Τα μεγάλα συμβόλαια «καίνε» τον ΠΑΟΚ

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που ξέρει ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες το καλοκαίρι θα κουνήσει μαντίλι. Σε περίπου είκοσι μέρες θα… σκάσει η βόμβα για τον διεθνή επιθετικό και θα είναι από τη Γερμανία. Ο ίδιος θέλει να αλλάξει τον αέρα του, αν και γνήσιος ΠΑΟΚτζής, γιατί οι συνθήκες δουλειάς στον «Δικέφαλο» έχουν πάψει να είναι επαγγελματικές χρόνια τώρα. Όλα θα εξαρτηθούν λοιπόν από το ποιος θα είναι στη κορυφή. Αν είναι ο Γούμενος, ο Σαλπιγγίδης θα φύγει. Αν έρθει κάποιος άλλος, ο «Σάλπι» μάλλον θα αναγκαστεί να υποστεί και του επόμενου κυρίου το όνειρο.

Σαββίδης και Αμπράμοβιτς

Επειδή ο Ιβάν Σαββίδης δραστηριοποιείται στη Ρωσία, οι περισσότεροι ΠΑΟΚτζήδες νομίζουν ότι θα έρθει στην ομάδα τους ο Αμπράμοβιτς. Το είπε κι ένα εκλεκτό μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ στο ραδιόφωνο. Μόνο που ο Αμπράμοβιτς δεν ζήτησε γήπεδο, σήμα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχει σχέση με το εμπορικό κομμάτι. Με το «καλημέρα» έβαλε και 180 εκατομμύρια ευρώ και δεν είχε εκπρόσωπο έναν άνθρωπο που κάθε μέρα μιλάει σε πέντε έξι ραδιόφωνα κι έχει κουράσει. Σε τελική ανάλυση τι σχέση έχει ο ένας με τον άλλον; Ενάμιση μήνα ενδιαφέρεται και δεν ήρθε έστω και για δύο ώρες στη Θεσσαλονίκη, για να τελειώσει τη δουλειά στο «άψε- σβήσε», αν όντως ενδιαφέρεται. Και ο χαμένος της υπόθεσης είναι ο Γούμενος που θέλει να πάρει την… αποζημίωσή του και να φύγει.

Ποια παραίτηση;

Τελικά παραιτήθηκε ή όχι ο Λάμπρος Σκόρδας από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ Άρης; Ασχολείται με την ομάδα ή όχι; Γραπτώς πάντως δεν υπάρχει καμία παραίτηση και όλα κύλησαν -αυτές τις δεκαπέντε ημέρες που μεσολάβησαν από την «παραίτηση» μέχρι σήμερα- όπως τα είχαμε προβλέψει. Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ακόμη δεν έχει συνεδριάσει για να αποφασίσει περί της παραίτησης του κυρίου Σκόρδα. Αν δηλαδή γίνεται δεκτή ή όχι. Τι θα σκεφθεί λοιπόν ένας υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος; Πως η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει μετά τον σημερινό αγώνα με το Χαϊδάρι. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση. Όσο για τους άλλους, που και καλά θέλουν να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας και ασκούν αντιπολίτευση από τον περασμένο Μάιο, το τελευταίο διάστημα έχουν εξαφανιστεί. Περιμένουν να δουν τι θα γίνει με την ομάδα. Αν δηλαδή ο Άρης θα προαχθεί ή αν θα διατηρηθεί στη Βʼ Εθνική. Μόλις γίνει αυτό, θα αρχίσουν πάλι τις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις…

Η προσπάθεια αμείβεται

Η προσφορά του Άκη Στολτίδη στα τρία αυτά χρόνια που αγωνίζεται στον Πειραιά δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Πρόσφατα ο έμπειρος μέσος κλήθηκε και ανανέωσε μέχρι το καλοκαίρι του 2009, με ετήσιες αποδοχές 400.000 ευρώ και μπόνους 50.000 ευρώ σε περίπτωση που πιάσει έναν συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών. Ο όρος αυτός, πάντως, αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες στο συμβόλαιο του παίκτη, αφού η «ερυθρόλευκη» διοίκηση έκρινε ότι ο «Ιέρο» λόγω της προσφοράς του αξίζει να πάρει κάτι παραπάνω. Έτσι, ο Στολτίδης θα βάλει στην τσέπη του 50.000 ευρώ παραπάνω ανεξάρτητα από τον αριθμό των συμμετοχών του.

Απογοητευμένος ο Σπανός

Η φετινή παρουσία του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα μόνο επιτυχημένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, παρότι τελικά το όνειρο της Ευρώπης χάθηκε οριστικά. Παρ’ όλα αυτά, ο Γιώργος Σπανός δεν διανύει τις καλύτερες μέρες του στην ηγεσία της ομάδας. Ο πρόεδρος του συλλόγου του Περιστερίου, όταν το καλοκαίρι αποφάσισε να γίνει η συγχώνευση με τη Χαλκηδόνα, έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, ποντάροντας πολλά στη βοήθεια του κόσμου. Ο φετινός μέσος όρος εισιτηρίων όμως δεν ξεπερνά τις 3.000, ενώ οι προσδοκίες στην αρχή της σεζόν μιλούσαν για διπλάσια νούμερα. Το γεγονός αυτό αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια στο ματς με τον Πανιώνιο έχουν δυσαρεστήσει τον Σπανό. Θέμα αποχώρησής του από την ομάδα δεν έχει τεθεί, ωστόσο πολλοί πιστεύουν ότι, αν βρεθεί κάποιος επενδυτής, δεν αποκλείεται να συμβεί και αυτό.

