Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την ΕΡΤ

Το ερώτημα δεν είναι διόλου τυχαίο, αφού προγραμματιζόταν να είναι ο Καραμανλής αυτός που θα εγκαινίαζε την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση της ΕΡΤ μετά την έναρξη και του αθλητικού καναλιού Σπορ+, αύριο 29 Μαΐου, ως τελευταίου καναλιού του πιλοτικού προγράμματος της ΕΡΤ Α.Ε. Το αθλητικό όμως κανάλι συνοδεύεται από το σκάνδαλο της συμφωνίας με Σωκράτη Κόκαλη και Γιώργο Βαρδινογιάννη, για τα δικαιώματα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για δύο χρόνια, με την κρατική τηλεόραση να εμφανίζεται ότι μοιράζει 433.000 ευρώ για κάθε αγώνα εντός έδρας στις δυο ομάδες. Και δεν πρόκειται φυσικά για τον «ανταγωνισμό» των ιδιωτικών καναλιών, που σύμφωνα με το επιχείρημα της διοίκησης της ΕΡΤ «ενοχλούνται» από τις κινήσεις της κρατικής τηλεόρασης. Πρόκειται στην ουσία για παρέμβαση της κρατικής ΕΡΤ υπέρ ενός προβληματικού πρωταθλήματος που το στηρίζει με εκατομμύρια ευρώ στις μεγάλες ΠΑΕ και φαίνεται διατεθειμένη να μοιράσει και στις μικρές διοικήσεις για να μην φωνάζουν. Όλα αυτά βέβαια από τις τσέπες των ελλήνων πολιτών.

Οι αθλητικές συμφωνίες, οι νέες φημολογούμενες μετεγγραφές στο αθλητικό τμήμα από το Mega και τον Alpha, παρότι ήδη εργάζονται στην ΕΡΤ 160 δημοσιογράφοι, οι καταγγελίες των δημιουργών της τηλεόρασης που έβγαλαν στη φόρα χαρακτηρισμούς για «παρεούλα», «κακοδιαχείριση», «αδιαφάνεια» και «υπογραφή καταχρηστικών συμβάσεων» και οι χείριστες εντυπώσεις από τη διαχείριση της Eurovision, δημιουργούν έντονο κλίμα.

Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει έτοιμο να περάσει στην αντεπίθεση και ήδη ετοιμάζονται οι πρώτες ερωτήσεις στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», η υπόθεση «ΕΡΤ» έφυγε από τη δικαιοδοσία της Μαρίας Δαμανάκη και πέρασε στα χέρια του Νίκου Αθανασάκη. Οι πρόσφατες καταγγελίες των φορέων τηλεόρασης-κινηματογράφου βρίσκονται στα χέρια του κ. Αθανασάκη και δεν αποκλείεται να αποτελέσουν υλικό για νέες ερωτήσεις στον αρμόδιο υπουργό. Το θέμα της ΕΡΤ συζητήθηκε ήδη στα όργανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ήδη τα πρώτα δημοσιεύματα δείχνουν τις προθέσεις.


Σχολιάστε εδώ