Βυζάντιον

Εγώ επέμενα, με το πάθος που η Βίσση ερμηνεύει το «Everything», ότι η εφημερίδα πρέπει να περιμένει τα αποτελέσματα της Eurovision και τα ξημερώματα να μας βρουν στο τυπογραφείο. Μόνο φανταστείτε με στο γραφείο του εκδότη, με ένα ασπρόμαυρο φόρεμα, να χτυπιέμαι, ζητώντας παράταση. Η πρότασή μου δεν εισακούστηκε, όπως συνήθως. Τώρα, ας πούμε, μπορεί η Βίσση να έχει κερδίσει, ο Τάσσος να της έχει στείλει συγχαρητήρια επιστολή και εμείς, αν είναι δυνατόν, δεν θα έχουμε την επιστολή του Τάσσου! Πού ακούστηκε…


Δεν μου έχει μείνει και άλλη επιλογή από το να ακολουθήσω την επιτροπή αγωνιζομένων ορθοδόξων χριστιανών στις κινητοποιήσεις κατά του «Κώδικα Da Vinci». Βασικά ως εφημερίδα στηρίζουμε τους χριστιανούς και συμφωνούμε με το αίτημα για απαγόρευση προβολής. Μετά, πολύ απλά, θα μοιράσουμε εμείς την ταινία σε DVD για να απαντήσουμε στον ανταγωνισμό! Πρέπει να γίνει αυτό, γιατί αλλιώς θα αναγκαστούμε να πέσουμε πολύ χαμηλά. Οι άλλοι δίνουν το «Lord of the rings», εμείς θα προσφέρουμε το «Lord of the… strings»!


Ελάτε τώρα που υπήρχε κατάσταση μεταξύ Ιησού και Μαγδαληνής. Και το ξέρει ο Νταν Μπράουν; Αν υπήρχε κάτι, θα είχε παίξει ήδη στην… Τατιάνα!


Το περιστατικό είναι αυθεντικό. Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που διακρίνεται για την καλή πληροφόρηση που έχει, μου είπε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα θέσει ευθέως θέμα ηγεσίας, στην περίπτωση που το κόμμα δεν καταγράψει ικανοποιητική επίδοση στις δημοτικές εκλογές. Ως συνεπής ρουφιάνος μετέφερα αυτή την πληροφορία στο περιβάλλον του Γιώργου. Η απάντηση: «Ωραία. Θα τον διαγράψουμε τον Οκτώβριο». Και επειδή διατηρώ καλή επαφή με τον συγκεκριμένο χώρο, να σας πω ότι την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στο ΠΑΣΟΚ σύσκεψη με αντικείμενο την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την προώθηση των πολιτικών θέσεων της ηγεσίας. Στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα το κόμμα, υποθέτω ότι όταν αναφέρονται σε νέες τεχνολογίες, εννοούν κάτι σε ηλεκτρική καρέκλα με ατάκες του τύπου «βρε, καλώς τον Βαγγέλη, πέρνα να καθίσεις…».


Μην αδικείτε όμως το ΠΑΣΟΚ. Η συμβολή των στελεχών του στην πρόοδο της επιστημονικής έρευνας είναι πλέον εμφανής. Υποθέστε ότι βλέπετε κάποιον να διαβάζει το βιβλίο του Ευάγγελου Βενιζέλου ή της Άννας Διαμαντοπούλου. Είναι λογικό να βγάλετε συμπεράσματα για την προδιάθεση του αναγνώστη για Αλτσχάιμερ!


