Αποστολικά και… άλλα

Καλά, πώς περνάει ο λόγος στους πολίτες, ρε σύντροφοι της διαβούλευσης, όταν η διαδικασία είναι για τους πολίτες ακριβοπληρωμένη; Φανταστείτε τι έχει να γίνει, αν γίνει, και με την περίφημη επανίδρυση του κράτους…

Απέδραση η παλιά επανίδρυση του κράτους και πάμε για καινούργια. Γι’ αυτό και σημειολογικά έγινε με σκηνοθέτη τον Παλαιο-Κώστα για να δείξουμε ότι φεύγει το παλαιό και έρχεται το νέο κράτος.

Μωρέ, φραγμένο αμπέλι είναι ο Κορυδαλλός, αλλά ο αέρας δεν φράζεται, και έτσι έχουμε απο-δράσεις.

Πάντα τζέντλεμαν ο Τζανίκος. Μόλις είδε την αφίσα-προβοκάτσια εις βάρος συγκεκριμένου υποψηφίου με τη διαβούλευση του ΠΑΣΟΚ στο Μαρούσι, έτρεξε και έβγαλε συνεργεία του δήμου για να μην πάρει άλλες διαστάσεις η ιστορία… Άμα είσαι ΠΑΣΟΚος το αποδεικνύεις στα δύσκολα, σύντροφοι. Και ο Τζανίκος σε κάτι τέτοια δεν κωλώνει. Βέβαια, τις αφίσες ας ψάξουν να τις βρουν στα συντροφικά μαχαιρώματα και όχι κάπου αλλού.

ΕΛΑΣ το μεγαλείο σου. Από τη μια η τραγική ιστορία με τον μικρό Άλεξ και από την άλλη ο Παλαιοκώστας.

Τώρα αντί να μας λένε τη χώρα μας Ψωροκώσταινα πρέπει να μας τη λένε Παλαιοκώσταινα.

Μετωπική σύγκρουση επέλεξε το ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές εκλογές. Το θέμα είναι ποιος θα φάει τα μούτρα του στο τέλος, «πράσινοι» σύντροφοι.

Κάποιοι ματ-ώνουν για την παιδεία και μας παιδεύουν χάριν της τηλεθέασής τους. Δεν είναι παιδεία οι 2.000 φοιτητές, ας το καταλάβουν ορισμένοι, όπως δεν είναι υπουργός Παιδείας με αυτό το στυλ και το ύφος αυτοκρατόρισσας άλλων εποχών…

Βγήκαν πάλι οι ειδικοί, οι ειδικευόμενοι οι ειδικευμένοι παπαρολόγοι και μιλούν για κάθε θέμα, που ως συνήθως είναι άσχετοι. Να τους κλείσουμε τα κανάλια στη μούρη.

Μαρριεντεβιλπέν…

Βαριετεβιλπέν… Όπως και να πεις το όνομα, η παιδεία… βαριετίζεται.

Πέταξε το πουλάκι… Μια άλλη φορά, κύριοι της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης.

Οι Παλαιοκώστηδες απογειώθηκαν και το κράτος της μεγάλης πλάκας προσγειώθηκε ξανά ανώμαλα.

Είναι σίγουρο ότι τα μεγάλα καράβια του Κεφαλογιάννη δεν θα πιάνουν λιμάνι στον Κορυδαλλό. Γιατί αλλιώς θα είχαμε και αποδράσεις με πλοία.

Καλά, για τα χάλια στο Μαρούσι ποιος θα απολογηθεί άραγε στους ΠΑΣΟΚους; Για 30 εκατ. να γίνεται νούμερο ένα κόμμα. Σα δεν ντρέπονται ορισμένοι… Άραγε γιατί δεν έριξαν τα λεφτά στον προεκλογικό αγώνα μπας και σώσουν την παρτίδα;

Πώς τα βλέπεις, θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις επόμενες εκλογές, ρώτησα γνωστό κορυφαίο. Και η απάντηση είναι όντως εκπληκτική. Η καρδιά μου λέει ναι, το μυαλό μου όχι, και το συκώτι μου δεν έχει απαντήσει ακόμα.

Για ποιον υπουργάρα λένε ότι είναι πολύ καλός εραστής γιατί εξασκείται μόνος του;

Έγραψα, Μάρκο μου, πριν από έναν χρόνο, και αυτό είναι αποκλειστικό προφητικό, ότι δεν χρειάζονται εκατομμύρια ψήφοι για να γίνουν ανατροπές. Χρειάζονται 10.000 που θα πάνε στο σπίτι ή στο γραφείο κορυφαίου και θα τον φωνάζουν να σώσει την παράταξη. Δεν αργεί η ώρα. Σε κάποιων τα μυαλά προετοιμάζεται έντονα. Το είπα και στον Γιάννη και το κατάλαβε.

