Μοιράζει λεφτά ο Αράπογλου για να κερδίσει τους εργαζόμενους!

Η απομόνωση του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας κ. Αράπογλου είναι πλέον εμφανής και κάθε μέρα θα λέγαμε ότι έχουμε και νέα δείγματα για την αποδοκιμασία των αποφάσεών του, καθώς και για την απομόνωσή του.

• Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σηκώνει τους τόνους στη Βουλή και μιλάει πλέον για ευθύνες που πρόκειται να ζητηθούν για τη συμφωνία αυτή, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πιέζουν και μιλάνε ανοικτά πλέον για κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα, ενώ η Βάσω Παπανδρέου στην κυριολεξία τον διακωμωδεί λέγοντας ότι «ο κ. Αράπογλου δεν διαχειρίζεται τα χρήματα της… μαμάς του»

• Οι εργαζόμενοι στην τράπεζα, με επικεφαλής τον σύλλογο και τον πρόεδρο Στ. Κούκο, που μιλάνε για τρεις μυστικές συμφωνίες με τους Τούρκους που κρατάει μέσα στο συρτάρι του ο κ. Αράπογλου, έχουν αρχίσει να τον στριμώχνουν για τα καλά, κάτι που τον ανάγκασε σε συνάντηση μαζί τους, παρουσία πλειάδας ανωτάτων στελεχών που έλαβαν μέρος στις διαπραγματεύσεις για την αγορά της τουρκικής τράπεζας, προκειμένου να απαντήσουν στα ερωτήματα που θέτουν, ενώ ουσιαστικά αποδέχθηκε την παρέμβασή τους για την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της περασμένης Τρίτης…

• Η εντυπωσιακή μεταστροφή του Τύπου, όπου το «ΠΑΡΟΝ» δεν αισθάνεται πλέον «μοναχικός καβαλάρης» κατά της αγοράς αυτής, εμπνευστής της οποίας ήταν ο κ. Αράπογλου, αρχής γενομένης από την περασμένη Κυριακή, όταν η μεν «Καθημερινή» έγραφε για «Μεγάλα διλήμματα των Ταμείων» καθώς και για «Αιφνίδια μεταστροφή των υπαλλήλων», η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» για «Εθνική σπαζοκεφαλιά», για «Το κόλπο με την Εθνική», για «Ελληνικούς πονοκέφαλους», καθώς επίσης ότι λόγω του «Αυξανόμενου επενδυτικού κινδύνου στη μετοχή της τουρκικής τράπεζας» «Η Εθνική μετράει τα ρίσκα της», ενώ το «Βήμα της Κυριακής» έγραφε για «Το στοίχημα της Εθνικής και τις αντιδράσεις των εργαζομένων».

• Κατακόρυφη η πτώση της μετοχής της Εθνικής στο ελληνικό χρηματιστήριο καθώς και η γενικότερη πτώση του που συνδυάστηκαν με τις ρευστοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αν τελικά γίνει…

• Η αναλυτική συζήτηση και ενημέρωση που έγινε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου τον λόγο πήραν εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και ασφαλιστικών ταμείων οι οποίοι εξέφρασαν επιφυλάξεις για το deal αυτό και με τη φράση του προέδρου του Συνδέσμου Μελών Εταιρειών του Χρηματιστηρίου κ. Αλέξανδρου Μωραϊτάκη ότι «η όλη επιχείρηση σχεδιάστηκε κακώς και εξετελέσθη χειρότερα», περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τις κινήσεις του κ. Αράπογλου.

• Η ρητή και κατηγορηματική δήλωση του προέδρου του Συλλόγου των Εργαζομένων της Εθνικής, Στ. Κούκου, ο οποίος εκπροσωπεί περίπου και το 6% των μετοχών της τράπεζας που διαθέτει το Ταμείο Συντάξεων του προσωπικού, στην οποία επισημαίνεται ότι «οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να συναινέσουν, αν δεν διασφαλιστούν τα συμφέροντα των ασφαλιστικών ταμείων»…

• Η υπαναχώρηση του κ. Αράπογλου που προσέρχεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής μεθαύριο Τρίτη, όπου αναμένεται να περάσει δύσκολες ώρες, αφού θα είναι μια περίπου «αναγκαστική» συνάντηση, μετά τη διακομματική αποδοκιμασία που εισέπραξε για την αλαζονική του στάση και την άρνησή του να ενημερώσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα την ελληνική Βουλή.

• Η έντονη και σκληρή αποδοκιμασία από τον πρώην διοικητή της Εθνικής Τράπεζας καθηγητή Δημήτρη Γερμίδη, που σε εκδήλωση αποδοκίμασε εμμέσως πλην σαφώς την απόφαση της Εθνικής για την αγορά της τουρκικής τράπεζας, αναφερόμενος «στις θριαμβολογίες για την αγορά μιας τουρκικής φούσκας» και υπενθυμίζοντας και κάνοντας παραλληλισμούς με το παράδειγμα του πρώην διοικητή της Εθνικής και πρώην πρωθυπουργού που αυτοκτόνησε τη βραδιά που μπήκαν οι Γερμανοί κατακτητές στην Αθήνα… και τέλος.

• Η απαράδεκτη προσπάθεια που καταβάλλει -σύμφωνα με πληροφορίες- ο διοικητής της Εθνικής, ρίχνοντας μέσω τρίτων δίχτυα για «εξαγορά» των εργαζομένων στην Εθνική, με στόχο να κάμψει την αντίδρασή τους… Άρχισε, λένε οι ίδιες πληροφορίες, να στέλνει μηνύματα κατευνασμού, δίνοντας απλόχερα στεγαστικά δάνεια στους εργαζομένους με σταθερό επιτόκιο 3,5% για 20 έως και 25 χρόνια (!), προσπαθώντας να ισοπεδώσει με αυτό τον τρόπο κάθε ηθική αντίσταση…

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι δύσκολα θα περάσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που πρόκειται να επιδιώξει και πάλι την επόμενη Πέμπτη ο κ. Αράπογλου. Το κλίμα έχει γίνει ήδη πολύ βαρύ. Ακόμη και το τραγικό επεισόδιο που συνέβη την ημέρα της προηγούμενης συνέλευσης στο Αιγαίο, με τον τραγικό θάνατο του πιλότου μας, έχει επιβαρύνει το κλίμα εις βάρος του διοικητή και δείχνει πόσο επισφαλείς είναι οι ισορροπίες στις σχέσεις των δύο χωρών… Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά τα πράγματα:


Σχολιάστε εδώ