Ποιος αγοράζει ποιον…

Οι αλλαγές στον Τύπο είναι δραματικές. Ακούγεται, χωρίς να είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί, πως δύο από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της χώρας πουλήθηκαν ή δόθηκε μερίδιό τους σε επιχειρηματίες με τους οποίους είχαν παραδοσιακά καλές σχέσεις. Στον «κόκκινο» το ένα, στον «πράσινο» το άλλο. Ταυτόχρονα, άλλο ηλεκτρονικό συγκρότημα βρίσκεται σε διαβουλεύσεις για την πώληση μετοχών του και την ίδια ώρα που ο ΔΟΛ στέλνει βολές προς τον Άκτωρα, ο τελευταίος ανακοινώνει διά των εντύπων της οικογένειας Μπόμπολα τη συνεργασία της «με τον ρωσικό κολοσσό Gazprom». Στην Ελλάδα, βέβαια, στρατηγικός συνεργάτης του είναι ο Δ. Κοπελούζος.

Όμως αυτό είναι ένα μέρος της εικόνας του Τύπου, διότι στην πραγματικότητα η κατάσταση είναι τραγική. Ο «Ελεύθερος Τύπος» μεταβιβάζεται μετά την άρνηση του Λ. Βουδούρη να συνεχίσει να πληρώνει για την εφημερίδα, στην «Απογευματινή» εξασφάλισαν απλώς ένα ήρεμο καλοκαίρι, ενώ το συγκρότημα της «Εξπρές» είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Την ίδια ώρα η ιδιοκτησία του «Χρηματιστηρίου» απολύει τέσσερις δημοσιογράφους, την Κατερίνα Φίκαρη, τον Γιώργο Καββαθά, την Πηνελόπη Πανδή και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, με αποτέλεσμα η ΕΣΗΕΑ να κηρύξει 24ωρη απεργία.

Στο συγκρότημα Οντόνι το παιχνίδι είναι διαφορετικό. Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ με ανακοίνωσή της «διαμαρτύρεται προς κάθε κατεύθυνση και καταγγέλλει τα επιχειρηματικά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των εργαζομένων στις εφημερίδες ʽʽΑθλητική Ηχώʼʼ, ʽʽΑθλητική Φωνήʼʼ και ʽʽSportimeʼʼ και στον ραδιοσταθμό Sportime 89,2, που εμφανίζονται τυπικά ότι ανήκουν σε διάφορους ιδιοκτήτες, στην πραγματικότητα όμως είναι ενός και του αυτού. Στα παιχνίδια αυτά», συνεχίζει η Συντονιστική Επιτροπή, «συμμετέχει και το τραπεζικό κεφάλαιο, δανειοδοτώντας και συντηρώντας επιχειρήσεις χωρίς την παραμικρή εγγύηση βιωσιμότητάς τους». Η κυβέρνηση είναι φανερό πως δεν ασχολείται, όμως το ερώτημα είναι πώς ανέχονται τέτοιες πρακτικές τα μέλη της ΕΙΗΕΑ. Θεωρούν πως δεν τα αφορά αυτή η αντισυμβατική τακτική; Ή την αποδέχονται σιωπηρά, μήπως χρειαστεί να την ακολουθήσουν στο μέλλον;


Σχολιάστε εδώ