αιρετικά

Οι γηπεδούχοι βέβαια είναι βαθμολογικά αδιάφοροι, αλλά οι φιλοξενούμενοι «καίγονται» για βαθμούς. Μόνο με νίκη μένει ο Πανιώνιος στην Αʼ Εθνική, ανεξάρτητα από την έκβαση του άλλου αγώνα-φωτιά της «αυλαίας» ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Λεβαδειακό. Οι δύο τελευταίοι μπορούν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους εάν χάσει η ομάδα της Νέας Σμύρνης και στο Παγκρήτιο στεφθεί νικητής ο ΟΦΗ.

Οι παράγοντες της κρητικής ομάδας αλλά και των «πρασίνων» προσπαθούν να διερευνήσουν τις προθέσεις του Θωμά Μητρόπουλου για το ματς. Κυρίως επειδή τον τελευταίο μήνα το Αιγάλεω παρουσιάζεται παντελώς αδιάφορο και ο Γιώργος Χατζάρας άρχισε ήδη τα σχέδια για την επόμενη σεζόν.

Αλλά ανεξάρτητα από την τακτική που ακολούθησε έως τώρα το «Σίτι», το αφεντικό της ΠΑΕ και τον Αχιλλέα Μπέο χωρίζουν πολλά. Με πιο πρόσφατη διαφορά ένα περιστατικό που συνέβη τον χειμώνα, όταν οι δύο άνδρες συγκρούστηκαν άσχημα για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή.

Έτσι, αν αναλογιστεί κανείς τα παραπάνω, καταλαβαίνει ότι το Αιγάλεω παίζει πάρα πολλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Και πάνω από όλα αυτά, όλα όσα πέτυχε και το «αναγκάζουν» να παρουσιάσει το καλό του πρόσωπο, υπάρχει η αξιοπρέπεια της ομάδας. Το «Σίτι» είναι η ομάδα που εκπροσωπεί μία ολόκληρη πόλη και απέναντι στην πόλη αυτή έχει την υποχρέωση να σταθεί επάξια και να κάνει το παιχνίδι του, όπως μπορεί. Η αξιοπρέπεια δεν έχει τίμημα και αυτό είναι γνωστό για το Αιγάλεω, κανένα αντάλλαγμα δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Το «Σίτι» θα παίξει για την ιστορία του, για τη φανέλα του και για την πάρτη του, σε ένα παιχνίδι το οποίο σαφώς και δεν είναι εύκολο, αλλά όπως και να έχει το Αιγάλεω θα κάνει το παν για να κερδίσει. Είναι γνωστή η εμπάθεια που υπάρχει προς το Αιγάλεω από συγκεκριμένους κύκλους και επίσης είναι γνωστό ότι πολύς κόσμος περιμένει το «Σίτι» με το δάχτυλο στη σκανδάλη για να βρει την αφορμή να το «πυροβολήσει»… Οι γηπεδούχοι όμως δεν σκοπεύουν να δώσουν την ευκαιρία σε κανέναν να μιλούν γι’ αυτούς. Γιʼ αυτούς είναι ζωτικής σημασίας η μάχη με τον Πανιώνιο και αυτό έχει γίνει σαφές από όλους όσοι βρίσκονται μέσα στην ομάδα.

Ο Φανούρης Βατσινάς του ΟΦΗ και ο Γιάννης Κομπότης του Λεβαδειακού εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι το Αιγάλεω θα χτυπήσει το ματς παρά την έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος. Άρα δεν χρειάζεται να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο «Σίτι». Ωστόσο, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, οπότε για την έκβαση της μάχης με έπαθλο την παραμονή θα πρέπει να περιμένουμε ως το βράδυ της Κυριακής. Διότι όπως σχολίασε και στέλεχος του ΟΦΗ, «είναι δύσκολο για μια ομάδα που περιμένει τη λήξη της σεζόν εδώ και έναν μήνα να αφυπνιστεί την τελευταία αγωνιστική…». Διαπίστωση που αποτελεί προϊόν εμπειρίας στα γήπεδα, αλλά εμμέσως πλην σαφώς φανερώνει τις προθέσεις των ανθρώπων του Αιγάλεω να παίξουν για τη νίκη χωρίς να νοιάζονται ποιος πέφτει και ποιος σώζεται…

Σε φόρμα ο Μπέος

Το παρών στην κλήρωση των διαιτητών για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος έδωσε ο ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου. Ο Αχιλλέας Μπέος παρακολούθησε τη διαδικασία της κλήρωσης, καθώς είναι επιτακτική η κατάκτηση των τριών βαθμών κόντρα στο Αιγάλεω και μάλιστα βρισκόταν σε μεγάλα κέφια. Ο διαιτητής καθώς και οι δύο βοηθοί του θα έβγαιναν μέσα από τρεις αριθμημένες κατηγορίες -η πρώτη κατηγορία ήταν από το 1 έως το 30, η δεύτερη από το 31 έως το 60 και η τρίτη από το 61 έως το 90. Και στις τρεις κληρώσεις ο αριθμός που βγήκε ήταν μεγάλος με αποτέλεσμα όλες οι επιλογές να γίνουν από την τρίτη κατηγορία. Έτσι ο Αχιλλέας δεν άντεξε και πέταξε την ατάκα: «Ρε παιδιά, αν ήταν να βγουν τόσο μεγάλοι αριθμοί, δεν μου το λέγατε να τους έπαιζα στο ΛΟΤΤΟ;».


