Οι «υπηρέτες» του Πασά

Με άκομψο τρόπο -και ίσως βλαπτικό τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους πολιτικούς θεσμούς της χώρας- έθιξε ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης το κρίσιμο θέμα της «διαπλοκής».

Είπε, όμως, στην πραγματικότητα μια μεγάλη αλήθεια: Ότι το «σύστημα» της διαπλοκής ζει και βασιλεύει. Ότι στην πραγματικότητα μπόρεσε το «σύστημα» αυτό να αναδιοργανωθεί, να «προσαρμοσθεί» στις νέες ανάγκες με τέτοιον τρόπο, ώστε μέσα από τα ΜΜΕ να συγκροτεί καθημερινά την «αιχμή του δόρατος» κατά της σημερινής διακυβέρνησης…

Είναι γεγονός ότι ο σημερινός πρωθυπουργός και ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης επιχείρησαν να θέσουν όρια στο σύστημα της διαπλοκής. Όμως τα αποτελέσματα είναι μέχρι σήμερα οριακά. Η διάταξη περί «βασικού μετόχου» στρογγυλεύτηκε με τις παρεμβάσεις της εγχώριας διαπλοκής, αλλά και των ευρωπαϊκών «εντολοδόχων» της. Όσον αφορά το άλλο ρυθμιστικό πλαίσιο για τη «συγκέντρωση των ΜΜΕ» και τη ρύθμιση των συχνοτήτων, θα εναρμονιστεί, καθώς φαίνεται, με τις προεκλογικές «ανάγκες» των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών.

Δεν χρειάζονται βέβαια οι ακραίες εκφράσεις του κ. Μ. Κεφαλογιάννη, για να αντιληφθούμε το «κατάντημα» ενός μεγάλου τμήματος του πολιτικού κόσμου. Αρκεί να παρακολούθησε κάποιος τις αθρόες «δουλικού» χαρακτήρα δηλώσεις των διάφορων πολιτικών στον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ, όταν το Αρχαιολογικό Συμβούλιο έθεσε κάποιους στοιχειώδεις όρους προστασίας των αρχαιολογικών χώρων, έναντι της επιθυμίας του κ. Μ. Κυριακού να τελούνται ετησίως Ολυμπιακοί Αγώνες στους χώρους αυτούς. Τότε θα ανακαλύψει πόσοι, όχι μόνο Καραγκιόζηδες, αλλά Χατζηαβάτηδες, Κολλητήρια, και υπηρέτες του Πασά συνωθούνται αθρόα στα πολιτικά μας κόμματα.

ΟΦΙΣ


Σχολιάστε εδώ