Πατρινά και άλλα

+ Προβληματισμός αλλά και ταυτόχρονα εκνευρισμός επικρατεί στη Ρηγίλλης σχετικά με τον υποψήφιο δήμαρχο που πρόκειται να προτείνει η Νέα Δημοκρατία για τον δήμο Πατρέων. Είναι προφανές ότι ο κ. Ζαγορίτης ζει έναν εφιάλτη…

+ Γιατί δεν είναι μόνο το γεγονός ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κατάλληλος υποψήφιος που να μπορεί με αξιώσεις να αντιπαρατεθεί με τον Ανδρέα Φούρα, αλλά και γιατί υπάρχει πλήρης ασυμφωνία μεταξύ των βουλευτών για την τακτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί, αλλά και για το πρόσωπο που θα πρέπει να προταθεί.

+ Ο γραμματέας όμως της ΝΔ προσπαθεί να επαναφέρει το θέμα του κ. Φλωράτου. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ήδη έχει τηλεφωνηθεί με τον πρώην δήμαρχο αρκετές φορές και έχει προσπαθήσει να τον μεταπείσει, ώστε να εγκαταλείψει την αρχική του θέση περί μη συμμετοχής του. Από την άλλη μεριά, ο κ. Φλωράτος, προκειμένου να πει το «ναι», φαίνεται να ζητάει προσωπικές εγγυήσεις από τον ίδιο τον κ. Καραμανλή.

+ Οι εγγυήσεις που απαιτεί ο κ. Φλωράτος αφορούν την πλήρη αποδοχή του, αλλά και στήριξή του απ’ όλους τους βουλευτές. Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι, εάν ο κ. Καραμανλής αποφασίσει να δώσει το χρίσμα στον κ. Φλωράτο, οι βουλευτές θα πειθαρχήσουν… Κάτι που όμως δεν συνέβη με όλους στις προηγούμενες εκλογές.

+ Σχετικά με την υποψηφιότητα Αϊβαλή οι άνθρωποι της Ρηγίλλης δεν δίνουν (σχεδόν) καμία απολύτως πιθανότητα… Αλλά και η περίπτωση συνεργασίας με τον Γιάννη Δημαρά φαντάζει μάλλον σενάριο επιστημονικής φαντασίας για πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

+ Το ζητούμενο είναι και ποια στάση θα κρατήσουν οι τοπικές εφημερίδες που παραδοσιακά στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία…

+ Ακούγεται ότι οι ισχυρισμοί του τοπικού Τύπου δεν απέχουν από την άποψη να χρησιμοποιούν πρόσωπα που και στο παρελθόν τα είχε επιστρατεύσει η φιλελεύθερη παράταξη… Αλλά δεν φαίνεται και πολύ εφικτό ένα τέτοιο σενάριο.

+ Σχετικά με τη νομαρχία, τα πράγματα είναι περισσότερο ξεκαθαρισμένα, γιατί όλο και περισσότερες φωνές υποστηρίζουν την άποψη ότι ο μοναδικός, που επαξίως μπορεί να εκπροσωπήσει τη ΝΔ είναι ο Θρασύβουλος Μαυρομάτης. Και μάλλον έχουν δίκιο.

+ Το κλείσιμο του πεδίου βολής Παλαιοχωρίου ζητούν οι δήμοι του Ηλειακού Κάμπου. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση υπό την προεδρία του δημάρχου Γαστούνης.

+ Σοβαρό θέμα έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι της Πάτρας σχετικά με τις θέσεις ελλιμενισμού των πλοίων… Αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.


Σχολιάστε εδώ