Αποστολικά και… άλλα

Τι το ήθελες, σύντροφε, να τα κάνεις μαντάρα και τώρα να ψάχνεις την ελευθερία σου… Ας πρόσεχες… Είναι πια αργά για δάκρυα και μετανοήσεις…

Ενεργεια-κές κόντρες στη Βουλή. Είναι πολλά τα λεφτά, Μάρκο μου…

Πώς τον λένε αυτόν τον μεγαλοδημοσιογράφο, τον μεγάλο πατριώτη σήμερα, που βγαίνει στα δελτία των ειδήσεων και κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για την ενδοτική της πολιτική και χλευάζει υπουργούς κ.λπ. Να δεις πώς τον λένε, αδελφέ μου… Είναι ο ίδιος που στα Ύμια δεν είδε απολύτως τίποτα και μάλιστα προσπαθούσε να μας πείσει ότι έχει δίκιο που στην περίπτωση Οτσαλάν είδε μια παράδοση του ίδιου του Οτσαλάν. Δεν ξέρω αν ήταν στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, αν δεν ήταν όμως είναι άξιος ο μισθός του, και ας τα πάρει αναδρομικά τώρα. Και επειδή πολλοί θα αναγνωρίσετε τις μούρες σας, μην τσακώνεστε, όλοι θα μπείτε αναδρομικά στην ιστορία. Έχει χρήμα για όλους το κράτος. Αλίμονο σε μας, που σας βλέπουμε και σας ακούμε.

Ένα είναι σίγουρο, ότι δεν θα γίνει ποτέ συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Την γκαντέμιασε ο Μητσοτάκης.

Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την ικανοποίηση του Καραμανλή, μόλις έμαθε ότι τη ζήτησε ο Μητσοτάκης. Αφού τη ζητάει ο εθνικός γκαντέμης, δεν ανησυχεί με τίποτα το Μαξίμου.

Ποια είναι τα λάθη σας, κυρία Βάσω μου, για να τα διορθώσετε;

Με μεγάλη χαρά δέχτηκαν οι εκσυγχρονιστές τη νίκη των Λόρντι, των τεράτων της Φινλανδίας. Αφού, σου λέει, έγιναν κυβέρνηση της Γιουροβίζιον, γιατί να μη γίνουμε και εμείς, τα τέρατα του εκσυγχρονισμού, κυβέρνηση;

Αφού πήραν βραβεία τα τέρατα της Φινλανδίας, τίποτα δεν αποκλείει να δούμε πάλι πρωθυπουργό τον Σημίτη…

Μου φαίνεται στο τέλος, με το αδιέξοδο που έχει το ΠΑΣΟΚ για τον δήμο της Αθήνας, ότι θα γίνει καμιά υπερβατική κίνηση από τον Γιώργο στηρίζοντας τον Νικήτα Κακλαμάνη και σπάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα ταμπού και τους περίεργους μηχανισμούς που πάνε να στήσουν οι εκσυγχρονιστές στην Αθήνα και θα στηρίξει η ΝΔ τον Παναγιώτη Φασούλα στον Πειραιά. Εδώ να δεις τι έχει να γίνει… Χαμός παντού.

Δεν είναι μόνο τα πρόσωπα των υποψήφιων δημάρχων που είναι πιάσε τον ένα και χτύπα τον άλλο στην περίφημη διαβούλευση στο Μαρούσι, αλλά και η διαδικασία που έχει εκνευρίσει πολλά κορυφαία στελέχη, γιατί ένας σίγουρος δήμος έχει χαθεί με τις γνωστές ανοησίες ορισμένων, με αποτέλεσμα να «βράζει» η δημοτική οργάνωση -και όχι μόνο- με κίνδυνο στο τέλος να μη βρεθούν ούτε τα πρόσωπα να διαβουλευτούν. Δεν ξέρω αν θα πάρουν λεφτά οι διαβουλευόμενοι, αλλά ξέρω ότι οι διαβουλεύοντες τους διαβουλευόμενους θα τα κονομήσουν με τα παπαροαμερικανικά πακέτα που έχουν φέρει για την εκλογή υποψηφίων. Και γιατί δεν τους τα δίνατε, ρε σύντροφοι, τα Χ εκατομμύρια να μην μπλέκαμε και να κερδίζαμε και τον δήμο με τον Στάθη Ραγκούση;

Δεν είναι μόνο στο Μαρούσι που τα έχουν πάρει, αλλά και σε άλλες περιοχές που κάποιοι το σκέφτηκαν για το διαβουλευτικό σύστημα έγινε χαμός και δεν προχώρησε η πρόταση.