Χαλάσαμε 100.000 ευρώ για να γίνει ο Πάνος υποψήφιος δήμαρχος στο Μαρούσι. Μεγάλη η τιμή που σου έκανε, βρε Πάνο μου, το ΠΑΣΟΚ.

Για άλλους γινόταν η διαβούλευση αλλά άλλων χοντροδιαβουλεύτηκαν οι τσέπες τους.

Βελούδινο σφάξιμο στον Γιάννη: μόλις 4 γενναίοι τον ψήφισαν… στη διαβούλευση του Αμαρουσίου.

Βατερλώ της Νέας Εποχής με τα νέα ήθη τα διαβουλευτικά…

Όσο δεν καταλαβαίνετε σύντροφοι γιατί χάσατε τις εκλογές, τόσο ο κόσμος θα σας δίνει χαστούκια, μέχρι τέλος πάντων να συνέλθετε.

Αν έπρεπε να παραιτηθεί ο Παπαληγούρας, τότε ο Λιάπης τι έπρεπε να κάνει; Ανεξέλεγκτα όλα. Με τα υδροπλάνα τι γίνεται;

Ωραία «γαλάζιοι» σύντροφοι. Μας λέτε με περηφάνια ότι αυξήσατε τα έξοδα του προϋπολογισμού κατά 9%. Με τα έξοδα τι γίνεται; Πόσο τα αυξήσατε; Γιατί δεν μας λέτε;

Η Ντόρα θέλει να πάει στην Τουρκία, ο Ερντογάν δεν θέλει. Σου λέει, ώρα είναι να κουβαλήσει την γκαντεμιά του πατέρα της και να τα χάσω όλα…

Θα μας πει κανείς πότε έκλεισε η ψαλίδα, κύριοι δημοσκόποι. Πού είναι άραγε εκείνοι που μας έλεγαν για μία και δύο μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ και παραμύθιαζαν τον Γιώργο; Α, ρε Χριστόφορε, άπαιχτε… Μόνο εσύ είχες δίκιο, όλα τα άλλα παιχνιδιάρικα παιδάκια κατάπιαν τη γλώσσα τους και αναγκάστηκαν να πουν τις αλήθειες.

Όταν πονάει χέρι κόβεις κεφάλι, «γαλάζια» μου κυβέρνηση, και όχι το χέρι. Δεν φταίει μόνο ο Κορυδαλλός αλλά και ο προϊστάμενος υπουργός.

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει και τσίπα και φιλότιμο. Γιαούρτι δεν υπάρχει. Έτσι, σύντροφοι;

Πώς λέγεται η επανίδρυση του κράτους; Παπα-ληγούρα που έχουμε…

Να δεις πώς μου το είπε ο κορυφαίος ΠΑΣΟΚος. «Εγώ διαφωνούσα με κεντρικές επιλογές του Ανδρέα και τα έλεγα έξω από τα δόντια, τώρα με αυτές τις διαβουλεύσεις μού φαίνεται ότι κάποιοι πρέπει να πουν δυνατά στοπ στις… ανοησίες… Δεν τις αντέχει άλλο το σώμα του ΠΑΣΟΚ. Θα μιλήσω. Μίλα, ντε…

Η διαβούλευση πάει σύννεφο στο ΠΑΣΟΚ.

Έτσι που είμαστε σαν χώρα ξέφραγο αμπέλι, μπορεί να νοικιάσει ελικόπτερο ο οποιοσδήποτε και να απαγάγει και τον πρωθυπουργό.

Ελικο-φτερά στον άνεμο τα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές.

Και γιατί να μην πάω φυλακή αφού μπορεί να μπω μέσα και μετά να έρθει ένα ελικόπτερο και να με σώσει;

Μου φαίνεται, αγαπητή κυβέρνηση, ότι καλύτερος αγοραστής για την ΟΑ από τον Νίκο Παλαιοκώστα δεν θα υπάρξει. Με δυο τέτοιες ριψοκίνδυνες αποστολές, ο εθνικός μας αερομεταφορέας θα γίνει τόσο γνωστός που δεν θα χρειάζεται ούτε μία δραχμή για διαφήμιση. Άσε δε που μπορεί να ανεβάσει το πρεστίζ με το σύνθημα «πες μας σε ποια ελευθερία θες να πας να σε πάμε». Εγώ, Νίκο, θέλω να ζήσω ελεύθερα στη Μάνη. Πότε και πόσο;

Ωραία η πρόταση για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων. Σώβρακα αγοράσατε, σύντροφοι, σούπερ πατριώτες;

Συλλυπητήρια… για την παιδεία…

Από δυο χωριά χωριάτες θα γίνουν σε λίγο το ΠΑΣΟΚ με τα χωρικά ύδατα και την επέκτασή τους.

