Κεφαλοκυνηγοί

Κάπως πρέπει να αντιδράσουμε συλλογικά και συντεταγμένα έναντι των κεφαλοκυνηγών των καναλιών. Με κάθε ευκαιρία στήνουν καρτέρι στα ανύποπτα θύματά τους, τα ανακρίνουν, τα δικάζουν και τα καταδικάζουν, στο όνομα της «ενημέρωσης». Αισθάνονται παντοδύναμοι και παντογνώστες, απλουστεύουν, γενικεύουν, ανακρίνουν, διασύρουν και καταδικάζουν με ανατριχιαστική ευκολία. Φυσικά, η τραγική υπόθεση με τον μικρό Άλεξ καθώς και η ιπτάμενη απόδραση από τις φυλακές του Κορυδαλλού τους έδωσε την ευκαιρία να ξεσαλώσουν γι’ άλλη μια φορά. Από τα «φρούρια» των τηλεοπτικών παραθύρων, πάλι απλούστευσαν, πάλι γενίκευσαν, πάλι ανέκριναν (ακόμα και ανηλίκους) και πάλι διέσυραν.

• Παραλίγο να πείσουν και μας οι κεφαλοκυνηγοί των καναλιών ότι όλη η κοινωνία της Βέροιας είναι ένοχη συγκάλυψης, παραλίγο να μας πείσουν ότι οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές του Άλεξ «ήξεραν» και «εσιώπησαν», οπότε δικαιούνται να τους ανακρίνουν. Παραλίγο να μας πείσουν ότι σε όλα τα σχολεία «συμμορίες 12χρονων σπέρνουν τον τρόμο». Ανάλογη η στάση των κεφαλοκυνηγών και στην υπόθεση της ιπτάμενης απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού. Είδαμε γνωστό τηλεοπτικό αστέρα να ανακρίνει ανηλεώς και να λοιδορεί έναν φύλακα των φυλακών Κορυδαλλού. «Γιατί δεν πυροβολήσατε το ελικόπτερο;», ρώτησε επιθετικά τον δυστυχή φύλακα. Γιατί δεν το βλέπαμε από τη σκόνη που σηκώθηκε απάντησε εκείνος. Έξαλλος ο κεφαλοκυνηγός επιτέθηκε εκ νέου, «τι μας λες εδώ, δεν βλέπατε ολόκληρο ελικόπτερο;» είπε οργισμένος κι άρχισε να τον λοιδορεί συνεπικουρούμενος και από τους άλλους «παραθυράκηδες».

• Την επαύριον άλλο κανάλι, σε τηλεοπτική εκπομπή του, είχε την έμπνευση να προσκαλέσει έναν ειδικό, βετεράνο στα ελικόπτερα. Ερωτάται ο ειδικός εάν οι φύλακες στις συγκεκριμένες συνθήκες της απόδρασης μπορούσαν παρά τη σκόνη που σηκώθηκε να έχουν ορατότητα και δυνατότητα να πυροβολήσουν. Ιδού η απάντηση του έμπειρου χειριστή ελικοπτέρων: «Οι φύλακες ήταν αδύνατο να διακρίνουν το ελικόπτερο μέσα στο σύννεφο σκόνης που σήκωσε στο χωμάτινο προαύλιο. Μάλιστα, θα πρέπει να αισθάνθηκαν εκείνη τη στιγμή και έντονη αναπνευστική δυσφορία». Προφανώς, ο κεφαλοκυνηγός που το έπαιξε αυθεντία απεδείχθη αδαής. Ωστόσο με την πρώτη ευκαιρία και πάλι θα επανέλθει ως αυθεντία και πάλι ανακριτής, δικαστής και «εκτελεστής».


Σχολιάστε εδώ