Δεν προσφέρονται τα εθνικά θέματα για κορώνες.

«Γαλάζιοι» σύντροφοι, η ιστορία εκδικείται. Εδώ είναι και ο παράδεισος και η κόλαση. Ένα απρόβλεπτο γεγονός μπορεί να σε γκρεμίσει από την εξουσία. Ξεκαβαλικέψτε ορισμένοι, όσο είναι καιρός.

Η κρίση ορισμένων πάσχει μου φαίνεται πάρα πολύ. Διότι, πέρα από την τραγικότητα της υπόθεσης με τον νεκρό πιλότο, η κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις για την ώρα ξεπεράστηκε, και αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα.

Ο Πάγκαλος, ο Βενιζέλος και οι λοιποί «πράσινοι» σύντροφοι αγαπούν τον Γιώργο περισσότερο από όλους μας και γι’ αυτό φροντίζουν να μη δημιουργηθεί ρεύμα νίκης στο ΠΑΣΟΚ λόγω της γνωστής ευπάθειας του Γιώργου, που συνήθως κρυολογεί με τα καλοκαιρινά ρεύματα. Έτσι, λοιπόν, οι σύντροφοι φροντίζουν να μη συμβούν φέτος τα αντίστοιχα καλοκαιρινά κρυώματα και έχουν αρχίσει τις δικές τους κρυάδες, με τις οποίες δεν αρρωσταίνει κανείς.

Όταν ακούω ότι κάποιος αναλαμβάνει πρωτοβουλία σύντροφοι, ανησυχώ δέκα φορές παραπάνω. Με πρόωρες ζέστες τι να γινόταν καλύτερα στο ΠΑΣΟΚ παρά ένα καζάνι που βράζει. Τι να λένε τώρα οι ανεγκέφαλοι που έλεγαν στον Γιώργο ότι ο Καραμανλής πάει για πρόωρες εκλογές και χάραξε λάθος στρατηγική. Τι θα λέει τώρα ο Γιώργος, δύο χρόνια περιμένοντας τις εκλογές; Α, ρε, ανεγκέφαλοι, λαμόγια της εξουσίας πόσο μικροί και κόπανοι είστε…

Αδυνατεί η κυβέρνηση να κυβερνήσει, λέει ο Πάγκαλος. Αδυνατίζει μου φαίνεται ο Θόδωρος σε πολλά πράγματα και ειδικά στο χιούμορ, εκτός και αν κάνει πλάκα στους συντρόφους του.

Έχει δίκιο ο Βαγγέλης ότι η Καραχασάν δεν είναι υποψήφια πρωθυπουργός. Αυτός ο ρόλος είναι μόνο για εκείνον και βγήκε νωρίς να κόψει τον δρόμο της Καραχασάν.

Το ‘φαγε το κλήμα ο γάιδαρος καλοκαιριάτικα.

Κρύο πιάτο καλοκαιριάτικα οι δημοσκοπήσεις για το ΠΑΣΟΚ. Είδες, άμα στήνεις παιχνίδια, πώς σε εκδικούνται; Μόλις η κοινή γνώμη βλέπει ότι υπάρχει ενδεχόμενο να ξαναγυρίσουν οι εφιάλτες του εκσυγχρονισμού, σου δίνει ένα πιάτο κατεψυγμένο και ηρεμείς.

Πάλι τζάμπα ράψατε τα κοστούμια και τα μοντέλα. Σύντροφοι, μέχρι και ο Φαναράς σάς δείχνει την στράτα της αντιπολίτευσης.