«Μαύρο πρόβατο» ο Έκι

Οι αποτυχίες, όπως είναι λογικό, φέρνουν γκρίνιες. Κάτι ανάλογο ισχύει και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, καθώς μετά την ήττα στο Καυταντζόγλειο και την απώλεια -όπως όλα δείχνουν- της δεύτερης θέσης όλοι ψάχνουν να καταλογίσουν ευθύνες. Αυτός, πάντως, που έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια με τη συμπεριφορά του σε διοίκηση και παίκτες το τελευταίο διάστημα είναι ο Έκι Γκονζάλες. Ο Αργεντινός ήταν ωσεί παρών στο καθοριστικό ματς με τον Ηρακλή, κάτι που έχει κάνει τους συμπαίκτες του να τον βλέπουν με… μισό μάτι, αφού δεν δικαιολογεί μέχρι τώρα ούτε το μεγάλο του συμβόλαιο αλλά ούτε και τον τίτλο του «ηγέτη» που του έχει αποδοθεί. Ο Γκονζάλες δεν είναι ο μόνος για τον οποίο υπάρχουν σοβαρά παράπονα, αφού κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην περίπτωση του Άντονι Σέριτς.


Πρωτάθλημα της… κόντρας

Νέο επεισόδιο είχαμε στην κόντρα του ΣΕΓΑΣ με την ΕΑΣ Θεσσαλονίκης. Τελευταία αφορμή αποτέλεσε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, το οποίο τελικώς δεν θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη αλλά στα Τρίκαλα. Διίστανται οι απόψεις περί των ακριβών αιτίων για την αλλαγή πλεύσης της ομοσπονδίας και την επιλογή των Τρικάλων. Στον ΕΑΣ λένε ότι οι λόγοι είναι πολιτικοί και αθλητικοί και εστιάζονται στη διοργάνωση «Μπρούνο Ζάουλι» που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη. Για την ακρίβεια, στην οργανωτική επιτροπή που συστάθηκε επιλέχθηκαν ελάχιστα άτομα από την Αθήνα, γεγονός που εκνεύρισε τον ΣΕΓΑΣ και εμμέσως πήρε την εκδίκησή του. Αυτή η άποψη δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, καθώς λόγω των επιλογών που έγιναν εκφράστηκε η δυσαρέσκεια της ομοσπονδίας. Από την άλλη πλευρά, η τοποθέτηση του ΣΕΓΑΣ είναι εξίσου λογική. Κάθε πόλη που ήθελε να διοργανώσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα όφειλε να καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο στις αρχές Απριλίου. Ο ΕΑΣ Θεσσαλονίκης δεν το έκανε. Ζήτησε πίστωση χρόνου καθώς επίσης και να καθυστερήσει η επιλογή, επειδή δεν έχει λάβει ακόμη απαντήσεις από τις εταιρείες με τις οποίες ήρθε σε επαφή, για να χορηγήσουν τη διοργάνωση. Ως εκ τούτου κατέθεσε αίτημα, βάσει του οποίου ζητούσε να γίνει η επιλογή στις αρχές Μαΐου. Οι αγώνες όμως είναι προγραμματισμένοι για το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη και θα ήταν αν μη τι άλλο τραγελαφικό έναν μήνα πριν από τη διεξαγωγή τους να μην είναι ξεκάθαρος ο τόπος. Ο ΣΕΓΑΣ λοιπόν άρπαξε τη μοναδική αυτή ευκαιρία και όρισε τα Τρίκαλα. Και δεν μπορεί να κατηγορηθεί γι’ αυτό. Το ότι δεν θα επέλεγε τη Θεσσαλονίκη ούτως ή άλλως είναι ένα άλλο δεδομένο, για το οποίο μπορεί να γίνει μεγάλη συζήτηση.

«Καυτές» έδρες

Στο Καμπιονάτο η Μίλαν βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής από τη Γιουβέντους και ελπίζει στην κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα του Αντσελότι υποδέχεται την επικίνδυνη Λιβόρνο και θέλει μόνο νίκη, ενώ παράλληλα θα έχει το… αφτί της στο Αρτέμιο Φράνκι, όπου η Σιένα φιλοξενεί τη Γιουβέντους. Οι «ροσονέρι», αν και προέρχονται από τον επαναληπτικό με την Μπαρτσελόνα, έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το τρίποντο. Μονόδρομος είναι η νίκη για τη Λάτσιο κόντρα στη Λέτσε προκειμένου να εξασφαλίσει και μαθηματικά την έξοδό της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η ομάδα της Ρώμης μέσα στην έδρα της δύσκολα χάνει και, επιπλέον, έχει την παράδοση με το μέρος της στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις. Η Λέτσε έχει ήδη υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία και κάθε ματς από εδώ και στο εξής αποτελεί αγγαρεία γι’ αυτήν.

Πάμε τώρα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, όπου η μάχη για την προνομιούχο δεύτερη θέση παραμένει ακόμα ανοιχτή ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Βαλένθια. Η «βασίλισσα» έχει δύσκολη αποστολή αυτή την αγωνιστική, αφού πηγαίνει στην έδρα της Οσασούνα. Η ομάδα του Κάρο παραδοσιακά δυσκολεύεται στο συγκεκριμένο γήπεδο, όμως αυτή τη φορά βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και λογικά θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Ευκολότερο έργο έχει η Βαλένθια, η οποία μόνο με… αυτοκτονία θα χάσει τη δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Παίζει στο Μεστάγια με την Αλαβές και θεωρητικά δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Η φιλοξενούμενη ομάδα μάχεται για την παραμονή της, ωστόσο θα πρέπει να αναζητήσει τους βαθμούς σε άλλο ματς.


Σχολιάστε εδώ