«Πράσινος» εναντίον «πράσινου»

Στις προκριματικές δεν πρόκειται να συμμετάσχει ο Διαμαντής, θεωρώντας πως αυτό είναι υποτιμητικό γι’ αυτόν και ότι η διαδικασία δείχνει έλλειψη σεβασμού στην τοπική κοινωνία. Ωστόσο, οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν πως ο νυν δήμαρχος αρνείται να μετάσχει στη συγκεκριμένη διαδικασία, θέλοντας να αποφύγει τη δέσμευσή του να τεθεί αντιμέτωπος στη Νέα Δημοκρατία, την υποστήριξη της οποίας στον συνδυασμό του φαίνεται πως έχει ήδη εξασφαλίσει.

Στην προσπάθειά του να μη γίνουν προκριματικές εκλογές και το κόμμα του να μη δώσει χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο, ο Δ. Παπαδόπουλος είχε την υποστήριξη των Βενιζέλου και Τσοχατζόπουλου, καθώς και του γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νίκου Κριθαρίδη (τον οποίο έχει… αποσπάσει στο γραφείο του).

Στην προοπτική αυτή εναντιώθηκε με σφοδρότητα ο Καστανίδης, ο οποίος με την υποστήριξη των τοπικών στελεχών που στις προηγούμενες εκλογές είχαν ηττηθεί από τον Διαμαντή κατάφερε να επιβάλει τη θέλησή του στην ηγεσία.

Έτσι, ο «πράσινος» Διαμαντής θα τεθεί επικεφαλής του «γαλάζιου» συνδυασμού, φιλοδοξώντας να χαρίσει στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» μια «ανέλπιστη νίκη» σε έναν δήμο όπου ποτέ δεν υπήρξε δεξιός δήμαρχος.

Ο «γαλαζοπράσινος» Παπαδόπουλος θα βρει απέναντί του έναν από τους Συλβάνα Καρασαββίδου και Σάββα Σερασίση, οι οποίοι οριστικοποίησαν ήδη την απόφασή τους να διεκδικήσουν το χρίσμα του κόμματός τους στις προκριματικές εκλογές που θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή.

Νέα «πράσινα» χρίσματα

Στην τελευταία της συνεδρίαση η Περιφερειακή Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ ενέκρινε νέες υποψηφιότητες για δήμους των νομών Θεσσαλονίκης και Πέλλας. Στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει στην Πυλαία τον πρώην δήμαρχο Απόστολο Κουκουρίκο, στην Καλλιθέα τον επιχειρηματία Θωμά Δίγκαλη και στο Πανόραμα τον Τάσο Μιτσίδη. Δυστοκία παρατηρήθηκε στην επιλογή υποψηφίων σε δήμους του νομού Πέλλας, γι’ αυτό σε κάποιες εκ των περιπτώσεων επιλέχθηκε να μη δοθούν χρίσματα. Στη Βεγορίτιδα οι ενδιαφερόμενοι είναι τέσσερις, οι Αθανάσιος Κάρτας, Πέτρος Γάτσος, Φώτης Γέσιος και Μιχάλης Γεωργίου (νυν δήμαρχος). Ο Γεωργίου εξελέγη από το δημοτικό συμβούλιο μετά την παραίτηση του εκλεγμένου δημάρχου. Ουδέτερη στάση αποφασίστηκε να τηρηθεί και στον δήμο Κύρρου, όπου και εκεί ο δήμαρχος Γαβριήλ Τεκτερίδης εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν άλλοι δύο ενδιαφερόμενοι, οι Δημήτρης Ρετζιλάς και Σίμος Τοπτσής. Στον δήμο Πέλλας, αντιθέτως, αποφασίστηκε να διεξαχθούν προκριματικές εκλογές στις 28 Μαΐου. Οι ενδιαφερόμενοι είναι συνολικά πέντε, με τους Σαράντη Μουχτάρη και Απόστολο Τσαφταφερίδη να έχουν ξεχωρίσει σε πρόσφατη δημοσκόπηση.

Τέλος, στον δήμο Μεγάλου Αλεξάνδρου αποφασίστηκε να στηριχθεί η υποψηφιότητα του ανεξάρτητου Στράτου Ψαρρά.

«Αντάρτες» σε Κορδελιό και Μενεμένη

«Αντάρτικα» ψηφοδέλτια στο Ελευθέριο Κορδελιό και πιθανότατα και στη Μενεμένη θα βρουν απέναντί τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αναδείχθηκαν την προηγούμενη Κυριακή με τη διαδικασία των προκριματικών εκλογών. Από την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών είχε φανεί ότι στους δύο αυτούς δήμους θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά, όλες τις προηγούμενες ημέρες δεν υπήρξε καμία προσπάθεια παρέμβασης εκ μέρους του κόμματος με αποτέλεσμα αντί του κατευνασμού να υπάρχει όξυνση του κλίματος.

Η συγκρότηση «αντάρτικου» ψηφοδελτίου φαντάζει βέβαιη στο Ελευθέριο Κορδελιό μετά την επιμονή του πρώην δημάρχου Στάθη Καϊτετζίδη να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προκριματικών εκλογών, στις οποίες επικράτησε ο Κώστας Αμανατιάδης. Μάλιστα ο Στάθης μαθαίνω πως επιχειρεί να πείσει τη δημοτική σύμβουλο Δροσιά Δημητρίου-Ερμείδου (διεκδίκησε το χρίσμα και έχασε από τον Αμανατιάδη με διαφορά 47 ψήφων -877 έναντι 924) να ηγηθεί του «αντάρτικου» ψηφοδελτίου. Το ενδεχόμενο αυτό αναμένεται να ενισχύσει κι άλλο τη θέση του νυν δημάρχου Στάθη Λαφαζανίδη, ο οποίος προέρχεται κι αυτός από το ΠΑΣΟΚ και… υιοθετήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, αφού προηγουμένως είχε εκλεγεί ως «πράσινος αντάρτης» και ακολούθως… αποκληρώθηκε από το κόμμα του.

· Αναβρασμός επικρατεί και στο ΠΑΣΟΚ Μενεμένης, όπου οι τρεις ηττημένοι των προκριματικών καταγγέλλουν τον Παύλο Σιδηρόπουλο, ο οποίος επικράτησε, για τη δράση ομάδας τσιγγάνων υποστηρικτών του που με τη συμπεριφορά τους καθόρισαν το εκλογικό αποτέλεσμα.


Σχολιάστε εδώ