Είναι αλήθεια ότι οι περιοδείες του Γιώργου σχεδιάζονται στο πόδι, γιατί δεν υπάρχουν ικανοί να σχεδιάζουν σε βάθος και να έχουν καλά αποτελέσματα και λένε, αν αποτύχουν, δε βαριέσαι, δυο μέρες είχαμε καιρό, καλά πήγαμε. Αν είναι έτσι, που πιστεύω έτσι είναι, τότε τι να πει κανείς. Άξιος της τύχης του.

Δεν υπάρχει, Γιάννο μου, σχέδιο αποσταθεροποίησης της Καραχασάν… Αποστασιοποιημένα από την πραγματικότητα είναι τα μυαλουδάκια σας, σύντροφέ μου…

Πόσο μεγάλους τους έκανε, αλήθεια, η κυβέρνηση του πρώην «πράσινου» υπουργάρα και πόσο μικροί είναι στην πραγματικότητα δεν περιγράφεται.

Έλεος. Ότι και η Καραχασάν απέκτησε κύκλο διαψεύσεων δεν το καραφανταζόμουν με τίποτα. Τρελαθήκαμε πριν από τις ζέστες.

Καλά, επειδή αυτοί είναι Πόντιοι και έπεσαν πάνω στα ξίφη και τα όπλα των Τούρκων, θα την πληρώνω εγώ… Καραχασάν;

Καλά, αυτός ο Αλογοφέσις κάνει μεγάλη πλάκα σε Σημίτη, Χριστοδουλάκη, Γιάννο, Μάνο να συζητήσουν για την οικονομία της χώρας. Άρχισαν να μας κάνουν καλαμπούρια, μου έλεγε γνωστός «πράσινος» σύντροφος. Μάθανε πως δεν έχουμε ιδέα από οικονομικά, πλάκωσαν και οι αλογόμυγες.

Έβριθινγκ πατριώτες χάνουμε και καμιά φορά… Ψηλά το κεφάλι, δε χάσαμε εδώ και την Καραχασάν…

Καρα-χασ-άννα η κυρία Βίσση… Το τι μελάνι χύθηκε, το τι μυαλά μάς κούνησαν ορισμένοι, δεν περιγράφεται.

Τελικά, ο κόσμος έχει μεγάλη κρίση. Προτιμάει τα τέρατα ανθρώπους από τα τέρατα τραγούδια.

Ποιοι τύποι έστησαν το παράνομο στοίχημα και κονόμησαν, βγάζοντας πρώτη την Αννούλα, γνωρίζοντας το πάθος αλλά και τη λόξα των Ελλήνων; Με ποια κριτήρια είχαν εξασφαλίσει την πρωτιά;

Τουλάχιστον χάσαμε που χάσαμε, αλλά το σουβλάκι το διαφημίσαμε.

Καραχάσαμε και το εθνικό όνειρο της Γιουροβίζιον. Τουλάχιστον μας έμεινε η Γκιουλ.

Ποιος υπουργός χάρηκε περισσότερο που χάσαμε; Μα φυσικά ο καγκελάριος της υγείας. Πέρυσι με την καθοδήγησή του ήμαστε number one, ενώ φέτος μαύρο χάλι μας ξαναβρήκε πάλι.

Εκδήλωση μνήμης για τον Ανδρέα διοργανώνει ο όμιλος φίλων Α. Γ. Παπανδρέου και ο δήμος Αμαρουσίου. Πάντα ευρηματικός και Παπανδρεϊκός ο Τζανίκος. Θα κληθούν Καραμανλής, Γιώργος και άλλοι. Από εκπλήξεις ο Τζανίκος είναι μάνα.

Τι παραπάνω είπε ο Μητσοτάκης από τον Πάγκαλο; Τα ίδια είπαν και οι δύο. Χάνουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Ώρα για συνεργασίες ή μεταξύ τους ή με μικρότερα. Μην τρελαθούμε και θέλουμε να κάνουμε και μπάνια.

Δεν πλανάται καμιά νευρική κρίση το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι σε νευρική κρίση.

