Πατρινά και… άλλα

+ Οι υποψηφιότητες για τη νομαρχία και τον δήμο Πατρέων εξακολουθούν να αποτελούν «αγκάθια» για τους ιθύνοντες στην Ρηγίλλης. Ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο ότι για τη νομαρχία Αχαΐας είναι πολύ πιθανόν να επιστρατευτεί ο βουλευτής Θεόφιλος Βασιλείου. Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Ζαγορίτης προσανατολίζεται στη λύση αυτή προκειμένου να αποφύγει τις τριβές ανάμεσα στα ισοϋψή (πολιτικά) στελέχη που διαθέτει το κόμμα στον νομό και διεκδικούν επιμόνως το χρίσμα.

+ Πάντως, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι για την ίδια θέση γίνεται λόγος και για την κ. Νατάσα Ράγιου. Μάλιστα λέγεται ότι η ίδια επικοινώνησε με υψηλά ιστάμενα κομματικά στελέχη και της ζήτησαν να στείλει λίαν συντόμως βιογραφικό σημείωμα.

+ Τώρα, σε ό,τι αφορά τον δήμο Πατρέων ο κ. Ζαγορίτης επιμένει ότι υποψήφιος θα είναι ο κ. Φλωράτος. Και εάν τελικά η Νέα Δημοκρατία αποδεχθεί τον όρο που έχει θέσει ο πρώην δήμαρχος -να τον προικοδοτήσει με τη δημιουργία του αυτοκινητοδρομίου στην Πάτρα- τότε σίγουρα το σκηνικό θα αλλάξει. Γιατί όπως μαθαίνουμε πολλοί θα είναι εκείνοι οι επιχειρηματίες οι οποίοι θα τον ακολουθήσουν. Πρόσωπα που μέχρι σήμερα ή δεν είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον ή εκινούντο σε άλλον πολιτικό χώρο.

+ Ο κ. Δημαράς τελικά… κατέληξε στον Συνασπισμό, αφού προηγουμένως περιδιάβηκε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ… Φάνηκε ότι ο ΣΥΝ δεν είχε άλλη επιλογή. Φυσικά, η εξέλιξη αυτή δεν αρέσει καθόλου στον Ανδρέα Φούρα. Ο οποίος ελπίζει ότι την τελευταία στιγμή θα επιτύχει την όσο δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να είναι αυτός ο νικητής της αναμέτρησης η οποία τείνει να εξελιχθεί σε ντέρμπι.

+ Ένα από τα πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση του αυτοκινητοδρομίου είναι και ο κ. Μάρκος Καπετανάκης, ο οποίος σε πρόσφατη δήλωσή του τόνισε ότι «η δημιουργία αυτοκινητοδρομίου στην περιοχή δεν είναι τίποτα παραπάνω από απόδοση δικαιοσύνης».

+ Επιτέλους τον Ιούλιο ανοίγουν οι προσφορές και έως το 200+ θα έχει ολοκληρωθεί το έργο επέκτασης του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας». Η νέα πτέρυγα αναμένεται να στεγάσει το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τα χειρουργεία και τη μονάδα εντατικής θεραπείας.

+ Θα θυμάστε τον κ. Τάσο Κομνηνό, πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ, οποίος είχε παρουσιαστεί σε ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας ότι είχε «παίξει» τα χρήματα του κόμματος στο Χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί από τη θέση του. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πατρών εξέδωσε απόφαση με βάση την οποία ο κ. Κομνηνός δικαιώνεται, και καταδικάζεται στην καταβολή 20.000 ευρώ η εφημερίδα ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση και ηθική βλάβη.

+ Περίεργο. Ο κ. Γιάννης Κασίμης παραιτήθηκε από την προσπάθεια διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων. Ο κ. Κασίμης είναι ο πρόεδρος του ΟΝΑΠ του Δήμου. Δηλαδή ένας από τους βασικούς παράγοντες προκειμένου να γίνει η εν λόγω προσπάθεια. Η κίνηση αυτή παρεξηγήθηκε από πολλούς αφού η παραίτηση ήλθε μετά τη σύγκρουσή του με τον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο σχετικά με τον ανάδοχο της μελέτης για τη σύνταξη του σχετικού φακέλου διεκδίκησης. Περίεργο!

+ Το πιο περίεργο όμως είναι γιατί δεν έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση για το τόσο κρίσιμο ζήτημα τόσο ο κ. Καράβολας όσο και οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον…

+ Αλήθεια, γιατί η αστυνομία της πόλεως των Πατρών όταν παρανομεί ένα κατάστημα (μπαρ, εστιατόριο) στα Ψηλά Αλώνια βεβαιώνει παραβάσεις για όλα; Υπάρχει κάποιος λόγος, κύριε αστυνομικέ διευθυντά; Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον εάν αυτή την ερώτηση έθετε στον υφιστάμενό του και ο κ. Πολύδωρας.


Σχολιάστε εδώ