επί του πιεστηρίου

– Τα «Θαρραλέα» του προηγούμενου φύλλου συγκίνησαν. Και συμφώνησαν πολλοί με τις διαπιστώσεις της ασθένειας που έχει προσβάλει σε επικίνδυνο βαθμό την κοινωνία μας. Ευχαριστώ για τα τηλεφωνήματα και τα καλά λόγια. Δυστυχώς το χρήμα αποτελεί πλέον το μόνο ιδανικό… Τα πάντα θυσία για να τα οικονομήσουμε… Όμως δεν είναι το παν. Ρωτήστε και κείνους που έχουν οικονομική άνεση…

– Θα το ξαναεπισημάνουμε. Αφήστε τα καπρίτσια σας και καθίστε όλοι σ’ ένα τραπέζι, καθηγητές, φοιτητές, υπουργοί, και να μη σηκωθείτε αν δεν καταλήξετε σε μέτρα για μια άλλη σύγχρονη παιδεία, που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτε από τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Άλλωστε Ευρωπαίοι δεν είμαστε; Κι αν δεν έχετε ιδέες και προτάσεις, αντιγράψτε αυτά που ισχύουν στο κλαμπ της ΕΕ και για χρόνια πολλά έχουν δοκιμαστεί.

– Επειδή συνήθως ξεχνάμε, θυμίζουμε ότι σήμερα συμπληρώνονται 14 χρόνια από κείνο το πρωί που ο ηρωικός πιλότος μας Σαλμάς χάθηκε στο Αιγαίο, προσπαθώντας να αναχαιτίσει τούρκο εισβολέα.

– Τελικά… παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας είναι η «Ένωση τέως βουλευτών-ευρωβουλευτών»; Ρωτάμε, γιατί μετά την αποδοχή από τη διοίκηση των τέως βουλευτών να τους πληρώνει το ενοίκιο του ορόφου στην Καραγιώργη Σερβίας, πήρε τώρα νέα προσφορά, όχι βέβαια χωρίς ύποπτες σκέψεις. Η πρώτη ημερίδα που οργανώνει η Ένωση με θέμα «Ελληνοτουρκικές σχέσεις – ευρωπαϊκές σχέσεις» θα γίνει στο αμφιθέατρο του «Μεγάρου Καρατζά», που ανήκει στην Εθνική Τράπεζα!

Δεν είναι ολίγον τι προκλητικό; Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων-Εθνικής Άμυνας Λευτέρης Βερυβάκης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Παρασκευάς Αυγερινός, που θα μετάσχουν ως εισηγητές στην ημερίδα, τι λένε; Συμφωνούν μ’ αυτές τις δεσμεύσεις με την Εθνική του κ. Αράπογλου;

Ιδιαίτερα μάλιστα σε εποχές πονηρές, όπου κάποιοι ζητούν στήριξη για τη σκανδαλώδη εξαγορά της τουρκικής τράπεζας.

– Ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν 542 προσλήψεις στην Πυροσβεστική και γίνεται πατείς με πατώ σε στα γραφεία των βουλευτών της επαρχίας!

Μόνο στη Λάρισα έχουν υποβάλει αιτήσεις 1.672 άτομα, ενώ στην Καρδίτσα 900!

Αρκετοί βουλευτές για να ξεφύγουν από τις πιέσεις δεν δέχονται επισκεπτήριο!

Δεν είναι, πάντως, λίγοι οι βουλευτές εκείνοι που λένε ότι πρέπει και οι προσλήψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία να γίνονται με τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όπως ισχύει για τις στρατιωτικές σχολές και την Αστυνομία.

– Σύμφωνο ειρήνης και ασφάλειας, πρότεινε στους Τούρκους ο Γιώργος Παπανδρέου. Μα καλά, σε ποιους το λέει; Έχει διαπιστώσει ότι οι Έλληνες είναι τόσο κουτοί και χάφτουν ό,τι τους πασάρει; Μα αν είναι τόσο απλά τα πράγματα, 8 χρόνια που ήταν υπουργός Εξωτερικών γιατί δεν… θυμήθηκε τότε να το προτείνει στον καρδιακό του φίλο, τον Τζεμ, παρά χόρευε ζεϊμπέκικο;

Αν ήταν τόσο πρόθυμοι οι Τούρκοι, Γιώργο μου, για ένα «σύμφωνο ειρήνης και ασφάλειας», θα είχαν τρέξει να το προτείνουν οι ίδιοι και να στείλουν έτσι μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι ήδη γίνανε Ευρωπαίοι και συμμορφώθηκαν με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και είναι καλά παιδιά πλέον που σέβονται το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες. Ξεχνάς, Γιώργο, πόσες φορές προσπάθησε ο πατέρας σου, αλλά ποτέ δεν τήρησαν τίποτα, αντίθετα επεχείρησαν με μπαμπεσιά να του βάλουν τρικλοποδιές;

– Όπως πάντοτε εύστοχος και καίριος ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης, που ως γνωστόν είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ενεργοί Πολίτες» για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς. Σε δήλωσή του για την εξέγερση στην παιδεία τονίζει: «Ας αφήσουν τον πανεπιστημιακό χώρο ελεύθερο, να σκέπτεται ελεύθερα, να δρα ελεύθερα, να ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ελεύθερα».

Ποιος μπορεί να μη συμφωνεί με τον Γιάννη;

– Στο πόδι αποδεικνύεται ότι έγινε η διάταξη για το ασυμβίβαστο των βουλευτών με την άσκηση του επαγγέλματός τους. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όχι απλώς δικαίωσε τον πρώην (πλέον) βουλευτή της Ν.Δ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο, στο οποίο προσέφυγε, επιδικάζοντάς του μάλιστα αποζημίωση 30.000 ευρώ, αλλά έστειλε το μήνυμα (στους συνταγματολόγους μας) ότι δεν μπορείς να απαγορεύσεις την άσκηση του επαγγέλματος σε πολίτη, γιατί αυτό αποτελεί περιορισμό του δικαιώματος του εκλέγεσθαι. Βέβαια επί της ουσίας η απόφαση δεν έχει καμία προσωπική αξία, μια και ο κ. Λυκουρέζος δεν μπορεί να διεκδικήσει την έδρα του, που του αφαίρεσε το Εκλογοδικείο.


Σχολιάστε εδώ