Δύο πιλότοι και όχι 115 έχουν χαθεί από το 1975 μέχρι σήμερα

Δύο πιλότους έχουμε χάσει από το 1975 μέχρι σήμερα και όχι… 115, όπως έγραφαν πρωτοσέλιδα το περασμένο Σάββατο τα «Νέα», τονίζει σε δήλωσή του ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Νίκος Κουρής.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουρής επισημαίνει τα εξής:

Το άρθρο του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας για προσφυγή στη Χάγη θα είχε περάσει στα ψιλά των εφημερίδων σε λίγες μέρες, αν οι προτάσεις του σεβαστού Προέδρου δεν συντηρούνταν στην επικαιρότητα από συνεντεύξεις αποστράτων, τέως αρχηγών Κλάδων, και την εντυπωσιακή αρθρογραφία εφημερίδας με πρωτοσέλιδο τίτλο:

«Ο πραγματικός πόλεμος στο Αιγαίο» και παρακάτω: «115 πιλότοι έχασαν» τη ζωή τους, 197 αεροσκάφη συνετρίβησαν, 14,5 δισ. ευρώ για καύσιμο και αεροσκάφη».

Η επικεφαλίδα του σχετικού ρεπορτάζ αναφέρει:

«Η Ελλάδα ματώνει στο Αιγαίο – 115 πιλότοι έχουν χαθεί σε 31 χρόνια».

Σε εσωτερική σελίδα υπάρχει διάγραμμα με τίτλο «ο ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο», όπου φαίνεται ότι από το 1975 έχουμε χάσει 115 πιλότους και 197 αεροσκάφη! Στην ουσία στο σχεδιάγραμμα παρουσιάζεται διαχρονικά ο συνολικός δείκτης ατυχημάτων της Αεροπορίας από το 1975 όλων των τύπων, όπου φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε βελτίωση τις ασφάλειες των πτήσεων!

Από επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών της Αεροπορίας προκύπτει ότι από το 1975 έχουμε χάσει δύο πιλότους σε εμπλοκές με τουρκικά αεροσκάφη. Οι γείτονές μας έχουν χάσει και αυτοί δύο χειριστές.

Είναι φανερή η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με αυθαίρετη ερμηνεία του αριθμού των ατυχημάτων της ΠΑ στο διάστημα των 30 χρόνων. Ο στόχος της «εκστρατείας» αυτής είναι η ακολουθούμενη τις τελευταίες δεκαετίας εθνική πολιτική και από τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας. Επιδιώκεται ο εκφοβισμός της κοινής γνώμης ότι με αυτή την πολιτική βουλιάζουμε οικονομικά και χάνουμε τα παιδιά μας, χωρίς να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι πίσω από αυτή την «εκστρατεία» ευρίσκονται κύκλοι που επιδιώκουν να προωθηθούν σχέδια που στοχεύουν σε λύσεις τύπου Ζυρίχης στο Αιγαίο.

Θεωρώ ότι και το ρεπορτάζ που προανέφερα συντάχθηκε με καλές προθέσεις.

ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ Ν. ΚΟΥΡΗΣ
ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ


Σχολιάστε εδώ