Επιτέλους έδωσαν χρίσματα

Αιτία η ολιγωρία της Περιφερειακής Επιτροπής του κόμματος, η οποία, παρά το γεγονός ότι ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες επιλογής και ελήφθησαν οι οριστικές αποφάσεις, δεν είχε προχωρήσει στην επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων.

Αποτέλεσμα ήταν οι υποψήφιοι να χάσουν πολύτιμο χρόνο -το κρίσιμο γι’ αυτούς διάστημα των διακοπών του Πάσχα, οπότε τα χωριά γεμίζουν με κόσμο. Παράλληλα, σε αρκετές περιπτώσεις η καθυστέρηση έγινε εκμεταλλεύσιμη από επίδοξους «αντάρτες» που βρήκαν την ευκαιρία να ετοιμάσουν τις κινήσεις τους και να καλλιεργήσουν στις τοπικές κοινωνίες την εντύπωση πως ο «επίσημος» δεν ανακοινώνεται, γιατί το κόμμα δεν είναι ευχαριστημένο από την επιλογή του, η οποία είναι προϊόν συναλλαγής και προέκυψε από μεθοδεύσεις και δραστηριότητες μηχανισμών…

Με τα πολλά, μόλις την προηγούμενη Πέμπτη, η Περιφερειακή Επιτροπή έδωσε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει τις επιλογές του κόμματος σε 64 δήμους και νομαρχίες.

Νομός Χαλκιδικής
Στη νομαρχία θα υποστηριχθεί εκ νέου ο σημερινός νομάρχης Αργύρης Λαφαζάνης και στους δήμους οι ακόλουθοι: Ζερβοχωρίων Αστέριος Μπάτσος, Μουδανιών Ανδρέας Παπαγιάννης και Τρίγλιας Κώστας Σγουρής (και οι τρεις είναι νέοι υποψήφιοι).

Νομός Κιλκίς
Θα υποστηριχθούν στο Κιλκίς ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Τερζίδης, στην Αξιούπολη ο Βασίλης Βουλγαράκης και στον Γαλλικό ο Στέφανος Μάλγαρης (νυν δήμαρχος). Επιπλέον, στη Γουμένισσα ο Θανάσης Τζούρτζος, στη Δοϊράνη ο Κώστας Τερζενίδης, στον Ευρωπό ο Ευθύμης Κουρζανίδης, στο Πολύκαστρο ο Δημήτρης Σμυδάκης και στο Χέρσο ο Χρήστος Ανθρακίδης (νυν δήμαρχος). Επίσης, θα υποστηριχθούν οι ανεξάρτητοι Νεόφυτος Παπαδόπουλος στους Κρουσούς και Χαράλαμπος Ακριτίδης στις Μουριές.

Νομός Ημαθίας
Στη νομαρχία θα υποστηριχθεί ο πρώην δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Χασιώτης και στον δήμο της Βέροιας η Χαρούλα Ουλσουτζόγλου. Επίσης, το χρίσμα δόθηκε στους Δημήτρη Παράσχο (Αλεξάνδρεια), Άννα Λαμπρινή (Αντιγονιδών), Παύλο Φωτιάδη (Ειρηνούπολη), Δημήτρη Μελιόπουλο (Βεργίνα), Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλο (Μελίκη), καθώς και στους σημερινούς δημάρχους Αποστόλου Παύλου Λευτέρη Βαλαβάνη, Ανθεμίων Δημήτρη Σιδηρόπουλο και Νάουσας Τάσο Καραμπάτσο. Επίσης, στον δήμο Μακεδονικού θα υποστηριχθεί ο ανεξάρτητος Ιωάννης Δάλλας.

Νομός Πέλλας
Στη νομαρχία ο Μιχάλης Καραμάνης και στον δήμο της Έδεσσας ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Σόντρας. Επίσης, οι Γρηγόρης Τάσιου στην Αριδαία μετά από προκριματικές, Νίκος Παπανικολάου στα Γιαννιτσά, Τάσος Παπαδόπουλος στη Μενηίδα (νυν δήμαρχος) και Γιώργος Χοΐδης στη Σκύδρα μετά από δημοσκόπηση.

