Πολλοί ξαφνικά οι μνηστήρες για τον «Ελεύθ. Τύπο»

Στο μεταξύ σε έντονο παρασκήνιο μελών του Ιδρύματος, ανθρώπων του Μαξίμου και στελεχών της κυβέρνησης, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, φαίνεται πως θα κριθεί η τελική έκβαση της υπόθεσης του «Ελεύθερου Τύπου», το αν δηλαδή θα πωληθεί ή τελικά θα μείνει στο ίδρυμα. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ο Μιλτιάδης Έβερτ με επιστολή του στο προεδρείο του ιδρύματος επισημαίνει ότι πέραν της τιμής που θα ζητηθεί από τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες θα πρέπει να υπάρξουν και άλλου είδους κριτήρια, αναφερόμενος κυρίως στο ότι το ίδρυμα θα πρέπει να εξετάσει τις εγγυήσεις που παρέχονται, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η εφημερίδα δεν μπορεί να περάσει σε χέρια εργολάβων, που θα την χρησιμοποιήσουν ως μέσον πολιτικής πίεσης, και τάσσεται υπέρ πολυμετοχικού σχήματος. Η επιστολή κατά πληροφορίες δημιούργησε κλίμα στα διάφορα πλέον κέντρα που λειτουργούν γύρω από την πώληση ή μη της εφημερίδας και προωθούν τη δική τους λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξαφνικά εκδηλώνεται ενδιαφέρον από πολλούς επιχειρηματίες πέραν των τριών ήδη γνωστών, της ομάδας των εφοπλιστών, με επικεφαλής τους Δαλακούρα, Πέτρο Παπά (για τον οποίο φημολογείται ότι πίσω του βρίσκεται ο Δημήτρης Κοντομηνάς) και Γιώργο Δραγώνα. Αναμένεται να καταθέσουν πρόταση εξαγοράς δυο νέες ομάδες επιχειρηματιών, για τις οποίες μάλιστα αναφέρονται και υποστηρικτές από τον πολιτικό χώρο της ΝΔ ή του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη, ενώ ενδιαφέρον λέγεται πως εκφράζουν ο Δημήτρης Ρίζος και ο Κώστας Γιαννίκος. Αυτό που δεν έγινε γνωστό είναι αν το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη συζητά τώρα να διαθέσει μόνο τον τίτλο της εφημερίδας και όχι ολόκληρη την εταιρεία, γεγονός που αντιμετωπίζεται με έντονο προβληματισμό για τις προθέσεις απεμπλοκής των μελών του Ιδρύματος.

Πάντως στο ΔΣ της εταιρείας πραγματοποιήθηκε αλλαγή φρουράς. Ο Γ. Μοσχοβάκος έφυγε από τη θέση του προέδρου και νέος πρόεδρος ανέλαβε ο Σ. Καραμάνος και μέλος ο Αλ. Σπυρίδωνος, από τα νέα μέλη του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη. Και ενώ δηλώνεται ότι το νέο αυτό ΔΣ είναι «υπηρεσιακό» εν όψει της πώλησης της εφημερίδας, κυκλοφορούν έντονα φήμες ότι η εταιρεία θα έχει προβλήματα ρευστότητας ήδη από τον επόμενο μήνα Ιούνιο.


Σχολιάστε εδώ