Πυροδοτικός μηχανισμός

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξαν οι επιλογές του Γ. Παπανδρέου με την κ. Καραχασάν…

Η υποψηφιότητά της και μόνο φαίνεται ότι ενεργοποιεί όλους εκείνους τους μηχανισμούς της τουρκικής παρέμβασης και προπαγάνδας στον χώρο της μουσουλμανικής μειονότητας και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην ελληνική διπλωματία.

Είναι γεγονός ότι η κ. Καραχασάν δεν προέκυψε ως υποψήφια μέσα από δημοκρατικές, πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες. Ως μόνο κριτήριο έφερε την καταγωγή της και το θρήσκευμά της. Και μόνο αυτό το γεγονός αποδεικνύει τη ρηχότητα της υποψηφιότητάς της και αναδεικνύει ταυτόχρονα το επίπεδο στο οποίο μετατοπίζεται το πεδίο της αντιπαράθεσης.

Γι’ αυτό και σε κάθε της δήλωση προκύπτουν σοβαρά προβλήματα. Πρώτα το θέμα της «ελληνικής υπηκοότητάς» της, στη συνέχεια η τοποθέτησή της για το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων και -την περασμένη Πέμπτη- το ζήτημα «της εκλογής των μουφτήδων»…

Με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα, η κ. Καραχασάν αναδεικνύεται σε πυροδοτικό μηχανισμό που τροφοδοτεί ευρύτερες εντάσεις. Τόσο η επίσημη τουρκική διπλωματία όσο και τα δίκτυα που αυτή διαθέτει στο εσωτερικό της μουσουλμανικής μειονότητας βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να επεκτείνουν την προπαγάνδα τους. Είναι τυχαίο άραγε που ανασύρθηκε εκ της αφάνειας ο κ. Φαΐκογλου για να μας διαφωτίσει περί της «τουρκικής» μειονότητας;

Όσο παίζουν με τόσο σοβαρά εθνικά προβλήματα θα πρέπει επιτέλους να μετρήσουν τις ευθύνες τους. Γιατί σε λίγο θα έχουμε και μουσουλμανικό-«τουρκικό» κόμμα που θα μας εξαγγείλει επισήμως τις θέσεις του και θα διεκδικεί κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά.

ΟΦΙΣ


Σχολιάστε εδώ