Και νέες απίστευτες αποκαλύψεις για τη Μαφία του λαδιού

Και ασφαλώς ο Εισαγγελέας του Άρειου Πάγου θα πρέπει να πληροφορηθεί αν η απόφαση του Εφετείου της Αμβέρσας εκτελέσθηκε, και αν όχι γιατί δεν κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις αρμόδιες αρχές, διαφορετικά έχει την ευθύνη της συγκάλυψης του Παναγιώτη (Νότη) Γαϊτανάρου και της παρέας του.

Ελπίζουμε ότι τα στοιχεία τα οποία σε πρώτη φάση σήμερα έρχονται στο φως θα προκαλέσουν την επέμβαση της Εισαγγελίας, καθώς προκύπτουν ενέργειες οι οποίες βλάπτουν κατά συρροήν το δημόσιο συμφέρον και τον ευαίσθητο κλάδο της ελαιουργίας, ενώ το μόνο το οποίο μένει σταθερό είναι το… φάντασμα του ελληνικού Δημοσίου.

Ξεκινώντας από την Εταιρεία Γεωργική Ελαιουργική ΑΕ, το «Π» αποκαλύπτει το κύκλωμα-καρκίνωμα για την ελληνική ελαιουργία και τον νομό Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Γεωργίας, που αποκαλύψαμε σε προηγούμενο φύλλο, το 2003 επεβλήθη πρόστιμο ύψους 707.600,88 ευρώ για πανωγράψιμο στην εταιρεία Γεωργική Ελαιουργική ΑΕ, η οποία συνέχιζε ανεμπόδιστη τη δραστηριότητά της τα έτη 1998, 1999 και 2000, παρότι βρισκόταν νομικά σε διαδικασία εκκαθάρισης και επομένως δεν θα μπορούσε να ασκεί εμπορική δραστηριότητα.

Τα έτη 1999 και 2000 σύμφωνα με έλεγχο του υπουργείου Γεωργίας προκύπτει και πανωγράψιμο με ελαιοπυρήνα και πιο συγκεκριμένα 928.960 κιλά, ενώ στο έγγραφο ελέγχου προκύπτει ότι ο Παναγιώτης Γαϊτανάρος (πανταχού παρών) ενημερώνει τους ελεγκτές ότι ναι μεν το εργοστάσιο δεν λειτουργεί, αλλά στέλνει με την κ. Κουζή (πανταχού παρούσα η Αθανασία με τα τρία επώνυμα: Κουζή, Μακρή, Χατζοπούλου) τιμολόγια πώλησης… Με δεδομένο όμως ότι η εταιρεία είναι σε εκκαθάριση, αυτονόητα οι ελεγκτές καταλήγουν στο συμπέρασμα «διατηρούμε αμφιβολίες για το εάν πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές…», και εμείς ρωτάμε τη δραστήρια για όλους τους άλλους Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας τι έχει γίνει με τις παρανομίες αυτές, αν ελέγχθηκαν τα τιμολόγια τα οποία φέρεται ότι είναι εικονικά εφόσον δύο έλεγχοι του υπουργείου Γεωργίας καταγράφουν πανωγράψιμο, και αν εισπράχθηκε το πρόστιμο…

Η Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας έλεγξε τον γραφικό χαρακτήρα του γράφοντος και υπογράφοντος τα τιμολόγια; Διότι μια γραφολογική εξέταση ίσως δείξει κάποιον εκ των πρωταγωνιστών του άρθρου… και υπενθυμίζουμε στη Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας ότι η εταιρεία «φαντομάς» ανήκει στον τομέα τους.

Ένα λοιπόν το κρατούμενο: παιχνίδια με πανωγράψιμο εις βάρος της ελληνικής γεωργίας και των επιδοτήσεων, από τη Γεωργική Ελαιουργική…

Προχωράμε όμως να δούμε ποιοι είναι οι μέτοχοι της Γεωργικής και Ελαιουργικής.

Στη Γ.Σ. της εταιρείας της 10.8.1998 η εταιρεία τίθεται σε εκκαθάριση.

Ως μέτοχοι τότε εμφανίζονται η Εταιρεία Τριφυλιακή Ελαιουργία ΑΒΕΕ, με εκπρόσωπο τον Νικόλαο Κανελλόπουλο (κύριος μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΑΓΡΟΠΡΟΜ την περίοδο των γεγονότων της Αμβέρσας) και «Ηρώ Α.Ε.» με εκπρόσωπο τον joker της έρευνάς μας, την Αθανασία Κουζή…

Εκκαθαριστές ορίζονται ο Νικόλαος Ρετζέπης και η Αθανασία Κουζή. Την επόμενη χρονιά οι εκκαθαριστές αλλάζουν… και μπαίνει στη θέση της Κουζή ο κύριος Καλογεράκος Παναγιώτης του Κωνσταντίνου, ο οποίος όμως για «τεχνικούς» λόγους, τους οποίους μπορεί να ερευνήσει η Εισαγγελία την περίοδο εκείνη αλλά και σήμερα, «κωλύεται» να επιστρέψει στην Ελλάδα και άρα διορίζεται ως εκκαθαριστής ένα εικονικό πρόσωπο… Αλλάζουν όμως και οι μέτοχοι και στη θέση των παραπάνω μπαίνει ο Νικόλαος Ρετζέπης και ο απών στο «εξωτερικό» Καλογεράκος Παναγιώτης… (αναρωτιόμαστε πώς έγινε η μεταβίβαση των μετοχών αυτών… – μάλλον ταχυδρομικά…)

Και μόλις αρχίζουν τα ζόρια με τους ελέγχους του υπουργείου… τότε… πτώχευση – έτσι για να μην τρέχουμε…

Και πάμε στο δεύτερο κρατούμενο.

