Οι λίστες με τις απόρρητες δαπάνες του ΥΠΕΞ!

Το «ΠΑΡΟΝ» από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε η ύπαρξη αυτών των εγγράφων είχε στην κατοχή του εκατοντάδες από αυτά. Για εθνικούς λόγους επιλέξαμε να μη δημοσιοποιήσουμε το περιεχόμενό τους, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς γίναμε αναγνώστες, προφανώς ύστερα από «διαρροή», μέρους αυτών σε ημερήσιες εφημερίδες. Ουδείς αμφισβήτησε την εγκυρότητα των εγγράφων. Ούτε καν υπόνοια για πλαστότητα.

Διαπιστώνουμε όμως, παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών θεωρητικά δεν μπορεί να έχει ευθύνη για τα «σκουπίδια» που βρέθηκαν, μέχρι σήμερα κανένας να μην έχει καλέσει, τουλάχιστον επίσημα, τον δημοσιογράφο Άρη Σπίνο, που απεκάλυψε αυτή την απίστευτη και περίεργη ιστορία, για να δώσει εξηγήσεις.

Από το δικαστικό ρεπορτάζ δεν προκύπτει καμία κλήση από το γραφείο του Εισαγγελέα κ. Πούλιου που έχει αναλάβει αυτή την υπόθεση. Μήπως έχει κληθεί από άλλη υπηρεσία; Βεβαίως, πρέπει να επισημάνουμε ότι η αποκάλυψη αυτή μόνο ως δημοσιογραφική επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί, αφού όχι μόνο δεν είναι υπεύθυνος ο κάθε δημοσιογράφος γι’ αυτά που βρήκε, αλλά έχει και την υποχρέωση να δημοσιοποιήσει, όχι το περιεχόμενο αλλά, την ύπαρξη αυτών των εγγράφων προκειμένου να «σφραγιστεί» η ανευθυνότητα κάποιων υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών, που φαίνεται βαρέθηκαν να τα βάλουν στις κοπτικές μηχανές και να τα κάνουν λωρίδες. Κι αυτή η τεμπελιά μπορεί να έχει τεράστιο κόστος στις σχέσεις της Ελλάδας με άλλες χώρες.

Μόνο από τεμπελιά, ή κάποιους ήθελαν να καρφώσουν;

Και βέβαια το ερώτημα που βγαίνει αβίαστα είναι αν για πρώτη φορά υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών πέταξαν στα σκουπίδια, χωρίς προηγουμένως να τα αχρηστεύσουν, απόρρητα έγγραφα. Ή έτσι έκαναν πάντα, χρόνια πριν; Αλλά τότε πώς δεν είχε αποκαλυφθεί ο θησαυρός που περιείχαν οι μαύρες σακούλες των σκουπιδιών;

Και γιατί τώρα έγιναν τηλεφωνήματα στους συγκεκριμένους δημοσιογράφους που πήγαν και μάζεψαν τις σακούλες;

Ποιον είχε στόχο η αποκάλυψη; Ποιον ή ποιους ήθελαν, αυτοί που τα πέταξαν, να καρφώσουν; Τι παιχνίδια παίζονται στο υπουργείο Εξωτερικών; Εκεί πρέπει να προσανατολισθεί η έρευνα του Εισαγγελέα.

Σήμερα θ’ αποκαλύψουμε μερικά ακόμη έγγραφα, άκρως απόρρητα, μήπως και ταρακουνήσουμε τις διαδικασίες που ήδη έχουν ξεκινήσει για να βρεθεί μια άκρη σε αυτή την υπόθεση, αλλά που δυστυχώς κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Τα έγγραφα αυτά, σε χέρια εχθρών της χώρας, είναι άκρως επικίνδυνα και μακροχρόνια θα γευτούμε τις συνέπειες της αφέλειας ή της σκοπιμότητας κάποιων υπαλλήλων. Ένα κρυπτοτηλεγράφημα από γραφείο συνδέσμου, ιδιαίτερα ευαίσθητης περιοχής, αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να «πλησιάσουμε» παράγοντες της ξένης χώρας, φυσικά με οικονομικά ανταλλάγματα, προκειμένου να έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες που μας αφορούν.

Άλλο απόρρητο έγγραφο αναφέρει την κατασπατάληση των απόρρητων κονδυλίων που έγινε πριν από μια ΜΚΟ σε χώρα της Ανατολής. Το πρόγραμμα που χειριζόταν η συγκεκριμένη ΜΚΟ κατασπατάλησε σε ανύπαρκτους σκοπούς τα χρήματα που της είχαν δοθεί.

Εντύπωση προκαλεί και η απόρρητη ΕΔΕ εις βάρος ενός διπλωματικού υπαλλήλου που υπηρετεί σε γειτονικό γραφείο συνδέσμου, επειδή «έφαγε» τα χρήματα που προορίζονταν για ειδικούς σκοπούς, καταχωρίζοντας ανύπαρκτες αποδείξεις στο λογιστήριο της πρεσβείας.

Αυτά είναι μόνο μερικά ενδεικτικά έγγραφα, μεταξύ των εκατοντάδων που υπάρχουν στη διάθεσή μας. Μόνο τα ημερήσια δελτία πληροφοριών της ΕΥΠ, αλλά και τα δελτία ειδικών θεμάτων που έχουν βρεθεί, ξεπερνούν τα σαράντα!

Πρέπει επιτέλους κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά με την υπόθεση αυτή.

Ποιοι έχουν τα έγγραφα αυτά στη διάθεσή τους; Τι έγγραφα έχουν βρεθεί;

Ποιες είναι οι επιπτώσεις για τη χώρα μας από τη διαρροή που ήδη έχει γίνει μέχρι σήμερα;

Υπάρχει τελικά η περιβόητη λίστα με τα ονόματα των δημοσιογράφων που φέρεται ότι έπαιρναν χρήματα από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου;

Τι σημαίνει η δήλωση του δημοσιογράφου που βρήκε τα έγγραφα ότι «η λίστα αυτή δεν είναι δημοσιογραφικά αξιοποιήσιμη»;

Κάποια πρέπει να δώσει απαντήσεις, και μάλιστα αμέσως.

Στις 5/4/2006, κάτω από άκρα μυστικότητα σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης, έγινε συνάντηση υπηρεσιακών στελεχών για το θέμα του κοσοβάρικου.

Η λίστα με τα ονόματα όσων παρευρέθηκαν στη συνάντηση αυτή ήταν… μέσα στα σκουπίδια!


Σχολιάστε εδώ