Αυτός διαφωνεί με τα έντερά του, δεν θα διαφωνούσε και με Παπανδρέου – Στεφανόπουλο; Έλα, ντε…

Ο χορός των 12 μιλίων άνοιξε στο ΠΑΣΟΚ. Θα είναι ένας νέος χορός που θα γίνει μοδάτος.

Ταράζει τα νερά ο Γιώργος. Μέγας ταραξίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τα χωρικά ύδατα να τα επεκτείνουμε, με τα λόγια τι γίνεται;

Πάνο, από το γραφείο του έγραψε ο Ανδρέας τη σωκράτειο ρήση: Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος. Ας μην το ξεχνάς, κύριε υποψήφιε των διαβουλευόμενων διαδικασιών…

Ποιος υποψήφιος δήμαρχος των βορείων προαστίων διαβουλευόμενος φοβάται τον Πέτρο, και γιατί; Τι ξέρει ο Πέτρος για τον υποψήφιο δήμαρχο και για μια περίεργη επιστολή του;

Αμ, εκείνος ο Μιχάλης ο Καρχιμάκης, ξέρει ο διαβουλευόμενος τι γνωρίζει για το άτομό του; Και αν μιλήσει, τι έχει να γίνει; Ας έχει μόνο τον φόβο του Μιχάλη. Είναι αρκετό.

Είναι αλήθεια ότι κάποιοι στην κυβέρνηση σκέφτονται σοβαρά να κάνουν ταινία την απόδραση Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού, για να συμμετάσχει η χώρα μας για τα βραβεία Όσκαρ; Θα σαρώσουμε όλα τα βραβεία. Αναζητείται ο σκηνοθέτης, γιατί οι μοιραίοι πρωταγωνιστές υπάρχουν.

Είναι πρωτοφανές να ζητάς υφυπουργό και να σου βγαίνει αμέσως στο τηλέφωνο. Πραγματικά, έπαθα πλάκα όταν ζήτησα τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστο Φώλια και έπειτα από 5 λεπτά μού τηλεφώνησε. Σεμνά, αποτελεσματικά και ταπεινά. Ο αέρας της Ευρώπης και της επικοινωνίας στο υπουργείο του. Συγχαρητήρια, κύριε πρωθυπουργέ, για την επιλογή σας που αξίζει να τον μιμηθούν και άλλοι συνάδελφοί του.

Αλήθεια, πολλοί ΠΑΣΟΚοι διαμαρτύρονται για τον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης διότι έχασαν τις καμπάνες και τα μεγαλεία άλλων εποχών και τώρα δεν θα τα έχουν ποτέ ξανά αν έλθουν ποτέ στην εξουσία.

Εδώ ο κόσμος χάνεται, και στο υπουργείο της Παιδείας αναρωτιούνται τι είναι καταλήψεις. Φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως χάθηκε ήδη μια εξεταστική για τα καπρίτσια της Μαριέττας…

Β-είρωνας για πολλούς ο Βύρων της τάξης και της οικολογικής Αγροφυλακής. Το στυλ του είναι ασυνήθιστο για πολιτικό, αλλά εγώ του βάζω 10΄… Βύρων, γερά και με τσαμπουκά.

Αλήθεια, ποιος θα μας πει πόσοι «πράσινοι» και «γαλάζιοι» αλλά και των άλλων αποχρώσεων της πολιτικής, οι ίδιοι ή τέκνα αυτών, έχουν φοιτήσει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού που δεν έχουν τον στενό δημόσιο χαρακτήρα των ελληνικών πανεπιστημίων. Πόσοι από αυτούς επείγονται για τα μεγαλεία, δικά τους ή των τέκνων τους. Μια κοκκινάδα στη μούρη τους θα ήταν η καλύτερη αναγνώριση του λάθους τους. Στο ίδιο σύστημα και πολλοί δημοσιογράφοι, φονιάδες του λόγου και της πένας…

Ένας αστέρας και δη της Βουλιαγμένης τι άλλο θα μπορούσε να γίνει παρά Αμερικάνα. Άλλωστε τα αστέρια είναι σήμα κατατεθέν της Αμερικής λόγω αστερόεσσας… Τις διαμαρτυρίες δεν καταλαβαίνω.

Σκιώδη κυβέρνηση ετοιμάζουν στο ΠΑΣΟΚ. Με τέτοιο ήλιο που έχουν λογικό είναι να αναζητούν σκιά. Αρκεί να μη γίνουν η σκιά του εαυτού τους…

…Tων 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