Πάνε για κουκούλωμα οι υποκλοπές!

Διαπιστώσεις λοιπόν κάνει το πόρισμα της ΑΔΑΕ και, όπως μαθαίνουμε, δεν πρόκειται να αποδώσει ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, πετώντας το… μπαλάκι πλέον στη Δικαιοσύνη προκειμένου να προσωποποιήσει τις ευθύνες. Δηλαδή να ψάξει η Δικαιοσύνη να βρει ποιοι μπήκαν μέσα στο σύστημα, κάτι που είναι γνωστό ότι σχεδόν έναν χρόνο μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών δεν είχε καταφέρει να κάνει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, στο πόρισμα διαπιστώνεται ότι πράγματι υπήρξε παρέμβαση στο σύστημα της Vodafone προκειμένου να συνδεθεί το παράνομο λογισμικό, ότι κάποιος είχε «κωδικό πρόσβασης» στο νόμιμο λογισμικό συνακρόασης και ότι κάποιοι μπήκαν για να παγιδέψουν όσα τηλέφωνα ήθελαν, χωρίς να λένε ποιοι ακριβώς ήταν αυτοί.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει ούτε επιβολή προστίμων, αναμένοντας η ΑΔΑΕ τη Δικαιοσύνη να προσωποποιήσει τις ευθύνες… Κάτι που, όπως είπαμε, είναι εξαιρετικά δύσκολο, χωρίς να αποκλείει κανείς το κουκούλωμα της υπόθεσης, λόγω τεράστιων πιέσεων είτε από παντοδύναμες χώρες είτε από ισχυρές πολυεθνικές εταιρείες.


Σχολιάστε εδώ