Γιατί παραιτήθηκε ο Παν. Αθανασόπουλος από το Δικαστικό Σώμα

Υπέρ του προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ρωμύλου Κεδίκογλου αναφέρουν το γεγονός ότι ψήφισε υπέρ της προαγωγής δικαστών, για τους οποίους ο ίδιος είχε κάνει αρνητική εισήγηση.

Βέβαια στην πορεία θα δικαιωθούν ή όχι οι επιλογές που έγιναν.

Όμως αίσθηση προκάλεσε η αιφνιδιαστική παραίτηση από το Δικαστικό Σώμα τού μέχρι πρότινος προέδρου της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, προέδρου Εφετών Παν. Αθανασόπουλου, ο οποίος μάλιστα ήταν στον πίνακα για προαγωγή σε αρεοπαγίτη.

Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου είχε κάνει αρνητική εισήγηση, πλην όμως δεν κρίθηκε γιατί είχε συμπληρωθεί ο αριθμός των προς πλήρωση κενών θέσεων αρεοπαγιτών.

Επομένως αφού δεν παραλείφθηκε άλλος είναι ο λόγος της παραίτησης. Και εδώ κάποιες πληροφορίες λένε ότι ο κ. Αθανασόπουλος εξοργίστηκε γιατί στην αρνητική έκθεση του προέδρου του Αρείου Πάγου υπάρχει αμφισβήτηση του «πόθεν έσχες» που έχει υποβάλει, ότι εμφανίζει μεγάλη περιουσία και επίσης ότι γίνεται αναφορά για την άσκηση του γιου του σε γνωστό δικηγορικό γραφείο. Τώρα το ποια είναι η αλήθεια, μόνο ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου και ο παραιτηθείς γνωρίζουν.

Να σημειωθεί ότι συνάδελφοι του κ. Αθανασόπουλου τον πιέζουν να ανακαλέσει την παραίτηση. Ως γνωστόν ο κ. Αθανασόπουλος έχασε τις πρόσφατες συνδικαλιστικές εκλογές και πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εξελέγη ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Κυριτσάκης.


Σχολιάστε εδώ