Συνεχίζεται το σίριαλ με τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών

Μετά από πέντε συνεχείς παρατάσεις είχε οριστεί η 28η Απριλίου ως τελευταία προθεσμία. Και όμως δόθηκε πάλι νέα εξάμηνη παράταση. Είναι προφανές ότι ανομολόγητος στόχος είναι η νομιμοποίηση των πάντων. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πολιτική αυτή δεν οδηγεί, βεβαίως, στην αναχαίτιση και περιστολή της λαθρομεταναστεύσεως. Αντιθέτως, έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα-μαγνήτη λαθρομεταναστών, κυρίως από την Αφρική και την Ασία. Είναι απίστευτος ο αριθμός των νέων λαθρομεταναστών που εξακολουθούν να έρχονται προσδοκώντας βασίμως ότι θα βρουν στην Ελλάδα πόρτα ανοιχτή και προοπτική νομιμοποιήσεως.

Ορισμένοι δεν θέλουν ν’ αντιληφθούν τις γεωπολιτικές διαστάσεις που έχει, εκ των πραγμάτων, για τη χώρα μας η ανεξέλεγκτη και αδιάκριτη λαθρομετανάστευση και τα προβλήματα εθνικής και κοινωνικής συνοχής που μπορεί σύντομα να καταστούν εκρηκτικά. Η λαθρομετανάστευση είναι παράμετρος σήμερα της παγκοσμιοποίησης και των πολιτικών της. Αυτοί που προσπαθούν να την παρουσιάσουν και να την υπερασπίσουν με «αριστερά» ιδεολογήματα, ασκώντας μάλιστα προληπτική ιδεολογική τρομοκρατία περί δήθεν «ρατσισμού και ξενοφοβίας», διαπράττουν πολύ μεγάλο λάθος. Στην πραγματικότητα ενεργούν ως ιδεολογικοί απολογητές των πολιτικών της παγκοσμιοποίησης.

Η κυβέρνηση, που συνεχίζει και επιτείνει τις πολιτικές στον τομέα αυτό που δρομολογήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις Σημίτη, έχει τεράστια ευθύνη. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο μέλλον και για τη διάσπαση της εθνικής συνοχής και ταυτότητας της χώρας. Είναι θλιβερό στο πλαίσιο της άκριτης προπαγάνδας που διεξάγεται να συμμετέχει μεταξύ άλλων η κρατική τηλεόραση και να παρουσιάζει τους έλληνες μετανάστες της Αμερικής ως δήθεν άρχοντες του υποκόσμου, σε μια προφανή προσπάθεια ν’ αντισταθμίσει τις καταγγελίες για αύξηση της εγκληματικότητας μετά την έλευση των αλλοδαπών μεταναστών στην Ελλάδα.

Η αντιμετώπιση ενός τέτοιου θέματος, που με τον όγκο και τη δυναμική του μπορεί να αλλάξει ριζικά τη δημογραφία και τον εθνικό χαρακτήρα του τόπου, δεν μπορεί να γίνεται με νοοτροπία νομιμοποιήσεως αυθαιρέτων, στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. Είναι μέγα θέμα, που αφορά στο εθνικό μέλλον της χώρας και συνδέεται επιπλέον με την εθνική της ασφάλεια και την εθνική της ανεξαρτησία. Ας το αντιληφθούν επιτέλους οι κυβερνώντες και ας δράσουν αναλόγως, γιατί η σιωπηρή δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων δεν θ’ αφήσει μετά πολλά περιθώρια επιλογών και πολιτικών.


Σχολιάστε εδώ