Ορισμένοι συνεργάτες του Γιώργου, επειδή δεν τους εμπιστεύονται αυτοί που συνεργάζονται κατά καιρούς, καλά θα κάνουν να προσέχουν, διότι κάποιοι επίτηδες τους πουλούν θολούρα. Για να τη μεταφέρουν στον Γιώργο, και επειδή δεν είναι ικανοί να ξεχωρίσουν τη θολούρα, τη μεταφέρουν δέκα φορές χειρότερα.

Ευάγγελος Βενι-ζάλης ο Βαγγέλης για το ΠΑΣΟΚ. Τους έχει ζαλίσει και άλλους τους έχει παραζαλίσει.

Η μάχη της Κρήτης δίνεται στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης.

Μου φαίνεται ότι στο ΠΑΣΟΚ πάσχουν όλοι προσωπικώς.

Τι είναι, ρε σύντροφοι, οι προσωπικές απόψεις; Μαρουλόφυλλα και τις μασάτε και τις αναμασάτε κάθε μέρα;

Και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ στον ρυθμό του Ευάγγελου. Καταγγέλλει τον Γιώργο ότι έχει προσωπικές απόψεις για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Ο Ευάγγελος τι λέει για τις μη κρατικές συμφωνίες με τον Γιώργο ή με τους νεολαίους;

Δεν υπάρχουν ατυχήματα στον αέρα, Θεοδώρα μου, και ειδικά με πολεμικά αεροπλάνα. Ατυχής θέση και άποψη.

Στη Λάρισα πήγε ο Βαγγέλης, για να μπορέσει να μετριάσει τις γκρίνιες των ελλήνων πιλότων που βάζουν τα σιδερένια στήθη τους μπροστά από τα τουρκικά αεροπλάνα. Βαγγέλη, τα παιδιά έχουν δίκιο και να τους το δώσεις.

Δεν πάνε καθόλου τα ταξίδια στη «γαλάζια» κυβέρνηση. Δυστυχώς, όταν είναι στο εξωτερικό, ποτέ δεν πάμε καλά μέσα. Θύμα του χρησμού του Κωνσταντίνου Καραμανλή η «γαλάζια» κυβέρνηση με το γνωστό «έξω πάμε καλά»…

Προκοπή στην κρίση έδωσε ο συμπέθερος Προκόπης. Άψογος χειρισμός σε όλα από τον αναπληρώντα τον πρωθυπουργό πρώτο τη τάξει υπουργό. Ψυχραιμία απ’ όλους και για όλα και όλα πήγαν, για την ώρα, καλά.

Κάτι πρέπει να γίνει… είναι η πιο προσφιλής έκφραση στα «πράσινα» χείλη.

Σοφο-κλαίεις και ξανά κλαίεις.

Άμα σπέρνεις ξένους θεσμικούς επενδυτές, θερίζεις θύελλες πτώσης, κύριε Αλογοφέση.

Αχ, αυτά τα ξένα χέρια θα φάνε την Εθνική.

Στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν σανίδα σωτηρίας στο εξοχικό του δικαστή Σανιδά, για να γλιτώσουν τα δικά τους εξοχικά, βίλες… Ε, ρε, βρεγμένη σανίδα που τους χρειάζεται.

Τι γίνεται με τις λίστες των δημοσιογράφων; Πότε θα δοθούν στη δημοσιότητα, αγαπητή ΕΣΗΕΑ; Τι άραγε διαπραγματεύεστε και γιατί;

Αντεπίθεση Γιώργου αναμένουν στο ΠΑΣΟΚ. Η κλήση σας προωθείται…

Για ποιον ΠΑΣΟΚο κορυφαίο λένε ότι μέχρι τώρα ήταν καταπληκτικός, ενώ τώρα έχει γίνει κατα-λυπη-κός, και γιατί;

“http://www.paron.gr/v3/articles/imglib/7/kokk_boul.gif”> Όποιος τραβάει το σχοινί του κόβεται ο λαιμός του. Για ποιον «πράσινο» σύντροφο υπάρχει αυτή η άποψη στο περιβάλλον του Γιώργου;

…Tων 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