. Λεώπουλος, φτάνει συνολικά στα 278.805 ευρώ, δηλαδή… πέντε εκατομμύρια κάτω από τα εκατό σε δραχμούλες!

• Ο Μιχ. Οράτης, επίσης γενικός διευθυντής, φτάνει στα 202.290 ευρώ, ήτοι εξήντα εννιά εκατομμύρια δραχμές!

• Άλλος γενικός διευθυντής, ο Αγ. Καράμπελας, παίρνει ετησίως 251.328 ευρώ, δηλαδή κοντά στα ογδόντα έξι εκατομμύρια δραχμές!

• Ο γενικός διευθυντής Π. Χριστοδούλου παίρνει ετησίως 359.721 ευρώ, ήτοι σε δραχμές εκατόν είκοσι δύο εκατομμύρια!

• Ο Π. Μυλωνάς, γενικός διευθυντής, φτάνει στα 213.676 ευρώ, δηλαδή μόλις… εβδομήντα τρία εκατομμύρια δραχμές!

• Αντίστοιχα ποσά λαμβάνουν ετησίως -πέραν φόρων, επαναλαμβάνουμε!- και κάποια άλλα στελέχη της… μεγάλης μας φίλης, της ΕΤΕ, μέλη του ΔΣ και στελέχη. Ακόμα και ο… φτωχός εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο ΔΣ και στέλεχος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος φτάνει στα 54.051 ευρώ, δηλαδή… μόλις κάτι παραπάνω από δεκαοχτώ εκατομμύρια δραχμές.

• Από τις περιπτώσεις που είναι για… βιβλίο Γκίνες και θα πρέπει να προκαλέσει το ενδιαφέρον του Εισαγγελέα είναι η περίπτωση του κ. Αβραάμ Τριανταφυλλίδη. Μόλις άλλαξε… καθεστώς η χώρα και ήρθε στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία, που θα γύριζε σελίδα, ξέρετε πώς έβαλε τα θεμέλια ο Αράπογλου για την επανίδρυση του κράτους που υποσχέθηκε ο Καραμανλής; Πήρε τον κ. Τριανταφυλλίδη, που με χίλια ζόρια κατάφερε να μπει στην Εθνική Τράπεζα (δεν μπόρεσε να περάσει ούτε από τις τυπικές εξετάσεις), λόγω πατρός, που ήταν υπάλληλος της Εθνικής, και επειδή ήταν συνδικαλιστής τον έβαλε προσωπάρχη (!), ξεσηκώνοντας θύελλα στους εργαζόμενους. Ήταν τόσο καλός που μετά από έναν χρόνο ο κ. Αράπογλου τον συνταξιοδότησε, με το κόλπο της εθελουσίας εξόδου και μετά τον ξαναπροσέλαβε ως… σύμβουλος κάνοντας τον γενικό διευθυντή (!) με μισθό πάνω από 10.000 ευρώ… Και το ερώτημα: αν ήταν άξιος και ικανός ο κ. Τριανταφυλλίδης, γιατί τον άφησε ο κ. Αράπογλου να φύγει με την εθελουσία έξοδο; Και αν δεν ήταν άξιος, τότε γιατί τον πήρε ως… σύμβουλο;

Τα παραπάνω ποσά, όπως προκύπτει από τους πίνακες που επισυνάπτουμε, αποτελούν το άθροισμα μισθών, αμοιβών ΔΣ, «λοιπών αμοιβών», στις οποίες περιλαμβάνεται η συμμετοχή σε ΔΣ θυγατρικών και:

• Ένα γενναίο μπόνους από τα κέρδη χρήσης, που αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων, προφανέστατα εις ανταμοιβή των καλών τους (τι καλών, ανεκτίμητων!) υπηρεσιών!

