Μία αποχώρηση με πολλά ερωτηματικά…

«Είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο να αποχωρεί μία ομάδα από τη διοργάνωση, επειδή διαφωνούν οι άνθρωποί της με μία απόφαση της αρμόδιας επιτροπής», ήταν ένα από τα σχόλια που έγιναν για την απόφαση που πήραν οι διοικούντες τον σύλλογο των Ολυμπιονικών.

«Δημιουργείται κακό προηγούμενο λόγω και της θέσης που έχει ο πρόεδρος του Πανελληνίου», ακούγεται επίσης σε διάφορα αθλητικά στέκια.

Η ένταση προκλήθηκε από την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να απορρίψει την ένσταση για αντικανονική συμπεριφορά της ομάδας που αγωνίστηκε στη σκυταλοδρομία 4Χ100 ανδρών. Αρχικά βέβαια έγινε δεκτή, αλλά έπειτα από την έφεση των «ερυθρόλευκων» η κούρσα θεωρήθηκε έγκυρη και οι άνθρωποι του Πανελληνίου αποφάσισαν να αποχωρήσουν, αν και, όπως έλεγαν, «είμαστε ακόμα στην κορυφή». Η αλήθεια βέβαια ήταν διαφορετική, καθώς με το αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο αγώνισμα ο Ολυμπιακός έπαιρνε κεφάλι.

Ανεξάρτητα πάντως από την εξέλιξη της βαθμολογίας, η απόφαση για αποχώρηση έπληξε πάνω απ’ όλα το κύρος του αθλητισμού. Κυρίως επειδή ο Μίνως Κυριακού έχει διπλή ιδιότητα στον αθλητισμό. Όταν ο πρόεδρος της ΕΟΕ επιτρέπει τέτοιες αποχωρήσεις, το πρόβλημα επεκτείνεται σε όλο το φάσμα του αθλητισμού. Και αν στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ η αποχώρηση επισύρει κυρώσεις με αφαίρεση βαθμών, ακόμα και υποβιβασμό, στα ατομικά αθλήματα μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει με αναφορά στο παράδειγμα του Πανελληνίου. Το θέμα προβλημάτισε και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό. Η Ελλάδα έχει μπροστά της δύο μεγάλες διοργανώσεις στίβου και η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου. Άλλο που δεν ήθελαν όσοι χτυπούν εδώ και χρόνια τον ελληνικό κλασικό αθλητισμό και ο σύλλογος των Ολυμπιονικών τούς έδωσε τροφή.


Σχολιάστε εδώ