Μάχαιραν έδωκας, μάχαιραν θα λάβεις

Δεν άρεσε στους παράγοντες της ΑΕΚ η κίνηση του Φερνάντο Σάντος να ανακοινώσει μία ημέρα πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ότι αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Υπήρχε δηλαδή έστω και ένας παίκτης της ΑΕΚ που δεν το γνώριζε; Οι εφημερίδες που πρόσκεινται στην

«Ένωση» τον έχουν «καθαρίσει» εδώ και τρεις-τέσσερις μήνες. Και οι δημοσιογράφοι δεν γράφουν σε αυτές τις περιπτώσεις ό,τι τους κατέβει, κάποιοι μίλησαν σχετικά. Πέραν του ότι ο Σάντος το έκανε μπας και εξιτάρει ψυχολογικά τους παίκτες του. Ωστόσο, δεν μπορείς να απαιτείς σεβασμό από έναν άνθρωπο, όταν εσύ δεν τον σέβεσαι. Η ΑΕΚ θα αγωνίζεται του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτή η επιτυχία έχει περάσει στα ψιλά.

Kανείς δεν ήξερε

Η διοίκηση της ΑΕΚ δεν γνώριζε την πρόθεση του Φερνάντο Σάντος να ανακοινώσει ότι αποχωρεί από τον πάγκο της ομάδας, μία μέρα πριν από τη μεγαλύτερη πρόκληση της «Ένωσης» τη φετινή σεζόν. Και η αλήθεια είναι ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν με τον Πορτογάλο. Τι σημασία έχει όμως; Το θέμα είναι ότι η ΑΕΚ αναζητά πια και νέο προπονητή, αφού φαίνεται ότι ο Σάντος δεν κατάφερε να ικανοποιήσει, τουλάχιστον τη δεύτερη σεζόν.

Φαινόταν το πράγμα

Ο Σάντος, πάντως, φανέρωσε τη νευρικότητά του και έδειξε ότι κάτι τον απασχολούσε από την ημέρα που έφτασε η αποστολή της ΑΕΚ στην Κρήτη. Οι ποδοσφαιριστές είχαν καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει, ενώ όσοι τον αντίκρισαν στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη της αποστολής, αλλά και στην προπόνηση της ΑΕΚ το πρωί της Τρίτης, αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο Σάντος στο αεροδρόμιο έκανε το σήμα της νίκης, αλλά ήταν ανέκφραστος και αμήχανος, ενώ στην προπόνηση έδειχνε μια ασυνήθιστη νευρικότητα.

Κορεσμένοι οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί

Το γεγονός ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού που πήγαν στο αεροδρόμιο ήταν λιγότεροι από αυτούς της ΑΕΚ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και λιγότεροι γενικά στην Κρήτη. Απλώς οι περισσότεροι είναι κορεσμένοι. Πώς να το κάνουμε; Εννέα πρωταθλήματα σε δέκα χρόνια έχει πάρει ο Ολυμπιακός. Πόση πώρωση να υπάρχει; Από την άλλη, οι οπαδοί της ΑΕΚ ήθελαν την κούπα και γι’ αυτό τρελάθηκαν. Έτσι είναι…


Το ενδιαφέρον σε Σαν Νικόλα και Σαν Σίρο

Φινάλε στο Καμπιονάτο και τα βλέμματα στρέφονται στο Σαν Νικόλα, όπου η Γιουβέντους φιλοξενείται από τη Ρετζίνα, αλλά και στο Σαν Σίρο, στο μεγάλο ντέρμπι της Μίλαν με τη Ρόμα.

Έναν βαθμό θέλει η Γιουβέντους για να κατακτήσει το πρωτάθλημα κόντρα στη Ρετζίνα, η οποία υποδέχεται τη «γηραιά κυρία» στο Σαν Νικόλα του Μπάρι λόγω τιμωρίας της έδρας της για τα επεισόδια στο

ματς με τη Μεσίνα. Η Ρετζίνα είναι αδιάφορη και δεν έχει κανέναν λόγο να παίξει για τη Μίλαν. Η Γιουβέντους θα παίξει για τη νίκη ώστε να έχει το κεφάλι της ήσυχο.

Η Μίλαν δεν έχει εύκολο έργο, παρότι παίζει το τελευταίο ματς μέσα στην έδρα της, καθώς υποδέχεται τη Ρόμα, η οποία μόνο αδιάφορη δεν είναι. Και οι δύο ομάδες «καίγονται» για τη νίκη, χωρίς ωστόσο τα πράγματα να εξαρτώνται αποκλειστικά από αυτές. Η ομάδα του Αντσελότι πάντως είναι μια κλάση ανώτερη και εύκολα ή δύσκολα θα πάρει τους βαθμούς.

Χάρη σε έναν εντυπωσιακό δεύτερο γύρο η Λάτσιο κατάφερε να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η ομάδα της Ρώμης υποδέχεται στο φινάλε την Πάρμα και θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη προκειμένου να ικανοποιήσει το κοινό της. Η Πάρμα, από την πλευρά της, συνήλθε στο δεύτερο μισό και κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της. Ο άσος και εδώ έχει το προβάδισμα.

Ματς της χρονιάς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για τη Φιορεντίνα η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κιέβο. Οι «βιόλα» θέλουν τους τρεις βαθμούς για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και να πανηγυρίσουν την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η Ρόμα στο Μιλάνο. Το διπλό έχει τον πρώτο λόγο σε αυτή την αναμέτρηση.


Σχολιάστε εδώ