Νομός Πιερίας
Για τη νομαρχία θα υποστηριχθεί ο σημερινός δήμαρχος Λιτοχώρου Γιώργος Παπαθανασίου και για τον δήμο της Κατερίνης ο δήμαρχος Γιάννης Αμοιρίδης. Θα υποστηριχθούν επίσης εκ νέου οι σημερινοί δήμαρχοι Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστου, Ελαφίνας Πασχάλης Κατσάρας, Κολινδρού Βασίλης Σολοποτιάς (ανεξάρτητος) και Πύδνας Βαγγέλης Λαγδάρης. Επίσης, οι νέοι υποψήφιοι Κορινού Νίκος Αβραμίδης και Λιτοχώρου Διονυσία Τσίρου.

Νομός Σερρών
Στη νομαρχία θα υποστηριχθεί ο νυν δήμαρχος Λευκώνα Στέφανος Φωτιάδης και στις παρακάτω κοινότητες οι ακόλουθοι ανεξάρτητοι σημερινοί πρόεδροι: Άνω Βροντούς Δημήτρης Μήτσογλου, Ορεινής Αθανάσιος Γάτσιος, Αχλαδοχωρίου Σταύρος Τερζής και Αγγίστρων Αντώνης Χατζηχρηστίδης.

Νομός Θεσσαλονίκης Α΄ Περιφέρεια
Οι νυν δήμαρχοι Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης, Νεάπολης Ναθαναήλ Λαδόπουλος, Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Τριανδρίας Δημήτρης Σερβετάς και στην κοινότητα Ευκαρπίας ο ανεξάρτητος Χαράλαμπος Πανταζόγλου.

Νομός Θεσσαλονίκης Β΄ Περιφέρεια
Οι σημερινοί δήμαρχοι Αγίου Γεωργίου Άγγελος Φραντζής, Αξιού Δημήτρης Ζακάλκας, Απολλωνίας Γιώργος Μόγκας, Βασιλικών Απόστολος Τσολάκης, Εχεδώρου Γιώργος Αρβανιτίδης, Θερμαϊκού Αντώνης Ματζάρης, Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, Κορώνειας Θόδωρας Χουλιάρας, Μαδύτου Βλαδίμηρος Οχούνος, Μίκρας Θόδωρος Γκουστίλης, Σοχού Ευάγγελος Μαργαρίτης, Χαλάστρας Γρηγόρης Ουζούνης και οι νέοι υποψήφιοι Εγνατίας Δημήτρης Γιαννόπουλος και Κουφαλίων Μαυρουδής Μηντσιούδης.

Εννέα νέες υποψηφιότητες

Άλλες εννέα υποψηφιότητες σε δήμους των νομών Σερρών και Χαλκιδικής αποφάσισε η Περιφερειακή Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ στην τελευταία της συνεδρίαση. Παράλληλα, αποφασίστηκε η υποψηφιότητα του γιατρού Γιώργου Φραγκίδη για τη νομαρχία του Κιλκίς.

Τα εννέα καινούργια χρίσματα δίνονται στον δήμο Σερρών στον Στέλιο Σαουλίδη, στο Ροδολίβος στον νυν δήμαρχο Κώστα Τσιρογιάννη, στον δήμο Εμμ. Παπά στον ανεξάρτητο Βασίλη Τσικέ, στη Βισαλτία στον Θωμά Αργυρόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα στηριχθούν επίσης (χωρίς όμως χρίσμα) στον δήμο Πετριτσίου ο Βαγγέλης Παπάζογλου, στον Καπετάν Μητρούση ο Δημήτρης Καλαϊτζής και στην Αμφίπολη ο νυν δήμαρχος Πέτρος Πετρίδης.

Εξάλλου, στον δήμο Πολυγύρου υποψήφιος από το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο νομαρχιακός σύμβουλος Κώστας Μπογδάνος και στον δήμο Κασσάνδρας ο Αριστείδης Κανελής.

Η συζήτηση για τον δήμο Σιδηροκάστρου όπου οι ενδιαφερόμενοι είναι επτά, αναβλήθηκε.


Σχολιάστε εδώ