Προσέξτε τώρα και κάτι άλλο απίστευτο, μάλλον… θεωρούμενο φυσιολογικό για τους εγκεφάλους της ΕΤΕ:

• Για ορισμένους, όπως για τον κ. Αράπογλου, τον κ. Πεχλιβανίδη, τον κ. Χριστοδούλου, το ποσό του μπόνους υπερβαίνει το σύνολο των υπόλοιπων αποδοχών τους! Προφανώς κρίθηκε πως οι πάσης φύσεως αποδοχές τους δεν… κάλυπταν τους κόπους και τις αποδόσεις τους!

Προσθέστε και κάτι άλλο:

• Ορισμένοι απολαμβάνουν και του προνομίου της χρήσης εταιρικής πιστωτικής κάρτας, ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής, χρήσης ΙΧ αυτοκινήτου και κινητού τηλεφώνου!

Τα στοιχεία είναι πράγματι ανατριχιαστικά!

Όχι επειδή ισχύει -αναμφισβήτητα- το κλασικό, ότι σε καιρούς δεινής δοκιμασίας του λαού και σφιξίματος του ζωναριού κάποιοι τρώνε με χρυσά κουτάλια, προφανώς… εις υγείαν των κορόιδων!

Όχι επίσης μόνο επειδή αποτελεί την ακρότατη πρόκληση να δίνουν κάποιοι εις εαυτούς τέτοιες αμοιβές, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει δώσει τη γενική πολιτική κατεύθυνση να σταματήσουν οι αμοιβές που προκαλούν… δέος!

Σημειώστε και κάτι άλλο:

• Οι περισσότεροι από τους παραπάνω… εθνοσωτήρες (προφανώς για να αμείβονται έτσι…) παίρνουν πολύ μεγαλύτερες αμοιβές από τον πρωθυπουργό της χώρας, τους υπουργούς, υφυπουργούς και αρχηγούς των κομμάτων!

Πράγματι, όπως προκύπτει και από το πρόσφατο «πόθεν έσχες» του Κ. Καραμανλή, που αφορά το 2004, τα συνολικά ετήσια έσοδα από το αξίωμά του και με βάση την ετήσια αναπροσαρμογή, ο πρωθυπουργός για το 2005 εισέπραξε γύρω στα 120.000 ευρώ, για τα οποία φορολογήθηκε γύρω στις 13.000 ευρώ, δηλαδή καθαρά πήρε 108.000 ευρώ.

Κάντε λοιπόν τη σύγκριση!

Ούτε το… μπόνους του κ. Αράπογλου και της παρέας του δηλαδή!

Αλήθεια, γιατί δεν αναθέτουμε και τη διακυβέρνηση της χώρας στον διοικητή της μεγάλης μας φίλης, της ΕΤΕ; Θα κάνει και υπουργούς τούς της παρέας του -εν τη τραπέζη εννοούμε- και θα… μας έρθει φθηνότερα!

Βέβαια μπορεί -γιατί όχι, όλα τα έχουμε δει!- να μας πουν ο κ. διοικητής και οι συν αυτώ ότι… προπληρώθηκαν για τη μεγάλη τους επιτυχία, την εξαγορά της Finansbank!

Τόσα μας έχουν πει, να μη μας το πουν και αυτό;

Απολαύστε τους λοιπόν. Και κυρίως δοξάστε τους!

Θα επιτρέψει την πρόκληση η κυβέρνηση;

Μετά τις σημερινές αποκαλύψεις μας, που είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση και ειδικά ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά πληροφορούνται το μεγάλο φαγοπότι στην Εθνική Τράπεζα, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει παρέμβαση. Και θα απαιτήσουν να επιστρέψουν όλοι αυτοί οι κύριοι αυτούς τους παχυλότατους… αγιοβασιλιάτικους μπουναμάδες… Εδώ εξοργίστηκαν οι αρμόδιοι υπουργοί όταν πάλι από το «Παρόν» πληροφορήθηκαν ότι θα έδιναν τα ΕΛΠΕ στη διοίκησή τους από 150.000 ευρώ στον καθένα και με εντολή περιορίστηκαν στα 50.000 ευρώ, και δεν θα παρέμβουν στα 375.000 που έδωσε στον εαυτούλη του ο κ. Αράπογλου…


Σχολιάστε εδώ