Πατρινά και Άλλα

+ Επεισοδιακές αλλά και με έντονο παρασκηνιακό χαρακτήρα ήταν οι εκλογές στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Και μέχρι αυτή την ώρα που γράφεται η στήλη δεν φαίνεται να υπάρχει νικητής. Δέκα έδρες παίρνει ο συνδυασμός του Κώστα Αντζουλάτου, 8 ο κ. Τρύφωνας Φωτόπουλος και 8 ο κ. Νίκος Ψωμιάδης.

+ Θα πρέπει να επισημάνουμε ακόμα ότι ο μεγάλος χαμός έγινε με το τμήμα του Αιγίου. Μέχρι και ο Σ. Θεοδωρόπουλος αναμείχθηκε -με τη δικηγορική του ιδιότητα- και, όπως ακούγεται, ανετράπη το αρχικό αποτέλεσμα και τα πράγματα, όπως υποστηρίζουν αρκετοί από τους παράγοντες, πήγαν στη θέση τους. Με λίγα λόγια, το αποτέλεσμα εν πολλοίς κρίθηκε από τις κινήσεις που έγιναν από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Αίγιο σε συνεργασία με κομματικούς παράγοντες από την Πάτρα.

+ Το σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι ότι το ψηφοδέλτιο του κ. Ψωμιάδη, το οποίο επί της ουσίας είναι αυτό που εξέφραζε τον περισσότερο κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, κατάφερε να αποσπάσει μεγάλο ποσοστό και να είναι πλέον ο βασικός ρυθμιστής για τις επόμενες κινήσεις.

+ Επίσης σημαντικό είναι να σημειώσουμε ότι ο κ. Αντζουλάτος φιλοδοξούσε να κερδίσει αυτές τις τόσο κρίσιμες εκλογές και μάλιστα με αυτοδυναμία. Δεν τα κατάφερε, παρά το γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιό του είχε τον βασικό κορμό του παλαιού ψηφοδελτίου του κ. Νίκου Δούρου. Παράλληλα, είχε συνάψει συμμαχία με τον κ. Μιχάλη Κίτρου, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας.

+ Φαίνεται τελικά ότι αυτές οι κινήσεις δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Φυσικά, μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν αρκετές εξελίξεις, οι περισσότερες των οποίων θα είναι σίγουρα παρασκηνιακές. Σε αυτό τον τομέα είναι μάνα καημένη οι περισσότεροι.

+ Τα δημοτικά πράγματα δεν φαίνεται να έχουν ιδιαίτερη κινητικότητα. Τα επισκίασαν προφανώς οι εκλογές στο Επιμελητήριο. Πάντως, ο Φούρας έχει αρχίσει να κάνει τις πρώτες επικοινωνιακές του κινήσεις. Μάλιστα, έκανε πρόταση για απελευθέρωση του λιμενικού χώρου και ενοποίησή του με τον κοινωνικό ιστό της πόλης. Φυσικά γνωρίζει ότι μια τέτοια πρωτοβουλία μόνο επικοινωνιακά μπορεί να τον βοηθήσει, αλλά και πολύ πρόσκαιρα. Γιατί απλούστατα γνωρίζει καλά ότι για να υλοποιηθεί μια τέτοια ιδέα θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν τα έργα του νέου λιμανιού τα οποία έχουν ήδη μείνει πίσω εδώ και τέσσερα χρόνια.

+ Από την άλλη πλευρά ο κ. Φλωράτος επιχειρεί να καταρτίσει το δικό του πλάνο, ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να απαντάει στις προκλήσεις-προτάσεις Φούρα. Πάντως στην παρούσα φάση περιορίζεται στο να παρακολουθεί τον αντίπαλό του και να καταγράφει τις κινήσεις του. Οι πληροφορίες λένε ότι είναι στη φάση συγκρότησης της παλαιάς ομάδας που τον είχε βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα (επικοινωνιακά-πολιτικά) και είχε καταφέρει να εκλεγεί δήμαρχος. Οι ίδιοι κύκλοι πάντως εκφράζουν την ανησυχία τους για τον ποιον διαφημιστή θα χρησιμοποιήσει, αφού ο προηγούμενος μάλλον απέτυχε.


Σχολιάστε εδώ