Θέλει 55% ο «μετασχηματιστής της πόλης»
Εκεί ωστόσο που τα βλέμματα απορίας άρχισαν να διασταυρώνονται στην αίθουσα ήταν όταν ο δήμαρχος ισχυρίστηκε πως έχει όραμα και σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «μετασχηματίζουμε τη Θεσσαλονίκη από μια μεγάλη φτωχομάνα σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Μητρόπολη.
Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Μητρόπολη που είναι το ορατό πλέον ΟΡΑΜΑ μας.
Οραματιζόμαστε μια μεγαλούπολη με ένα νέο τρόπο διοίκησης – όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με το μοντέλο της Μητροπολιτικής Διακυβέρνησης σε πλήρη ανάπτυξη, που σημαίνει ”Αποκεντρωμένος Σχεδιασμός”, ”Αποκεντρωμένες αποφάσεις για έργα στην πόλη”, ”Αποφάσεις κοντά στον πολίτη”, ”Τοπικός έλεγχος”, καθημερινός δηλαδή έλεγχος από τον ίδιο τον πολίτη, να ανοίξει επιτέλους με αυτόν τον τρόπο τα φτερά της η Θεσσαλονίκη μας και να συμπαρασύρει στην πρόοδο και την ευημερία όλη την ευρύτερη περιοχή, όλη την Μακεδονία, όλη την Βόρειο Ελλάδα».
Μετά από αυτά, ο… μετασχηματιστής δήμαρχος αναφέρθηκε στις εκλογές του φθινοπώρου, λέγοντας: «Πριν από 3,5 χρόνια ο λαός της Θεσσαλονίκης μάς έδωσε το ποσοστό 54,2% από την πρώτη Κυριακή. Αυτό το ποσοστό δεν μας φθάνει τώρα. Θέλουμε τον ερχόμενο Οκτώβριο ακόμη περισσότερο. Πάνω από 55%! Αυτό είναι απαραίτητο! Γιατί θα έχει ψηφισθεί και θα έχει αρχίσει να λειτουργεί η Μητροπολιτική Διακυβέρνηση του Πολεοδομικού μας συγκροτήματος!
Γι’ αυτό ακριβώς, χρειαζόμαστε υψηλότερο ποσοστό. Χρειαζόμαστε πολύ μεγάλη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ. Δεν πρέπει να υπάρξει καμία, μα καμία, αμφισβήτηση, από κανέναν. Θέλουμε λοιπόν η στήριξή σας να είναι πολύ μεγάλη.
Θέλουμε να μας δώσετε δύναμη, πολύ μεγάλη δύναμη, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή. Για να οδηγήσουμε τη Θεσσαλονίκη μπροστά, σε ένα καλύτερο μέλλον».
– Οι καλεσμένοι του Παπαγεωργόπουλου δεν φανέρωσαν τις απορίες τους. Αρκέστηκαν να χειροκροτήσουν τον… μεγάλο. Ωστόσο τα ραδιόφωνα, οι εφημερίδες και οι bloggers (που σαρώνουν το διαδίκτυο) ξεσπάθωσαν κατά του «ατσαλάκωτου».
Μαζί τους και ο Γιάννης Μαγκριώτης, που μίλησε για «έκρηξη αυτοϊκανοποίησης» και αναρωτήθηκε: «Σε άλλη πόλη ζει ο κ. Παπαγεωργόπουλος; Δεν βλέπει και δεν ακούει την δυσφορία των Θεσσαλονικιών, τόσο για τα δικά του πεπραγμένα όσο και για την κυβερνητική πολιτική, την οποία με μεγαλύτερο φανατισμό και από τους υπουργούς υποστηρίζει;
Δεν αντιλαμβάνεται πως η υλοποίηση μέρους των αυτονόητων υποχρεώσεών του ως δημάρχου δεν πρέπει να τον γεμίζει έπαρση;
Μπορεί να πει στους Θεσσαλονικείς ποια είναι η συμβολή του ιδίου όσο και του δήμου στη λύση ενός σημαντικού προβλήματος;
Δεν γνωρίζει πως η Θεσσαλονίκη δεν είναι ελκυστική ούτε για επενδύσεις ούτε για επισκέψεις ξένων; Δεν γνωρίζει ότι τα προβλήματα ποιότητας ζωής, τα προβλήματα περιβάλλοντος οξύνονται αντί να υποχωρούν;
Δεν γνωρίζει ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν, η αγορά συρρικνώνεται, η ανεργία μεγαλώνει, ιδιαίτερα των νέων και τα εισοδήματα μειώνονται;»