Ο κ. Παναγιώτης Γαϊτανάρος αποδεικνύεται ότι είναι ο πραγματικός «ενδιαφερόμενος» για τη Γεωργική Ελαιουργική.

Όπου η ίδια δραστήρια εταιρεία φαίνεται ότι εκτός από πανωγράψιμο είχε και εικονικές συναλλαγές με τις εταιρείες ΦΕΡΣΤ Α.Ε. και Τριφυλιακή Ελαιουργία (μέτοχός της) και για τον λόγο αυτό η Εισαγγελία διατάσσει έρευνα.

Ακολουθεί λοιπόν το εξής περιστατικό…

Ο πταισματοδίκης Καλαμάτας κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας προσήλθε για «αιφνιδιαστικό» έλεγχο προς ανεύρεση τιμολογίων, τα οποία φέρετο ότι εξέδιδε η εταιρεία Τριφυλιακή Ελαιουργία προς τις εταιρείες Γεωργική Ελαιουργική και ΦΕΡΣΤ Α.Ε. καθώς είχε βουίξει ο τόπος για τα εικονικά τιμολόγια τα οποία ανταλλάσσονταν…

Βρίσκει ο ερευνών σε γραφεία στα οποία μεταξύ άλλων στεγάζεται η εταιρεία ΦΕΡΣΤ τον Λυκούργο Γαϊτανάρο. Ο έλεγχος γίνεται παρουσία του και μόνο. Δεν αναζητείται το τότε ΔΣ της ΦΕΡΣΤ (Κουζή, Ρετζέπης, Ν. Κανελλόπουλος) ούτε ο νόμιμος εκπρόσωπος της Τριφυλιακής Ελαιουργίας (Ν. Κανελλόπουλος) ούτε και οι ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ (της Γεωργικής Ελαιουργικής) Ν. Ρετζέπης και Παναγιώτης Καλογεράκος. Δεν ζητούνται νομιμοποιητικά ούτε γίνεται ερώτηση για το ποιος εκπροσωπεί τις εταιρείες… Ο πταισματοδίκης αποδέχεται όμως ότι τις «εταιρειάρες» εκπροσωπούν «τρίτα πρόσωπα», οι κ. Παναγιώτης και Λυκούργος Γαϊτανάρος, τα οποία όμως πρόσωπα δεν έχουν «στα χαρτιά» (και μόνο…) καμία σχέση με τις εταιρείες.

Ο κύριος Λυκούργος αναφέρει προς τον πταισματοδίκη ότι ο γιόκας «Νότης» (Γαϊτανάρος) είναι στην Αθήνα για «δουλειές»… και δεν μπορεί να παρευρεθεί στον έλεγχο… στοιχείο το οποίο δέχεται, χρησιμοποιώντας μάλιστα το χαϊδευτικό όνομά του…Ο κυρ Λυκούργος λέει ότι… δεν έχουμε τίποτα… δεν υπάρχουν τιμολόγια που αφορούν στις εταιρείες… μόνο… κάτι παλιά, και όλα καλά και ωραία…

Ελέγχθηκε άραγε η ακρίβεια των δηλώσεών του; Γιατί εμείς ξέρουμε και διασταυρώνουμε πως δεν παραδόθηκε το εικονικό «Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών» 17/16.7.1998 μεταξύ Τριφυλιακής Ελαιουργίας και ΦΕΡΣΤ, το οποίο μετά από επτά μήνες σε έκθεση ελέγχου το Π.Ε.Κ. Πατρών (31.5.2002) καταλογίζει ως εικονικό (ας ελεγχθεί ο γραφικός χαρακτήρας και αυτού του τιμολογίου για να μάθουμε τον πραγματικό εκδότη).

Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ο συγκεκριμένος έλεγχος προκαλεί ερωτηματικά τόσο ως προς την ουσία του όσο και ως προς την έλλειψη τυπικότητας μεταξύ ελεγκτή και ελεγχομένου.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι τρεις εμπλεκόμενες εταιρείες, ΦΕΡΣΤ Α.Ε., Τριφυλιακή Ελαιουργία και Γεωργική – Ελαιουργική (διεθνώς σταμπαρισμένη από 1996 – βλ. Ευρωπαϊκή Μονάδα κατά της Απάτης UCLAF, το «Π» 16.4.2006, ελεγχόμενη για πανωγράψιμο, ενώ ήταν σε εκκαθάριση, βλ. πρόστιμα υπουργείου Γεωργίας, και εμπλεκόμενη στην Αμβέρσα)… για μία ακόμη φορά δεν ελέγχονται ουσιαστικά.