Συνεχίζω ασταμάτητος με επιχειρηματικές ειδήσεις:

>> Η εκλογή του κ. Δασκαλόπουλου, της Δέλτα, στην ηγεσία του ΣΕΒ είναι ασφαλώς το γεγονός της εβδομάδας που πέρασε. Πιστεύω δε ότι είναι η τελευταία φορά που ο πρόεδρος του ΣΕΒ εκλέγεται με αυτόν τον τρόπο. Η συνταγματική τάξη επιβάλλει ο ανώτατος άρχοντας να εκλέγεται από τη Βουλή. Ας είναι. Η εκλογή του κ. Δασκαλόπουλου περιέχει έναν ισχυρό συμβολισμό. Η εταιρεία του ηγείται του κλάδου της εγχώριας γαλακτοβιομηχανίας. Και έχει να πέσει πολύ γιαούρτι… Α, και για να μην ξεχνιόμαστε, στις εταιρείες του προέδρου (που δεν είναι λίγες) απαγορεύεται διά ροπάλου ο συνδικαλισμός. Υποθέτω ότι αυτό μέτρησε στην εκλογή του…

>> Αλλά τι να πει ο Δασκαλόπουλος; Ποιο το κύρος και ποια η εμβέλειά του; Μπορεί να είναι πρόεδρος του ΣΕΒ, αλλά το όνομά του δεν δόθηκε σε διάδρομο της έκθεσης Marketing Expo. Αντιθέτως, το όνομα του εκδότη μου κοσμεί έναν διάδρομο. Αυτό έλειπε. Η μισή εφημερίδα εκδίδεται από ρεπορτάζ διαδρόμου και ουχί του δρόμου…

>> Συνεχίζω με τα επιχειρηματικά και στέκομαι στη φημολογία για την εξαγορά του ΠΑΟΚ από τον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Προσωπικά θεωρώ πιθανότερο να εννοούν τον άλλον Θόδωρο, τον σκηνοθέτη. Η άδεια Τούμπα και μάλιστα υπό βροχήν δίνει καταπληκτικά πλάνα. Σκέφτομαι όμως ότι ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα στην οποία θα μπορούσε να επενδύσει το ζεύγος για έναν απλό λόγο: έχει βολικό σήμα. Ένα κεφάλι ο Θόδωρος, ένα η Γιάννα!

>> Άλλη ωραία είδηση (προσοχή, δεν είναι πλάκα!) είναι η διερεύνηση από τους συνεργάτες του Σ. Κόκκαλη του ενδεχόμενου εξαγοράς της ΤΙΜ με συμμετοχή της ρωσικής Systema. Το κόστος της επένδυσης δεν έχει υπολογιστεί, αλλά, ως γνωστόν, για τον Σωκράτη αυτήν την περίοδο ισχύει η μονάδα Ριβάλντο, η οποία ισούται με το κόστος της ετήσιας αποζημίωσης του Βραζιλιάνου. Η ΤΙΜ, ας πούμε, πιάνει ίσα με… 400 Ριβάλντο!

>> Τελειώνω με τα επιχειρηματικά με την εκτίμηση που μου μετέφεραν τα αγαπημένα μου στελέχη, τα αστέρια μου, του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης: Οι επόμενες μεγάλες δουλειές που θα κάνουν τα παλικάρια να σφαχτούν είναι, πρώτον, η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων λιγνίτη στη Φλώρινα και στην Ελασσόνα. Κοινώς, θα καούν τα κάρβουνα! Δεύτερη, άλλα όχι λιγότερο σημαντική, δουλειά είναι η διανομή του φυσικού αερίου στην Κεντρική Ελλάδα, υπόθεση που οι γνωρίζοντες παραπέμπουν στον Όμιλο Κοπελούζου χωρίς πολλά πολλά.

>> Κλείνω με ένα ρητορικό ερώτημα και την απάντηση που δίνει η σοφία της ζωής. Γιατί η Κεφαλονιά είναι η περιοχή με την ακριβότερη βενζίνη; Υπάρχει πρόβλεψη, δεν είναι τυχαίο. Για να μην την αγοράζουν εύκολα οι επισκέπτες που αποφασίζουν να αυτοπυρποληθούν, όταν διαπιστώνουν πού έμπλεξαν!

Προκόπιος


Σχολιάστε εδώ