Κι άλλες κινήσεις α λα Παπούλια ετοιμάζει ο Καραμανλής!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αναμένονται προτάσεις σε στελέχη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου για να αναλάβουν θεσμικές θέσεις. Και αυτό επειδή, όπως ο πρωθυπουργός έχει συζητήσει με συνεργάτες του, δεν θέλει να δημιουργήσει ούτε πολιτικά ούτε συναισθηματικά προβλήματα σε πολιτικούς, των οποίων την ιστορία σέβεται και τιμά. Και ακριβώς σε ένδειξη σεβασμού και τιμής θέλει να τους προτείνει την ανάληψη συγκεκριμένων θεσμικών θέσεων. Κάτι τέτοιο αφενός δεν θα φέρει τα στελέχη αυτά σε δύσκολη θέση να απολογούνται για… αποστασία και αφετέρου θα δείξει τις αληθινές του προθέσεις, που δεν είναι η προσέλκυση στελεχών από άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά η απόδοση τιμής στην ιστορία και τη διαδρομή τους και η αξιοποίησή τους σε πολιτικές θεσμικές, που απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τις σχετικές διαβουλεύσεις έχουν αναλάβει δύο υπουργοί, στενοί συνεργάτες του Κ. Καραμανλή, στους οποίους ο πρωθυπουργός έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Οι συζητήσεις που έχουν γίνει αφορούν 4-5 στελέχη προερχόμενα απ’ τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Και δεν αποκλείεται, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο και χρήσιμο και απ’ τις δύο πλευρές, πριν γίνει η οποιαδήποτε επίσημη πρόταση να πραγματοποιηθεί συνάντηση και με τον ίδιο τον Καραμανλή.

Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να εκτιμηθεί και να αξιολογηθεί και η πρόσφατη παρουσία του πρωθυπουργού στο Συμπόσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στους Δελφούς, το οποίο συνδιοργάνωσε το ΙΣΤΑΜΕ του Γερ. Αρσένη. Με το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζουμε, ο Κ. Καραμανλής είχε συναντηθεί πριν από καιρό και η συζήτηση που είχαν ήταν σε πολύ θετικό κλίμα.

Επισημαίνουμε, πάντως, πως τα παραπάνω δεν σχετίζονται με τα ανοίγματα που θα κάνει ή έχει κάνει η Ν.Δ. στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και τα οποία θα συνεχιστούν. Αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο μιας στρατηγικής συνέχισης των καλών σχέσεων σε επίπεδο Τ.Α. με την Αριστερά και αξιοποίησης στελεχών με πετυχημένη αυτοδιοικητική διαδρομή.

Τέλος, ας σημειωθεί πως με τις παραπάνω πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού είναι σύμφωνα τα ηγετικά στελέχη της Ν.Δ. και κορυφαίοι υπουργοί. Πάντως, το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο Καραμανλής, με 2-3 στενούς του συνεργάτες…


Σχολιάστε εδώ