Δυσκολεύεται ο «Τραμπάκουλας»

Ο Χριστόδουλος Οικονομίδης, με σιγουριά και εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στην παράταξή του, συνεχίζει με προσεκτικές κινήσεις την προετοιμασία για τη μάχη της 15ης Οκτωβρίου, σκοπεύοντας να τελειώνει από την πρώτη Κυριακή, πράγμα που με την εφαρμογή του 42% φαίνεται κάτι παραπάνω από σίγουρο. Ετοιμάζεται για τη δημόσια παρουσίαση του απολογισμού του έργου του που θα γίνει στις 29 Ιουνίου και ταυτόχρονα φροντίζει να τελειώνει και με αυτές τις ελάχιστες (μόλις 5 στις συνολικά 49) κενές θέσεις του ψηφοδελτίου του. Μία από αυτές τις θέσεις θα πάρει, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ Αλέξης Αλεξίου.

Στον αντίποδα, η προσπάθεια του Χάρρυ Κλυνν -όπως και πριν από δύο εβδομάδες γράφαμε- να αποκτήσει ανεξάρτητο, πολυκομματικό άλλοθι με τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του και τοπικών στελεχών της Αριστεράς στέφθηκε από πλήρη αποτυχία. Γι’ αυτό και προσπαθεί να εξασφαλίσει κάποια προβεβλημένα ονόματα από τον αθλητικό και τον καλλιτεχνικό χώρο. Λέγεται ότι συμφώνησε με τον παλιό ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή του Ηρακλή, τον Σάββα Κωφίδη, καθώς και με τον επίσης παλαίμαχο ηθοποιό Γιάννη Μαλούχο (αμφότεροι κατοικούν στην Καλαμαριά). «Μήλον της Έριδος» μεταξύ Χριστόδουλου και Χάρρυ Κλυνν είναι ο Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος που όμως φαίνεται πως θα δυσαρεστήσει και τους δύο. Κατά τα άλλα, ο Χάρρυ προσπαθεί επίσης να κάνει έντονη την παρουσία του στην Καλαμαριά, από την οποία απουσιάζει εδώ και 35 χρόνια, εγκαταστημένος αρχικά στην Αμερική και μετά στην Αθήνα. Μετά τον συνοικισμό του Φοίνικα «περιόδευσε» στη Νέα Κρήνη και δεξιώθηκε νεολαίους (κυρίως) της περιοχής στη «Ρέμβη», από τους οποίους μάλιστα ζήτησε να του προτείνουν έναν υποψήφιο για να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο. Τακτικότατη είναι και η παρουσία του στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, ενώ η στήλη τον συνέλαβε να γευματίζει σε ταβέρνα της Κρήνης με τον Μπαλτίδη (παλιό πρόεδρο του Απόλλωνα) και τον Ματσαρίδη (δημοτικό σύμβουλο της Δεξιάς). Οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του, πάντως, μιλούν για έναν άκεφο Χάρρυ Κλυνν, χωρίς τα γνωστά πειράγματα και τα αθυρόστομα ανέκδοτά του. Γεγονός που εντείνει τις φήμες που λένε ότι απογοητευμένος από την απροθυμία στελέχωσης του ψηφοδελτίου και την έλλειψη ενθουσιασμού των Καλαμαριωτών (εκτός φυσικά από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προσδιορίζει την ανακοίνωση στήριξής του κατά τον Σεπτέμβριο), σκέφτεται σοβαρά να μην ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του και να αποσυρθεί διακριτικά… Κι ας δηλώνει στον Τύπο ότι «εγώ είμαι πάντα νικητής…».

Όλα αυτά έχουν αναπτερώσει το ηθικό του Δαμιανού Παπαδόπουλου που ηγείται της από το ΚΚΕ υποστηριζόμενης παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών Καλαμαριάς». Σε αυτό συνέβαλε και η συσπείρωση της παράταξης. Αν και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της -αυτοί που προηγήθηκαν σε σταυρούς προτίμησης στις προηγούμενες εκλογές- δέχθηκαν… στενό μαρκάρισμα από τον Χάρρυ Κλυνν και τους συνεργάτες του με υποσχέσεις για αντιδημαρχίες, προεδρίες κ.λπ., κανένας τους δεν λάκισε. Μάλιστα γνωστό στέλεχος που συναντήθηκε με τον Χάρρυ, δεχόμενος την πρότασή του απάντησε: «Αφού, όπως λες, είσαι αριστερός, η Αριστερά έχει ψηφοδέλτιο, έχει επικεφαλής έναν έντιμο και αγαπητό Καλαμαριώτη. Έλα και εντάξου σε αυτό…». Και ο «νικητής» Χάρρυ κόντεψε να λιποθυμήσει… Με ηθικό ακμαιότατο λοιπόν ο Δαμιανός, στοχεύει αυτή τη φορά σε διψήφιο αριθμό ποσοστού.

Όσο για τον Μιχάλη Παναγιωτίδη, του ΣΥΝ, βρήκε όνομα για την παράταξή του -«Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς» την ονόμασε- βρήκε ένα πρωτότυπο και όμορφο σύνθημα («τίποτα δεν μένει ακίνητο»), βρήκε και καλλίγραμμα κορίτσια με κόκκινα μπλουζάκια και καπελάκια που μοίραζαν το περασμένο σαββατοκύριακο φυλλάδιο της παράταξης. Ψηφοφόρους δεν ξέρουμε πού θα βρει ο συμπαθέστατος καθηγητής-θεολόγος, αφού ο Συνασπισμός είναι που είναι τρεις κι ο κούκος, έχει χωριστεί και σε τρία κομμάτια…


Σχολιάστε εδώ