Ο δήμος Πειραιά έδωσε 18.000 ευρώ σε εφημερίδα

Στην τελευταία συνεδρίαση, την περασμένη Τετάρτη, ο Μανώλης Μπεντενιώτης έθεσε και πάλι το θέμα των κονδυλίων της ΔΕΠΕΠ που διοχετεύονται στις εφημερίδες. Και κατήγγειλε ότι εκτός από τις φιλικές της εφημερίδες η συμπολίτευση επιδοτεί και συλλόγους των οποίων τα προεδρεία στελεχώνουν μέλη της! Δηλαδή Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει, όπως λέει και ο λαός μας. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΠΕΠ ο αντιδήμαρχος Γιάννης Σπυράκης, ως πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Περιβάλλοντος, κατά τα έτη 2002, 2003 και 2004 εισέπραξε συνολικά ως επιχορήγηση 18.500 ευρώ, ενώ το 1999 είχε εισπράξει 5.000.000 δρχ. Στις καταγγελίες αυτές επιχείρησε να απαντήσει ο Γ. Σπυράκης, λέγοντας ότι ο Μ. Μπεντενιώτης είναι ψηλός στο σώμα αλλά μικρός σε πολιτικό ανάστημα. Όπως ήταν φυσικό αυτή η έκφραση προκάλεσε σάλο στην πλευρά της μειοψηφίας και ακούστηκαν απίστευτα πράγματα, σε σημείο που ο πρόεδρος απείλησε να διακόψει την συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Στον Μ. Μπεντενιώτη απάντησε και ο αντιδήμαρχος Τάσος Κάρλες, αφού ο πρόεδρος της ΔΕΠΕΠ, Ηλίας Χονδροκούκης, απουσίαζε για σοβαρούς λόγους και του έδειξε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι εφημερίδα, φιλικά προσκείμενη στην αντιπολίτευση, είχε εισπράξει 18.000 ευρώ, σε αντίθεση με συμπολιτευόμενες που είχαν πάρει πολύ λιγότερα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν ο αντιδήμαρχος είπε στον Μ. Μπεντενιώτη ότι με τον εκδότη της συγκεκριμένης εφημερίδας έχει φιλίες και τον φιλοξενεί στο ξενοδοχείο του στη Ρόδο. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας απάντησε ότι αυτό είναι λασπολογία και κακοήθεια, γιατί όπου πάει πληρώνει τον λογαριασμό. «Εγώ δεν έχω φίλους με βίλες στη Μύκονο για να με φιλοξενούν», είπε χαρακτηριστικά! Και πρόσθεσε ότι τα στοιχεία που παρέθεσε ο Τ. Κάρλες είναι ανακριβή και ψευδεπίγραφα, γιατί όλος ο Πειραιάς γνωρίζει πώς έγιναν κάποιοι πλούσιοι στον Πειραιά και με ποιους τρόπους…

Το γεγονός ότι απουσίαζε ο δήμαρχος Χ. Αγραπίδης από την αρχή της συνεδρίασης εντόπισε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Μ. Μπεντενιώτης. Και τόνισε ότι αυτό δείχνει πως η περίοδος Αγραπίδη τελειώνει για τον Πειραιά. Μάλλον όμως ο δήμαρχος μπλόφαρε, καθώς μετά από λίγο εμφανίστηκε στην αίθουσα και απευθυνόμενος στον Μ. Μπεντενιώτη τού είπε: «Με ποια ιδιότητα μιλούσατε για μένα και κρίνατε την απουσία μου ως προεόρτιο της αποχώρησής μου από τον δήμο; Ως συνυποψήφιός μου; Μα, δεν είστε. Ή μήπως θέλετε να ”σηκώσετε” τον Φασούλα που δεν βρίσκεται καν στην Ελλάδα; Λυπάμαι όμως που και οι σύμβουλοι της μειοψηφίας κάθονται βουβοί και δεν αντιδρούν, όταν ο επικεφαλής τους πάει να τινάξει στον αέρα το δημοτικό συμβούλιο».

Το θέμα του κυλικείου της πλατείας Μάρη στα Καμίνια ήρθε και πάλι προς συζήτηση στο ΔΣ. Και πάλι η αντιπολίτευση αντέδρασε, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει σώνει και καλά κυλικείο σε μια πλατεία που γύρω γύρω έχει καφενεία, γιατί οι επαγγελματίες αυτοί θα καταστραφούν. Επιπλέον, αν είναι να λειτουργήσει καντίνα, θα πρέπει να προσδιορισθεί και πόσα τραπεζοκαθίσματα θα μπορεί να έχει. Πάντως, στην ιστορία αυτή κάτι «παίζεται», γιατί ο Θοδωρής Δρίτσας στην τοποθέτησή του, αφού ανέφερε τους λόγους που δεν έπρεπε να εγκατασταθεί κυλικείο στον χώρο, τόνισε: «Για να μη μιλήσουμε για τους… κοκκινοτρίχηδες που περιμένουν στη γωνία». Τι να εννοούσε άραγε; Μήπως ότι η καντίνα έχει… δοθεί πριν ακόμα αποφασίσει το ΔΣ ότι θα πρέπει να λειτουργήσει;

