Παρακολουθούσαν και τη διοίκηση της Αγροτικής!
Από έρευνα που κάναμε προκύπτει ότι οι διοικούντες του συνεταιρισμού πραγματοποιούσαν με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, κυρίως Vodafone και Cosmote, ειδικές συμφωνίες, για αγορά συνδέσεων και όχι μόνο, τις οποίες διαχειρίζονταν και προμήθευαν στους πελάτες τους, μεταξύ των οποίων ήταν υπάλληλοι, στελέχη και διοικούντες του Ομίλου της Αγροτικής Τράπεζας. Είναι γενικά παραδεκτό ότι οι περισσότερες εταιρείες του Δημοσίου, του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ, συνηθίζουν να έχουν στην κατοχή τους συνδέσεις από τη θυγατρική του ΟΤΕ, την εταιρεία Cosmote. Εναρμονισμένη λοιπόν με αυτή την πρακτική, η Αγροτική Τράπεζα είχε ζητήσει τη μεταφορά των τηλεφωνικών της συνδέσεων στη Διεύθυνση Στήριξης Δικτύου, η οποία με τη σειρά της είχε επίσης ζητήσει από τον ΚΑΣΥΑΤΕ την αλλαγή εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.
Πράγματι η Διεύθυνση Στήριξης Δικτύου και συγκεκριμένα το Τμήμα Διαχείρισης Υποδομών με έγγραφό του ενημερώνει τον ΚΑΣΥΑΤΕ να συνδράμει στη μεταφορά των τηλεφωνικών συνδέσεων, ενώ ο συνεταιρισμός, για λόγους που μόνο οι διοικούντες τον γνωρίζουν, αρνήθηκε κατηγορηματικά τη μεταφορά ορισμένων συνδέσεων, μεταξύ των οποίων, όλως τυχαίως, ήταν αυτές του διοικητή, του υποδιοικητή και άλλων μεγαλοστελεχών του Ομίλου της Αγροτικής!
Μετά τις σχετικές αποκαλύψεις από την ΑΔΑΕ για το θέμα των υποκλοπών και την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος, κατέστη τελικά εφικτή η μεταβίβαση των τηλεφωνικών συνδέσεων στην εταιρεία Cosmote. Είναι πράγματι απίστευτο το γεγονός που θέλει κάποιους παρακρατικούς, είτε είναι μυστικές υπηρεσίες είτε απλά στελέχη στα γρανάζια μιας καλοδουλεμένης μηχανής που θρέφει τη διαπλοκή, να έχουν τη δυνατότητα να στήνουν παραμάγαζα, ακόμα και μέσα σε συνεταιρισμούς κρατικών τραπεζών, με θύματα μάλιστα τις ίδιες τις διοικήσεις των τραπεζών! Τώρα για όλους αυτούς που ακόμα αναρωτιούνται, λες και δεν γνωρίζουν, αν υπάρχει σχέση μεταξύ ορισμένων, που παραμένουν ακόμη στελέχη της διοίκησης του καταναλωτικού συνεταιρισμού της ΑΤΕbank, ΚΑΣΥΑΤΕ, και με τις υποκλοπές, έχουμε να κάνουμε τα εξής ερωτήματα:
1) Ποιο είναι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού που αρνιόταν την μεταφορά των υπό διαχείριση κινητών τηλεφώνων της διοίκησης της ΑΤΕ σε αρμόδια διεύθυνση της τράπεζας;
2) Μήπως, παρά την επί μήνες χωρίς αποτέλεσμα «παρακολούθηση» των κινητών, ευελπιστούσε και σε κάτι άλλο;
3) Λέτε το εν λόγω μέλος να κινδυνεύει να… καπελωθεί από τους υπόλοιπους φίλους του παραμάγαζου;
4) Πόσες ήταν τελικά οι τηλεφωνικές συνδέσεις που εμπλέκονται στην όλη κατάσταση;
5) Ποια η θέση του συντρόφου συντάκτη ενημερωτικού σημειώματος, σχετικού με την υπόθεση, προς τον υποδιοικητή της ΑΤΕ;
6) Μήπως το όλο θέμα, εκτός από τα γνωστά και μη εξαιρετέα στελέχη του Ομίλου της ATEbank, αγγίζει κρατικές υπηρεσίες και πολιτικά κόμματα;
7) Γιατί οι εμπλεκόμενες αρμόδιες Διευθύνσεις του Ομίλου κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου;
Αυτά για σήμερα, περιμένουμε απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και θα έχουμε συνέχεια για κάποια μεγάλα λαμόγια.