Ζητείται εισαγγελέας…

Εμείς ούτε καν γνωρίζουμε τον… ξάδελφο κατ’ όψιν. Τον μάθαμε όταν άρχισαν να μας έρχονται οι καταγγελίες γι’ αυτές τις στημένες δουλειές. Και αρχίζαμε να γράφουμε ζητώντας απαντήσεις. Και αντί οι εμπλεκόμενοι δήμοι να μας δώσουν πειστικές εξηγήσεις και στοιχεία που να πείθουν για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα των διαγωνισμών, μας κατέκλυσαν τηλεφωνήματα από υπουργούς, νυν και πρώην, αλλά και από βουλευτές, ακόμη και δημοσιογράφους, με τα οποία μας παρακαλούσαν να σταματήσουμε να γράφουμε για τον… ξάδελφο, γιατί είναι καλό παιδί και φίλος τους…

Εμείς και σήμερα θα επαναλάβουμε τη θέση μας. Να μας στείλει ο… ξάδελφος όλες τις συμβάσεις που έχει με 17 δήμους, αξίας πάνω από 1,7 εκατ. ευρώ. Και οι δήμοι να μας αποστείλουν τις εφημερίδες στις οποίες δημοσιεύθηκε η σχετική προκήρυξη, αν υπήρξε συμμετοχή και τις προσφορές (σε φωτοτυπία) που υποβλήθηκαν. Και από κει και πέρα ο κόσμος θα δει ποιος έχει δίκιο και ποιος εκμεταλλεύεται το όνομα του… ξαδέλφου και κάνει… μπίζνες!

Η Καλλιθέα έχει ήδη την ιστορία της από το 2000!

Προς το παρόν, η παρακάτω επώνυμη καταγγελία επιβεβαιώνει το κόλπο που έχει στηθεί… Και αποδεικνύει ότι όσα έχουμε γράψει είναι απολύτως αληθή.

Ο κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, δημότης Καλλιθέας, με επιστολή που μας έστειλε αποκαλύπτει τα εξής:

«Θα ήθελα να τοποθετηθώ σε ένα θέμα που ειδικότερα τώρα τελευταία απασχολεί τόσο εμένα προσωπικά, σαν Καλλιθεάτη από γεννήσεώς μου, όσο και πολλούς άλλους συνδημότες μου. Έχει να κάνει με την από τον δήμο μας έκδοση ενός βιβλίου-λευκώματος με την ιστορία της πόλης μας. Μιας ιστορίας που όμως εδώ και χρόνια έχει αποτυπώσει και έχει εκδώσει με κάθε επιμέλεια και προσοχή ο εκδότης της τοπικής μας εφημερίδας “ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ”, κ. Παπάζογλου Χρήστος, πραγματικά μετρ του είδους. Είναι ένα βιβλίο-ποίημα, πάρα πολύ αξιόλογο, που ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του λαού της πόλης μας. Ένα βιβλίο-τόμος με φωτογραφίες από το παρελθόν, που όλους μας μάς συγκινεί κάθε φορά που προστρέχουμε στις πολύ αξιόλογες σελίδες του, στην πολύ πλούσια και έγκυρη σπουδαία ύλη του. Γιατί λοιπόν τόση φασαρία από τους ιθύνοντες του δήμου μας να εκδώσουν άλλο ένα βιβλίο παρόμοιο, έναντι μάλιστα τεράστιας αμοιβής τού ή τών εκδοτών; Που βέβαια σίγουρα εμμέσως θα πληρώσουμε όλοι εμείς οι δημότες. Όλη αυτή η φασαρία λοιπόν είναι εκ του πονηρού και σκοπό έχει μονάχα να γεμίσουν οι τσέπες κάποιων, σε περίοδο μάλιστα μόνιμης λιτότητας. Αυτή είναι η γνώμη μου και γνώμη συνάμα αρκετών άλλων φίλων συνδημοτών μου. Μπορεί να παίξει άραγε κάποιον ρόλο η καλύτερη πιθανόν ποιότητα των φύλλων του, το μέγεθός του κ.λπ.; Αφού ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ιστορία της Καλλιθέας μας, από τότε που ήταν οικισμός (1885), από τότε που ήταν κοινότητα (1925), και τέλος από τότε που έγινε δήμος (1933), είναι αποτυπωμένη στο υπό τον τίτλο “Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΟΥ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ” βιβλίο του κ. Παπάζογλου Χρήστου, το οποίο μάλιστα προλογίζουν δίνοντάς του συγχαρητήρια για το τεράστιο αξιολογότατο αυτό έργο του οι δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κ. Ασκούνης, ο τέως δήμαρχος κ. Γ. Κυριόπουλος, καθώς και ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου μας κ. Θ. Ψαλιδόπουλος».

Οι ευθύνες και στον δήμαρχο

Κατόπιν των παραπάνω αποκαλύψεων ευθύνες έχει και ο δήμαρχος κ. Ασκούνης και ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Ψαλιδόπουλος. Αν νομίζουν ότι τους αδικεί ο συμπολίτης τους, ας μας στείλουν αυτά που ζητάμε (δημοσιευμένη προκήρυξη, προσφορές κ.λπ.)


Σχολιάστε εδώ