Πάντως, στα Δημοτικά Διαμερίσματα έχουν αρχίσει οι… εξωραϊσμοί. Στο Ε΄ Διαμέρισμα, για παράδειγμα, το πρόγραμμα ασφαλτόστρωσης περιλαμβάνει 40 δρόμους! Από αυτούς, στους έξι θα τοποθετηθεί αντιολισθητικός τάπητας, γιατί είναι ανηφορικοί και εγκυμονούν κινδύνους για τους οδηγούς όταν βρέχει. Τα έργα στο Ε΄ Διαμέρισμα επιθεώρησε ο δήμαρχος μαζί με τον πρόεδρο Π. Αλμυράντη. Να σημειώσουμε ότι το κλίμα που συνάντησε ο δήμαρχος στην παλιά του γειτονιά ήταν θετικότατο. Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι σε όλους τους κεντρικούς δρόμους του Διαμερίσματος, στις διασταυρώσεις και στα σχολεία θα γίνουν οριζόντιες διαγραμμίσεις.

Δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται σε κτίριο της οδού Βησσαρίωνος στα Μανιάτικα προβληματίζουν τους κατοίκους. Ο πρόεδρος του Ε΄ Διαμερίσματος ζήτησε να γίνει αυτοψία για να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμες αυτές οι κεραίες, αλλά ο ιδιοκτήτης του κτιρίου αρνήθηκε να του ανοίξει. Έτσι ζητήθηκε η παρουσία Εισαγγελέα για να γίνει δυνατή η επιθεώρηση των κεραιών από ειδικούς.

Με παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας και των συνεργείων της μηχανολογικής υπηρεσίας του δήμου καθάρισε ο χώρος στις επιχωματώσεις της Πειραϊκής, όπου παλιά λειτουργούσαν οι καφετέριες που έκλεισαν υποχρεωτικά μετά την απόφαση του Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Το ζητούμενο τώρα είναι να εξωραϊστεί όλος ο χώρος και να μη θυμίζει… κρανίου τόπο όπως σήμερα.

Όπως πρώτη είχε γράψει η στήλη, το ΠΑΣΟΚ «έκοψε» τον Βασίλη Τράπαλη από υποψήφιό του στη Νίκαια. Αυτό διαφάνηκε στη σύσκεψη τοπικών παραγόντων και βουλευτών της Β΄ Πειραιά που έγινε στη Χ. Τρικούπη την εβδομάδα της Διακαινησίμου. Η σύσκεψη ήταν επεισοδιακή και ο βουλευτής Γιάννης Διαμαντίδης σε κάποια στιγμή έντασης δέχθηκε επίθεση με… χέρια και πόδια από στελέχη του ΠΑΣΟΚ της Νίκαιας, επειδή επέμενε να στηρίζει τον Β. Τράπαλη. Στη σύσκεψη υιοθετήθηκαν τέσσερις προτάσεις. Η πρώτη, που μάλλον απορρίπτεται, προβλέπει να μη δοθεί το χρίσμα σε κανέναν. Η δεύτερη, την οποία έκανε ο Δημήτρης Λιντζέρης, είναι να κατεβεί υποψήφιος ένας εκ των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Πειραιά μετά από τοπική ψηφοφορία. Στην πρόταση αυτή αντέδρασαν ο Γ. Διαμαντίδης που τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει ο δήμος και ο Γρηγόρης Νιώτης του είπε χαρακτηριστικά «εγώ το δικό μου το κεράκι το έχω κάψει», υπονοώντας προφανώς ότι στο παρελθόν είχε διεκδικήσει δημοτικό αξίωμα στη Νίκαια και δεν εξελέγη. Η τρίτη πρόταση προβλέπει να βρεθεί άλλος, νέος και άφθαρτος υποψήφιος και η τέταρτη προβλέπει ότι για το θέμα θα πρέπει να αποφασίσει προσωπικά ο πρόεδρος του Κινήματος, Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα πάντως με ορισμένα γκάλοπ που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στη Νίκαια, ανέλπιστα «ανεβασμένος» είναι ο Στέλιος Λογοθέτης! Μη χειρότερα…

«Έφοδο» στα στενά της Καστέλλας και ειδικά στην οδό Ουίλσωνος, για να συλλάβει ή να εκδιώξει όσους μικροπωλητές είχαν δημιουργήσει παραλαϊκή, δηλαδή δεν είχαν άδεια, έκαναν την περασμένη εβδομάδα στελέχη του Β΄ Διαμερίσματος με επικεφαλής τον πρόεδρό του Γ. Μαστρονικόλα, με τη συνδρομή βέβαια ισχυρής δύναμης δημοτικών αστυνομικών. Η παρέμβαση του Διαμερίσματος έγινε μετά από καταγγελίες των περιοίκων ότι η λαϊκή που γίνεται κάθε εβδομάδα εκεί κοντεύει να μετατραπεί σε… παζάρι με τόσους παράνομους μικροπωλητές που μαζεύονται.

Στον… φυσικό του χώρο, όπως είπαν πολλοί, δηλαδή στο δημοτικό συμβούλιο, βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη ο νομαρχιακός σύμβουλος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, που είναι κοινό μυστικό πως είναι από τους πρώτους που περιλαμβάνονται στον υπό κατάρτιση συνδυασμό του Παναγιώτη Φασούλα. Μάλιστα μετά το τέλος της συνεδρίασης συνέφαγε με τον Μανώλη Μπεντενιώτη και τον Χρήστο Φωτίου.


Σχολιάστε εδώ