Ξυπνήσαμε τον Ελληνισμό

Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο δημοσίευμα, το Συνέδριο αυτό οργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Οικονομικό Συμβούλιο, προκειμένου να παρουσιαστούν σε συνάντηση κορυφής οι επιχειρήσεις και οι επενδύσεις στη γειτονική χώρα, αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν.

Ακόμη θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μεταξύ των χορηγών του Συνεδρίου, μαζί με την Εθνική Τράπεζα, αναφέρεται και η ΙΝΤΡΑΚΟΜ του κ. Σωκράτη Κόκκαλη, η οποία και αυτή δεν αντέδρασε στην επίσημη ονομασία που προβάλλουν οι Σκοπιανοί.

Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας ήταν ανύπαρκτες, τόσο από κυβερνητικής πλευράς όσο και από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας, η οποία δεν αισθάνθηκε καν την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις για ποιο λόγο όχι μόνο αποδέχθηκε αλλά και χρηματοδότησε εκδήλωση στην οποία κυριαρχούσε η απαράδεκτη προπαγάνδα των Σκοπίων.

Αντιθέτως οι αντιδράσεις της ομογένειας είναι μεγάλες και θα λέγαμε ότι ακόμη συνεχίζονται, αν λάβουμε υπόψη μας τα ηλεκτρονικά μηνύματα που φθάνουν στην εφημερίδα και αποστέλλονται σε Ελληνες της ομογένειας σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η αποκάλυψη αυτή δημιούργησε μεγάλη δυσφορία στον κόσμο αυτό που έχει δώσει μάχες στο εξωτερικό για το όνομα της Μακεδονίας, αλλά και ένα κλίμα απογοήτευσης.

Αποκορύφωμα της αντίδρασης αυτής των Ελλήνων της διασποράς είναι η δημοσίευση στην ιστορική και μεγαλύτερη εφημερίδα της ομογένειας, στον «ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ» Νέας Υόρκης, ολοσέλιδης καταχώρισης για το θέμα αυτό.

Στην καταχώριση αυτή η Εθνική Τράπεζα «καταγγέλλεται για την πράξη αυτή», μια πράξη όπως την ονομάζουν «απαράδεκτη και ακατονόμαστη» και επισημαίνεται ότι «για τριάκοντα αργύρια» φαίνεται να χορηγεί στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας, ενώ οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Αμερικής, Αυστραλίας, Αφρικής, Ευρώπης και Καναδά, το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο, και το ΣΑΕ Βορείου και Νοτίου Αμερικής ζητούν από την Εθνική Τράπεζα να αποσύρει τη χορηγία αν δεν προσδιοριστούν τα Σκόπια στις αγγελίες του συνεδρίου με το διεθνώς αποδεκτό όνομα ΠΓΔΜ, «διαφορετικά θα υποστεί επιπτώσεις ανάμεσα στις τάξεις του απόδημου Ελληνισμού».

Ολόκληρο το κείμενο της ολοσέλιδης καταχώρισης στον «ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ» έχει ως εξής:

«Ελληνίδες, Έλληνες,
Η εφημερίδα ”Το Παρόν” σε άρθρο της 16 Απριλίου 2006 αποκαλύπτει ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρουσιάζει συνάντηση κορυφής (οικονομικό συνέδριο) 27-28 Απριλίου 2006 στα Σκόπια της ”Δημοκρατίας της Μακεδονίας”. Πρώτη στη σειρά των χορηγών αναφέρεται η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ). Αναφέρεται επίσης και η Ιντρακόμ του κ. Κόκκαλη. Με άλλα λόγια, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, μια κρατική τράπεζα, με τα χρήματα του έθνους των Ελλήνων φαίνεται να χορηγεί στα Σκόπια, έναντι ʽʽτριάκοντα αργυρίωνʼʼ, το ιερό όνομα της Μακεδονίας. Η πράξη είναι τελείως απαράδεκτη και ακατονόμαστη.

Έλληνες ανά την Γην:

ΟΙ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, AΦΡΙΚΗΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ και ΚΑΝΑΔΑ, το ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (HANC) και το ΣΑΕ ΒΟΡΕΙΟΥ και ΝΟΤΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ αξιώνουν όπως η ΕΤΕ απαιτήσει να προσδιοριστεί το κράτος των Σκοπίων στις αγγελίες του συνεδρίου με το διεθνώς προσωρινά αποδεκτό όνομα ΠΓΔΜ άλλως να αποσύρει την χορηγία. Σε αντίθετη περίπτωση θα υποστεί επιπτώσεις ανάμεσα στις τάξεις του αποδήμου Ελληνισμού και όχι μόνο. ΟΧΙ πια στον εμπαιγμό – ΟΧΙ στην εκχώρηση ελληνικής κληρονομιάς. Η Μακεδονία δεν προσφέρεται για πώληση – Το όνομά της ανήκει στην Ελλάδα και είναι αδιαπραγμάτευτο! Εγγύηση: Το αίμα των Ελλήνων».


Σχολιάστε εδώ