Τρίτο όμως κρατούμενο… οι κολοσσοί ΦΕΡΣΤ Α.Ε., Τριφυλιακή Ελαιουργική και ΗΡΩ Α.Ε.

• Ξεκινάμε με τη ΦΕΡΣΤ Α.Ε.

Εταιρεία στο ΔΣ της οποίας εναλλάσσονται τα στελέχη της παρέας Κουζή, Κανελλόπουλος Νικόλαος και Ρετζέπης Νικόλαος… όπου και ως μέτοχοι της εταιρείας εμφανίζονται η Αθανασία Μακρή Κουζή και ο Ν. Κανελλόπουλος.

Για τη χρήση 2004 η εταιρεία εμφανίζει κύκλο εργασιών 3.594.962,28 ευρώ, το 2003 1.219.378,79 ευρώ και το 2002 760.107.432 δραχμές και πάει λέγοντας… Όμως, όπως προκύπτει από τις εκθέσεις διαχειρίσεως του ΔΣ, δεν απασχόλησε ποτέ κανένα υπάλληλο, δεν έχει προσωπικό… και ούτε ποτέ είχε!!! Κάνει όμως κύκλους εργασιών εκατομμυρίων…

Όπως και όλες οι εταιρείες του «ομίλου», ξαφνικά μπαίνει σε εκκαθάριση… (ΦΕΚ 8415/29.7.05) τη στιγμή που εμφανίζει τεράστιους κύκλους εργασιών και που οι μέτοχοί της χαρακτηρίζουν τη χρήση 2004 ως «περίοδο καλή και κερδοφόρα…» και αναφέρουν ότι το 2005 περιμένουν αύξηση των ακαθάριστων εσόδων… Εκκαθαριστές μη ρωτάτε… Αθανασία με τα τρία επώνυμα… Κουζή κ.λπ. και Νικόλαος Ρετζέπης… εγγύηση…

• Η εταιρεία ΗΡΩ Α.Ε. (προηγούμενη επωνυμία Τσακαρισιάνος Ελαιουργική Ανώνυμος Εμπορική Εταιρεία)… – μέτοχος κάποια στιγμή της Γεωργικής Ελαιουργικής… όπου το 2002 με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου (1513/2002) επικυρώνεται η καταδίκη του Νικολάου Ρετζέπη ως νομίμου εκπροσώπου της από το Τριμελές Εφετείο Πειραιώς για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας… πάλι σε σχέση με το ελαιόλαδο…

• Και η εταιρεία Τριφυλιακή Ελαιουργική (και αυτή μέτοχος σε κάποια φάση της Γεωργικής Ελαιουργικής)… της οποίας τα βιβλία ξαφνικά καίγονται το 1998, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υποβληθεί σε ελέγχους… Και ο εκπρόσωπός της Νικόλαος Κανελλόπουλος δηλώνει «ότι η εταιρεία δεν λειτουργεί από το 1998». Ρωτάμε λοιπόν τη ΔΟΥ Κυπαρισσίας αν είχε εγκαίρως κάνει ελέγχους πριν από το «μπουρλότο» και αν εξετάσθηκαν τυχόν παραγραφές… Επίσης ρωτάμε, αφού δεν λειτουργεί η εταιρεία, πώς λοιπόν γίνεται έλεγχος για εικονικά τιμολόγια το 2001; Αλλά και άλλα πολλά, για τα οποία επιφυλασσόμαστε…

Λαμπρά!

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν περί της «παρέας» έχουμε και λέμε (σε πρώτη φάση): Τέσσερις (προς το παρόν) εταιρείες «διαμάντια», «Γεωργική – Ελαιουργική», «ΦΕΡΣΤ», «Τριφυλιακή Ελαιουργική» και «ΗΡΩ»…

Πέντε ίδια και ανακυκλούμενα πρόσωπα: Παναγιώτης (Νότης) Γαϊτανάρος, Αθανασία Κουζή Μακρή Χατζοπούλου, Νικόλαος Ρετζέπης, Νικόλαος Κανελλόπουλος, Παναγιώτης Καλογεράκος… Και ένας έκτος, ο Λυκούργος Γαϊτανάρος, σε «έκτακτες» εμφανίσεις…

Δομή, οργανωμένη δράση, διάρκεια και αποτέλεσμα.

Πανωγράψιμο, εικονικά τιμολόγια, παιχνίδια με τις επιδοτήσεις τις οποίες προκαλεί το πανωγράψιμο, εταιρείες «μαϊμούδες», τύπου ΦΕΡΣΤ, οι οποίες «λειτουργούν», εμφανίζουν τζίρους εκατομμυρίων άνευ υπαλλήλων.

Υπόνοιες και καταγγελίες για άλλα εικονικά τιμολόγια…

Ολιγωρία των αρχών… Βεβαρημένο παρελθόν των πρωταγωνιστών.

Τι περιμένει ο Εισαγγελέας; Κύριε Λινέ, έχετε τον λόγο…


Σχολιάστε εδώ